Obekräftat om corona

Viruset är beskrivet i medicinsk litteratur i mars 2019. Det fanns alltså i laboratoriemiljö vid den tiden. Har det smitit eller släppts ut därifrån?
Kom det från en djurmarknad i Wuhan, eller spreds det dit?
Wuhan stängdes ner totalt, Bejing, där politisk och militär elit bor, och Shanghai, där ekonomisk elit bor, har inte stängts ner och ändå sluppit viruset. Hur kan det komma sig?


Warren Buffet, Bill Gates och andra sålde av stora aktieinnehav innan börsfallet. Är det sant? Gates har hörts säga att han vill ha få smittade innan ett vaccin finns tillgängligt. Han har investerat medicinföretag som söker ta fram ett vaccin. Är regeringarna skyldiga att hålla nere smittspridningen, med svåra samhällskonsekvenser, för att Gates ska kunna bli ännu rikare på vaccin?


Det finns ännu inga tillförlitliga tester som visar om den testade har viruset, inte har viruset eller har haft viruset. Tester, mediciner och vacciner utlovas snart, inom kort inte än. Men lita på oss håll smittan stången så vi kan sälja så mycket som möjligt till er när vi har vår produkt färdig, hoppas vi blir först och ensamma på marknaden.


Medströmsmedia, alternativ media och sociala medier formligen exploderade samtidigt med panik inför smittan och samfällda krav på total nedstängning oavsett kostnader och effekter. De sansade rösterna var mycket få. Hur styrdes detta?


Det råder total oenighet om huruvida flockimmunitet är möjligt att uppnå. De som tror på det hänvisar till andra virus och immunitet från dem. De som inte tror på det påstår, men utan egentliga belägg, att detta virus är annorlunda.


Man kan tydligen vara smittad och symtomfri. Så många som hälften av de smittade sägs kunna vara det, framför allt barn och unga. Osäkerhet om de har bildat antikroppar, hur länge de har kvar antikroppar, om antikropparna ger immunitet.


Alternativ media har ju länge önskat bli av med sittande regering. Nu verkar trollen helt ha tagit över även alternativ media. Målet är bara att bli av med regeringen, vad som ska komma istället och vilken politik som då ska föras är ointressant. Det enda jag kan se är att de önskar en totalitär politik långt värre än den som nu förs. Det är mycket oklart varför det är så samstämmigt.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

33 svar på Obekräftat om corona

 1. Jan Andersson skriver:

  Mamma ska komma hem och ställa allt till rätta. Det får inte vara så här i Sverige!

  • hellertz skriver:

   Tack för den helt underbara kommentaren Jan Andersson. Jag älskade den och skrattade länge…

 2. Jan Andersson skriver:

  Rekommenderar uppföljningen av intervjun med den koreanske professorn:

  https://youtu.be/QwoNP9QWr4Y

  Lång, men ytterst intressant.

 3. Göran skriver:

  Speciellt Fria Tider har totalt spårat ur när det gäller coronaviruset.

  Jag har läst artiklar där det sägs att folk varit smittade med covid-19 utanför Wuhan så tidigt som redan i september 2019.

  När det blev stort tryck på Wuhan och staden stängdes ned och inrikes resor i Kina förbjöds eller begränsades lät Kina fortfarande kineser resa ut från Kina. Viruset togs till Italien via kinesiska gästarbetare. Bara i den italienska provinsen Lomabardiet, som drabbats värst av covid-19 arbetar mer än 100.000 kinesiska gästarbetare och en stor del från Wuhan. Varför lät Kina denna spridning ske. Samtidigt sade WHO att det inte vara någon fara. Bra att Donald Trump drar in USA:s finansiering till den skräporganisationen.

  Vad är Bill Gates mål. Tidigare har han sagt att han vill begränsa antalet människor på jorden. Nu har Google, Facebook, Youtube och andra hållit på och rensat på bort artiklar och videos där hans säger det, men det finns folk som sparat dem.

  Vaccination ger ett litet skydd mot det det ska skydda mot. Ungefär 10 % blir skyddade. Samtidigt så ökar dödligheten av andra orsaker än det som vaccinet ska hjälpa mot bland de som är vaccinerade. I vissa fall ökar dödligheten i det som vaccinet ska skydda mot. Både i Japan och Sverige ökade döda i mässling vid mässlingsvaccinering.

  Att forcera fram ett vaccin har visat sig vid tidigare forcering att vaccinet minskade skyddat mot det som vaccinet skulle skydda mot och tvärtom gjorde det värre. Frågan är om det är det som är avsikten

  Kritiker mot vaccination lever med samma situation från etablissemanget som klimatalarms-skeptiker. De möts med tystnad, hot och mörkning.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Mässling skördar många människoliv varje år, och tar stora resurser i anspråk av den ofta halvt obefintliga sjukvårdsinrättningarna i länder både inom och utanför Europa.
   Tyskland har efter låååång debatt infört lagkrav på vaccination mot mässling förra hösten.
   Die Grûnen är naturligtvis emot.

   • Göran skriver:

    Det roligaste med vaccination är att de som inte är vaccinerade hotar de som är vaccinerade.

    Vi får se om Tyskland får lägga mindre resurser på mässling eller om de får lägga ännu mer eller får lägga ökade resurser på de som dör av andra orsaker än mässling men på grund av att de vaccinerades eller på biverkningar. Vaccinerade barn är sjukare än icke vaccinerade så även där får sjukvården kanske lägga mer resurser.

 4. Morgan Larsson skriver:

  Vaccinering har blivit ett politiskt vapen som utnyttjas för andra syften än smittskydd som vi ändå kan få av epidemier, beviset ligger i att vaccinerade kräver att de som inte vaccineras måste göra det för att inte smitta. Det visar att vaccinet inte fungerar om folk ändå tror sig bli smittade ändå.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Jo, men i de fallen är det fel på politikerna, och inte nödvändigtvis på vaccinet.

   • Göran skriver:

    Hela sjukvården mer eller mindre är hysteriska över att icke vaccinerade barn är en fara för vaccinerade barn.

    Det bedrivs ingen forskning på biverkningar från vaccination. Det är bara om biverkning uppstår inom två år från vaccineringen som det kan bli registretat som en biverkning. Sker en biverkningen senare hamnar det inte inom statistiken för vaccinationsbiverkan.

    Etablissemanget vill t.ex. inte bedriva forskning på hur det kommer sig att antalet autistiska barn har ökat sedan vaccination infördes. Finns det ett samband eller inte?

    • Mats Jangdal skriver:

     På vilket sätt hotar ovaccinerade de vaccinerade? Att ovaccinerade hotar varandra genom att sprida smittan kan jag förstå. Men inte hur de hotar de vaccinerade.

     • Göran skriver:

      Det är klart att ovaccinerade barn inte hotar vaccinerade barn, men det används som ett argument att socialt tvinga föräldrar att vaccinera sina barn.

      I verkligheten är det mer eller mindre tvärtom. Vaccinerade barn är ett hot mot andra barn tre veckor efter att de har vaccinerats. Har du någonsin läst eller hört något om att vaccinerade barn bör hållas isolerade efter att de har fått vaccinationen, eftersom de då bär på en smitta?

      • Stefan Eriksson skriver:

       Att vaccinerade barn är ett hot mot andra barn tre veckor efter att de har vaccinerats, behöver styrkas med en trovärdig källa innan jag tar det till mig som sanning. Där finns väl en hel del att diskutera.
       Helt klart påstår jag att det finns individer som visar tecken på icke önskvärda biverkningar efter det att vaccin satts in, men att därifrån hävda att de vaccinerade skulle utgöra ett hot mot andra påstår jag vara överdrivet.
       Källa efterfrågas.

  • Sten-Arne Persson skriver:

   Gå in på länken nedan och ta del av Mikael Oddanes intervju med estländaren Jüri Lina som har stora kunskaper om vad frimurare och andra hemliga organisationer sysslar med bakom kulisserna. Intervjun är drygt 1 timma lång. Har Du ont om tid ta åtminstone del av de sista 20 minuterna av intervjun. Han har skrivit många böcker och producerat flera filmer som kan rekvireras från hans hemsida. Svenska makthavare verkar förbereda lagstiftning för att kunna införa tvångsvaccinationer mot vårt folk. Det har hänt tidigare i Spanien i början av 1900-talet. Så det gäller att hålla sig undan.

 5. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Avslöjar: Kan ha smittats månader innan utbrottet

  ”NORRBOTTEN Pistolskyttar och orienterare från länet kan ha smittats av corona vid militär-OS i Kina – flera månader innan virusutbrottet. Flera drabbades av svåra luftvägsproblem, avslöjar Norr Media. ”Väldigt spännande”, säger Anders Nystedt om de sensationella uppgifterna.”

  ”Militära sommar-OS hölls under pompa och ståt i kinesiska Wuhan den 18-27 oktober 2019, staden som några månader senare hamnade i hela världens blickfång i och med coronautbrottet.”

  https://www.kuriren.nu/nyheter/lulea/avslojar-kan-ha-smittats-manader-innan-utbrottet-nm5340456.aspx

  Mvh,

  • Mats Jangdal skriver:

   Det där ytterligare en sådan sak som styrker misstankarna om att kineserna inte varit ärliga i sin information. Vad finns det mer för faktisk kunskap som vi inte får del av?

   Är de som rapporterar detta från Norrbotten ryska troll då? Trodde aldrig jag skulle få anledning att mistänka moderata Norrbottenskuriren för att vara ett ryskt troll som sprider desinformation åt Putin! 😉

   • Göran skriver:

    Teorin om att smittan skett vid militär-OS har funnits i amerikanska medier sedan flera veckor tillbaka, så det är inte avslöjande av Norr Media.

    Det finns konspirationer att covid-19 kommer från ett militärt laboratorium i USA och att militärer har blivit smittade som sedan fört det över till Kina. Det finns amerikanska forskare på biologiska stridsvapen som delvis stödjer denna konspiration. Av vad jag har förstått är det sådana forskare som har spritt sina tanker om det i media.

    Sedan så har tydligen Kina delvis använts sig av den teorin i Kina. Kinesisk media hävdar tydligen att det är utlänningar som har spritt covid-19 i Kina. Utlänningar i Kina blir idag hånade och även misshandlade av kineser på grund av det.

    • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

     Göran, är väl medveten och informerad om det som du framför i ditt inlägg, men nu finns det även i Sverige fysiska personer, som varit Wuhan och deltagit i vid militär-OS som kan testas. Återstår att se vad kommande tester visar.

     Mvh,

    • Jan Andersson skriver:

     Ett vapen som drabbar de egna styrkorna lika mycket som fiendens? Eller som inte kan avaktiveras vid ”eld upphör”?

     Nja, det håller de knappast på med…

     Fladdermus – orm/myrkott – människa. Tillräckligt ruskigt.

   • Dandersan skriver:

    Det finns uppgifter som jag tagit del av på RT som hävdar att viruset kan ha funnits längre och muterat fram i människor länge.
    De citerar medier i väst och en forskning av Cambridge university.
    Men citera inte mig 😉

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Hur många skattefinansierade MANIPULATORER finns det på SCB med anslutna agenturer, konsulter och andra förvillare?
  Dags för en grovsanering kanske?

  • Göran skriver:

   Med tiden kommer socialdemokraterna köra Sverige ner i ett skitigt hål och då kommer saneringen. Eller, frågan är om muslimerna vill ha kvar SCB? I princip kan vi lägga ned SCB redan idag eftersom det ändå inte kommer existera i framtiden.

   • Stefan Eriksson skriver:

    Fredagsmys med min förvirrade humor:

    SCB= Socialdemokratiska-Center-Byråkrater.

    Men vadå? Det är ju ändock fredag!

   • Jan Andersson skriver:

    Efter Stefan Löfvens tillträde som regeringschef och när han visade upp sitt första kabinett såg jag bara ett skock träskallar. Men jag blev så småningom övertygad genom andras välformulerade inlägg på diverse alternativsajter att de inte var dumma, utan sluga, och ”ville ha det så här” med öppna gränser och massinvandring.

    Och så kom coronakrisen. Och tillbaka på ruta noll och mina primitiva instinkter: jag hade rätt från början, de är verkligen träskallar och inget annat.

    Nu står jag fast vid min åsikt tills motsatsen bevisas.

    • Göran skriver:

     Det spelar ingen roll om någon i regeringen faktiskt skulle ha lite intelligens, för de saknar bildning eller visdom.

     Enligt min åsikt är Stefan Löfvens plan att förstöra Sverige och det gör han bra. Slug? Knappast, han får sina direktiv från de kontakter han etablerade med Bilderberggruppen. Märk väl att han har sina fränder i Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Ulf Kristersson, Annie Lööf, Anders Borg m.fl.

 7. Göran skriver:

  Sitter och ögnar igenom lite nyheter i USA. De är oroliga där att nedstängningen av samhällen, stigande arbetslöshet, konkursande företag kommer leda till hälsoproblem hos befolkningen som kommer att överstiga problemen med själva covid-19.

  Vi får hela tiden höra att vi ska visa ansvar. Men, jag måste få fråga vilket ansvar alla som avlider med underliggande problem har? Har de någon rätt att ställa något ansvar på oss andra som är friska? De flesta som har underliggande problem såsom livsstilsdiabetes (diabetes 2) är själva ansvariga för det, har orsakat sin situation själv.

  Jag kan ta upp ett känt exempel, Adam Alsing. Han befinner sig med 100 % i en riskgrupp och då går han på en fest, där han misstänks ha blivit smittad. Ska vi friska i befolkningen som tar eget ansvar för vår egen hälsa ta ansvar för en peson som beter sig så dumt som Adam Alsing? Mitt enkla svara är absolut inte.

  Jag har själv inga som helst problem med att acceptera konsekvenser av mina egna beslut även om de skulle leda till att jag dör.

  Jag ser dagligen personer i riskgruppen som beter sig ytterst korkat åt. Jag undrar varje gång jag går och handlar mat hur det kommer sig att folk måste gå ut och handla mat med hela familjen? Jag ser ofta föräldrar som låter sina barn konfrontera äldre personer. Jag ser äldre personer som ska ”gulla” med barn. Låt säga att någon av dessa äldre blir smittad av ett barn, har ett underliggande problem och dör. Ska jag bry mig om det? Har jag något ansvar för det? Ska vi stänga ned samhället, skapa arbetslöshet med de problem som det medför, förstöra företag med ekonomiska problem som kanske inte ens går att reparera?

  • Stefan Eriksson skriver:

   ”Ansvar”; intressant tema som absolut behöver nagelfaras bland stora delar av befolkningen, då ”nånannanismen” fått gälla för förd politik under de senaste 50 åren i Sverige.
   Jag tar mitt ansvar och besöker inte nödvändigtvis min bekanta på äldreboende om jag skulle vara snuvig och förkyld. Det gäller nu och innan namnet ”Corona” förknippades med ett influensavirus.
   Vanligt sunt förnuft tror jag det kallas, och det kan ju också anses vara ett ansvarstagande.

 8. Thomas skriver:

  En uppgift som ni inte nämner är mobilabonnemangen i Kina och den minskning som skett de senaste två månaderna.. 21 miljoner abonnemang!! I åratal har antalet abonnemang bara ökat – fram till februari 2020… OK, många har dubbal abonnemang, men det blir ändå runt 10 miljoner förlorade mobiler.. (och man måste nästan ha en mobil i Kina för att kunna visa upp sin virusstatus eller vad det handlar om). Så, ja, att man mörkar dödstalen ganska så mycket är nog allt klart och därmed är det nog så att ”det inte är en vanlig flunsa…”)

 9. Samuel af Ugglas skriver:

  Vilka är socialisternas motiv för att ständigt och jämt, 24/7 presentera siffror och statistik på stackars avlidna medborgare? Är det verkligen någon som tror att dessa uppgifter är sanna?
  Det finns ju en oändlig massa information även i de enskilda fallen som inte kan bevisas utan endast presenteras som påståenden.
  Det föds och dör människor hela tiden och vilka är de bekräftade avvikelserna som gör det till en kinesisk lungpest?
  Rekommenderad läsning om vad som döljer sig i socialistmedia, kuslig läsning.
  https://detgodasamhallet.com/2020/04/17/gunnar-sandelin-medias-gra-eminenser/

  • Stefan Eriksson skriver:

   Motivet är väl att visa handlingskraft och fortsatt ”verkstad” trots sina ”homeoffice” situationer. Sen hur många som ”tror” på det är en helt annan fråga.
   De vill ju för allt i världen inte visa sig umbärliga.

 10. Jonas Rosén skriver:

  Verkar ju som att Trump inte är helt främmande för att viruset kommer från labbet i Wuhan.
  Det skulle ju kunna förklara kinesernas reaktion i början. De visste att nåt kommit ut från labbet, men kanske inte riktigt vad. Antagligen finns det mer ”potenta” virus på det där labbet.

  I mina ögon var det konstigt att de reagerade så starkt. Stänga ned en 10-miljoners stad !! Kineser brukar ju inte vara så bekymrade över människoliv. Om de hade ett okontrollerat läckage från labbet så blir det mer begripligt.

  Konspirationsteori ??

  Ibland känns det som att resten av världen bara hängt på. När det finns Covid 19 så ska man stänga ner. Den som inte gör det får massiv kritik.

 11. Göran skriver:

  Är nedstängningen av samhällen effektivt? Jag skulle nog säga nej. Skillnaden mellan Sverige och Norge i antalet döda tycks bero på storleken på ålderdomshemmen. Norge har små ålderdomshem med få äldre, medan Sverige har stora ålderdomshem med många gamlingar, i vissa fall flera hundra.

  Runt hälften av invånarna i ett land kommer att få covid-19. De flesta kommer inte ens att veta om det.

  Nedstängningarna kommer inte att ändra på det, utan det innebär bara en fördröjning av spridningen. De som har haft en omfattande nedstängning och tycks vara framgångsrika, kommer att få en spridning när de lättar på sina nedstängningar.

  Slutresultatet blir att varje land kommer att ha ungefär lika många smittade och lika många döda per capita. Skillnaden blir hur mycket varje land har skadat sin egen ekonomi.

  Sedan kan man alltid se på det hela på sådant sätt att länders regeringar passar på att göra sådant som befolkningen i normala fall skulle protestera mot. Det kan vara införande av mer skatter, övervakning, mer lagar och regler, utöka regeringsmakten eller andra åtgärder som är till nackdel för medborgarna.

Kommentarer är stängda.