Ett devalverat Nobelpris

Dagens gästskribent är Sture Larsson

Det uppenbart populärvetenskapliga nobelpriset för klimatmodeller måste vara fullt i klass med eller värre än lobotomipriset. Modellen slår in om naturen samverkar, vilket den sannolikt inte kommer att göra annat än tidvis. Man kan inte dela ut nobelpriser för datormodeller. Klimatförändringar är naturens normalitet.

Den pågående populärvetenskapliga klimatdebatten leder bara fel. På direkt fråga här om året till 26 svenska akademier och Kungl. Vetenskapsakademin om växthusgaser finns och hur de fungerar biträdde ingen akademi begreppet växthusgas och ingen ville beskriva funktion. Likväl bygger hela klimatdebatten på växthusgasbegreppet. Det har nu oerhörda konsekvenser inte minst för oss. Skandinavien och i synnerhet östra Sverige lever t.ex. i förstärkt svavelskugga som hotar framför allt Östersjön som biotop men biodiversiteten i hela området. Jakten  på koldioxid har blockerat svavelcirkulationen, som är driven av all sköns förbränning och som är avgörande för om naturens essentiella vitaminbehov skall säkras.  Klimatdebatten handlar helt om att förhindra förbränning. Saknar naturen förmåga att bilda B1 och Biotin, så blir det bekymmer på alla plan inte minst för faunans mentala förmåga. Vi är en del av faunan och dagens media handlar i hög grad om mentala avvikelser. Östersjöns fisk lider av undernäring, skadad hud och beteenderubbningar beskrivna nästan varje år sedan 1975, när England genom att sluta bränna kol ströp svavelkranen över Skandinavien. Löpande produktion av t.ex. B1 och biotin i naturen kräver svavelnedfall. Våra klimatnördar gör allt för att blockera svavelcirkulationen och vår naturs funktion.

Till detta kommer 750 000 fuktskadade hus. Majoriteten av publika byggnader är olagliga i kraft av olika former av återluft, trots att vi nu snart genomlevt en pandemi men står inför något ännu värre, antibiotikaresistens. Sverige är obegripligt. 42 % av vårdlokaler lär ha roterande värmeväxlare, det värsta av allt! Sveriges dödstal för covid 19 är sannolikt idag 14 900. Jämförbara länder som Norge har 860, Finland 1080 och Danmark 2660. Siffrorna vilar i grunden på populistiska klimatåtgärder som startade efter de två politiska oljekriserna på 70-talet.

Sverige står inför ett gigantiskt energiförsörjningsdilemma skapat av klimatdebatten. Med 50 – 100% ökat elbehov inom 10 – 15 år och pågående nedrustning av produktionen kommer dagens politiker att tappa kontrollen helt på några års sikt. Ett elfordonsland kan inte säkra distributionskedjor och det kan inte försvara sig mot en dieseldriven angripare. Med elfordon kan vi inte garagera i eller under hus och eftersom behovet av t.ex. koppar och andra specifika metaller ökar exponentiellt uppstår inom kort många situationer liknande  nuvarande halvledarkris och miljöföroreningar. Inga gruvor återför krossat material till fast icke vattengenomflutet material. En gruva täcker stor del av periodiska systemet med sitt innehåll men nyttjar bara bråkdelar och släpper resten för fri spridning. Underskotten skapar  inte bara industriproblem! De laddar internationella konflikter bortom vår kontroll. Putin lär redan kommande vinter med gaskranens hjälp kunna visa att Ryssland kan diktera villkoren för Västeuropa. Allt för att klimatdebatten är  byggd på populärvetenskap, som styr de politiska besluten.

Det är sannolikt så att den svenska politiska majoriteten redan under nästa mandatperiod kan tvingas styra en libanesisk situation med el bara tidvis eller till den som för tillfället absolut behöver den. Vårt elsystem är nu hjälpgumma till Västeuropas icke kontrollerbara elproduktion också den under avveckling. Återkommande reapriser omöjliggör satsningar på kontrollerbar befintlig och ny kraft. Alla pratar växthusgaser som inte finns inom vedertagen vetenskap, i varje fall inte som svensk akademi känner till. Alla ansvariga låter sin verksamhet bli värsta ad hoc. Miljö- och vänsterfolket står omöjligen högt i kurs, när folk inte kan koka sin mat, lysa och värma sitt hus, inte  har råd att åka till jobbet eller ha ett jobb att gå till. Det blir ytterst lätt att lista ansvariga och även om de haft god hjälp av andra kommer S, Mp och V att löpa gatloppet. Pressens infobanker står alla till buds.

Den politiska kadern klarar inte ens av att förstå att ledamot i demokratiskt organ skall vara ledamot stark nog att lyda grundlagens krav på oberoende och saklighet. Demokratiska organ skall inte bestå av  röstboskap lydande partier vars ledande skikt motsvarar promille av befolkningen och som är styrda av populärvetenskap. Eländet kan inte enklare beskrivas än genom att påminna om  C:s  ledande kadrer med en av riksdagens tre läkare, en barnläkare i spetsen, på sistlidna stämma köpte röster genom att vifta med förhudar från nyfödda gossebarn inför imaginära gudar.

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Ett devalverat Nobelpris

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är straffet som kommer över oss när Centerpartiet och socialister i skön förening fördriver landsbygdsbefolkningen från hus och hem, driver dem in i betongghetton och konverterar dem till pålitligt röstboskap.
  Bra rutet Sture.

 2. Benny skriver:

  Sture, varför tror du att Putin skulle diktera några villkor med gaskranen? Är det något du läst i fulmedia? Den enda gången som Ryssland hotat stänga av gaskranen var när Ukraina stal gas som transitland till Europa och det berodde på att Ukraina inte kunde betala sin gasräkningar trots subventionerat pris från Ryssland. Angående Nobelpris så verkar det mest vara politiskt styrda pellejönsar som delar ut priser numera…Uppenbart är den MP-styrda politiken att Sverige ska stänga ner landsbygden i möjligaste mån för det är lättare att styra folk som inte kan odla sin egen mat och leva utanför överhetens kontroll.

 3. Åke Sundström skriver:

  Priset bekräftar några av mina huvudteser:

  1) Att Sveriges största problem är vår alltmer korrumperade vetenskapselit, och
  2) Att Kungl Vetenskapsakademin, KVA, hör till de värsta syndarna.

  Dagens fadäs har föregåtts av ett dubbeltungat utspel om klimatet: där KVA dels avstår från att godkänna IPCC:s förra rapport, men likafullt accepterar den svenska klimatpolitik som bygger på samma hotbild.

  Det kan likna ett hjärnsläpp på högsta tänkbara nivå, men hör nog bara till ett av många triviala trix för att rädda makthavarnas ansikten och hålla liv en i populär, men falsk, doktrin. Till vissa särintressens förnöjelse, utöver partiernas. .

  Och i dag alltså belöningen till en av ”modellbyggarna”. Ingen av de giftigaste spindlarna i denna skojarbransch, mindre konspiratorisk än en lång rad av sina mer fingerfärdiga kollegor. Men en av tusentals röster i den jättelika globala desinformationskarusellen. Vars maskinister nog bara för stunden kan glädja sig åt att sanningen ibland sparkar långsammare än medborgarna skulle önska.

 4. Mats Jangdal skriver:

  Jag funderade på att skriva om Nobelpriset, när ett mail kom från Sture. Så var den saken löst.
  Det som återstår är till exempel en undran hur Nobelkommittén kunde strunta i denna totalsågning av klimatmodellerna. De har varit tillgänglig i flera månader nu.
  https://issues.org/climate-change-scenarios-lost-touch-reality-pielke-ritchie/#.YVxxJDFpEeo.twitter

  • Åke Sundström skriver:

   Jo, en befogad och rejäl sågning.

   Men är det inte ÄNNU VÄRRE att IPCC har mage att ljuga t o m om den historiska klimatutvecklingen? Med hjälp av en kurva som i hög grad påminner om den så kallade ”hockeyklubban”, den amerikanske forskaren Dr Manns fingerfärdiga hitte-på-konstruktion med en extremt snabb ökning under de allra senaste åren.

   För detta tilltag har Mann faktiskt dömts till ett högt skadestånd. I Sverige hade han gått fri, det är lika säkert som amen i kyrkan. Med samma rättsliga ambitioner här som där skulle få professor i berörda discipliner, fysik, meteorologi och nationalekonomi, undgå höga böter, varningar eller t o m avsked.

   Temperaturkurvan betyder oerhört mycket mer än klimatmodelleringen, som väldigt få väljare har en chans att greppa. Men givetvis borde bådadera ha noterats och lyfts fram av de ekonomer som bistått nobelpriskommitten.

   Fast ä andra sidan, varför skulle dessa tala sanning just nu, när de i decennier tigit om både IPCC:s och den svenska regeringens klimatdystopier?

 5. Jan Andersson skriver:

  Jag har fått ännu fler argument att sprida till alla mottagliga, stort tack för det!

 6. Thomas skriver:

  Eller som Gearld Celente brukar säga: Nobel piece of crap – prize…

  • Jan Andersson skriver:

   Vilka har till exempel läst någon alls av de senaste tjugofem årens nobelpristagare i litteratur? Det vore nog bättre tänka ibland som i ståuppmonlogen ”Bunta ihop dom” av Yngve Gamlin som framfördes av Lars Ekborg: ingen vann i byns skönhetstä’vling.

 7. Åke Sundström skriver:

  Jag saknar din kommentar till att Nobelpriskommitten svalt IPCC:s allra största bluff – temperaturkurvan. Du har i ett privat mail bekräftat att denna kurva liknar en uppdaterad variant av den så kallade hockeyklubban. Då borde väl våra skeptikerkollegor i USA eller i England ha gått i utförligt svaromål? Har själv inte hunnit granska denna väldigt viktiga detalj. Så var hittar vi ett sådant bemötande?

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, vem tusan var det som jag såg i flödet hade noterat det? Elsa, Sture Å, Tege, Tallbloke, Delingpole elle Watts. Minns inte.

   • Åke Sundström skriver:

    Men reagerade du inte själv, när du såg detta diagram? En så dramatisk topp när vi dels minns Manns trixande, och dessutom i ca tio år noterat att temperaturkurvan legat ganska stilla, inte alls ökat på det sätt som alarmisterna förutspått.

    Och varför alla andras tystnad? Kanske den ovanliga definitionen som gör att ingen riktig förstått hur bilden skall tolkas? Ett skickligt drag i så fall från manipulatörernas sida. Men ett självmål från skeptikerkåren som inte förmått att vända IPPC:s falska nyhet till en poängseger för den egna kritiken?

    Men hör av er, ni svenska realister som uppmärksammades av Mats, d v s Tege, Sture och Elsa. Har ni protesterat eller inte? Och i så fall varför eller varför inte.

 8. Göran skriver:

  Kan man inte anmäla Nobelstiftelsen till länsstyrelsen för att de bryter mot Alfred Nobels testamente? Priset ska gå till någon som har gagnat mänskligheten och klimatmodellerna gör precis tvärtom.

  • Åke Sundström skriver:

   Logisk tanke, men givetvis feltänkt i alla fall – eftersom Nobelstiftelsens styrelse består av nomenklaturafolk som helt struntar i Nobels ädla motiv och i stället låter sig vägledas av nickedockor med det för ögonblicket opportuna som enda rättesnöre. Det hjälper inte att ledamöterna kallar sig själva professorer eller direktörer, som en skock får låter de sig likväl styras av den s k tidsandan – samt i varierande mån av snöda egenintressen.

   .

Kommentarer är stängda.