Avsiktlig förstörelse

Den fattige har bara sina pengar. Så lyder ett latinamerikanskt talesätt. Det är mycket träffande och verkar nu användas som vapen mot västvärldens medelklass. Ekonomin förstörs i en takt som förefaller högst avsiktlig. Uppemot 20% inflation i Sverige. Dold av Riksbanken ”nollräntepolitik”.

Vad som händer för de fattiga och medelklassen är att de vid hög inflation får värdet av sina besparingar annullerat. De kan köpa allt mindre med sina pengar. WEF och Schwabs dröm om att vanligt folk inget ska äga och tvingas vara ”lyckliga” för det genomförs med statlig och mellanstatlig och global politik.

Den vanlige medborgaren har heller inte många möjligheter att skydda sig mot detta. Alla inser att spara på banken är direkt penningförstörelse. Att spara i aktier kan tillfälligt bromsa förlusten. Men när krisen pågått ett tag kraschar börsen. Har man aktier i rätt företag, de som överlever, och inte behöver de pengar som är bundna där klarar man sig. Men det är egentligen endast den finansiella eliten som klarar det.

Att äga en betald bostad är bra, men det räcker inte, för man tvingas även betala för el, vatten, uppvärmning samt skatter och avgifter. Skatter och avgifter är kilar mellan brutto och disponibla medel. Kilar vars storlek och brytkraft man inte råder över.

Två tydliga globala aktiviteter är den fråmsta anledningen till denna situation. Den första och främsta är AGW – klimathotet. Denna falska teologi har resulterat inte bara i masshysteri, utan även i hysteriskt galen energipolitik. En politik som både slår mot de fattiga och medelklassen, samt mot samhällsfunktioner brett över.

Den andra globala aktiviteten är naturligtvis kinesviruset, Covid 19. Med beskrivningen och tolkningen av denna influensa har olitiker och myndigheter kunnat skriva ut fribrev till sig själva att kasta grundlagar, folkrättsliga och medborgerliga rättigheter överbord. När någon varnar för kamelens nos under tältduken så har det en fortsättning. Tar sig nosen in är snart hela kamelen inne i tältet.

Denna avsiktliga förstörelse, jag kan inte tolka det som annat än att den är det, resulterar i att demokrati och frihet försvinner ur det civiliserade samhället. Vi får en nyfeodalism som ibland kallas NWO. Hårda tider stundar.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Avsiktlig förstörelse

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vid sidan om det så kallade ”regeringskansliet” är SCB Sveriges största SOPTIPP!
  Undrar om svenska folket har kraft nog att sanera den eller är det kvartersbomber som skall till?
  Din fina redogörelse ovan har svenskar ”sett komma” sedan mycket länge.
  För egen del ställer jag samman priser på 12 livsmedel i min MATKORG.
  Hur många timmar behöver en svensk löntagare arbeta för att betala den, med beskattade pengar.
  Notera att livsmedelskostnaden utgör ca 13 % av medborgarens hushållsbudget.
  Vad socialisterna lurar i svenska folket om inflation måste betraktas som rena lögner.
  INFLATION ÄR AVSIKTLIG OCH GENOMFÖRD STÖLD ! ! !

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Vem drabbar INFLATIONEN värst? Dem socialisterna plundrat mest!!!

 3. Göran skriver:

  Jag har skrivit det förr. En orsak till leveransproblemen i USA är dels att Kalifornien har förbjudit lastbilar byggda före 2011 att hämta containers i Kaliforniens hamnar. Där försvann ett antal lastbilar.

  Dels har fackföreningar i Kalifornien, som hatar privata företag, lyckats få till en lag som förbjuder ensamanställda åkare att hämta containers i hamnarna. Där försvann ett antal bilar till.

  Kan då fartygen som ligger i upp till en månad utanför Kaliforniens hamnar ta sig till USA:s östkust där det inte är några problem. Ja, det kan de, men det kostar mer än att vänta i en månad; drivmedel och avgift för Panamakanalen.

  • Thomas skriver:

   Jo, nyckeln till att förklara vissa delar av krisen är nog containertrafiken..
   Kan man ställa till problem där så blir det som ett dominofall.. bit för bit faller.
   Allt började väl med Clintons optimistiska Kinapolitik, där imoprt och export skulle bli lika stora, men importen från Kina tog över och exporten till Kina blev bara jordbruksprodukter..som krävde stora subventioner för att fungera. Vilket Trumpen avslöjade för amerikanska debattörer genom flera rejäla insatser där pengarna strömmade in till kapitalägarna i storstäderna och inte till jordbruket..
   Att vissa nyckelföretag, som Smithfield, var helt kinesägda blev en chock för amerikanarna , så de åtgärder som du nämner var möjligen enda politiska utvägen som fanns för att bromsa upp containertrafiken…
   De stora förlorarna är nog ändå kineserna…

   • Göran skriver:

    De produkter som är i containerna är inte bara jultomtar och nissar till julfirandet i USA. Det är även delar som ska användas för montering av andra produkter,såsom bilar. Det är reservdelar till andra produkter osv.

    Jag kan inte tänka mig att fackföreningar i Kalifornien konspirerar med Joe Bidén och hans kålsupare.

    Fackföreningar i Kalifornien drev igenom en lag att Uber-förare måste vara anställda av Uber och inte får vara egna företagare. Uber lade ner sin verksamhet i Kalifornien. Cirka 250.000 uberförare blev av med sin inkomst. En del körde på heltid. En del körde som extrainkomst.

    Fackföreningar i Kalifornien drev igenom en lag mot frilansare. Ingen får ta ett frilansuppdrag som egen företagare utan måste vara anställda av det företag de ska göra ett frilansjobb åt. Där blev ytterligare tiotusentals personer av med sina inkomster.

    Med andra ord. Fackföreningar i Kalifornien driver en agenda mot enmansföretag och även andra privata företag.

    Lägg på att demokratiska politiker som finns i Kalifornien är så korkad som man någons kan bli mer eller mindre.

 4. Göran skriver:

  Finns det någon logik i den förstörelse som sker? Nej. Den måste således vara medveten. Det ruskiga är att det inte behövs så många för att få stenen i rullning. Så fort stenen har börjat rulla rusar det till en massa inkompetenta som puttar på och får stenen att rulla fortare och fortare.

  • Thomas skriver:

   Ibland så ser man att det påstås att allt började med Dotcomkraschen -99… Som resulterade i 911… och ett förödande långvarigt krigande som även vi blivit inblandade i…
   Samma debattörer menar att ´2007-08, med bankkraschen, så rasade hela systemet ihop och efter det så är det bara ett försök att sopa upp bitarna…
   Efter att Trumpen fick jobbet blev FED mer aktiva än under Obama och började en långsam strypning av ekonomin, till Trumpens förtret. Något som gick helt snett den 11 september år 2019…(?!) REPO-räntan steg till 10% över en natt… FED slog till med att skicka in en massa nytryckta dollar… Och sedan dess har det hållit på så.. För att under senare tid bli än värre på ett sätt som åtminstone jag inte förstår någonting av…
   Möjligen att kineserna och ryssarna gör det för de bestämde tydligen igår att sluta handla i dollar, hur det nu skall gå till…?
   Att vår nya statsminister sa upp sig från IMF verkar helt logiskt i detta läget..
   Efter nyår kommer nog inflationen att bli mer konkret än bara i debatten, även här hemma..
   Håll hatten för nu kan det börja blåsa ordentligt!

   • Mats Jangdal skriver:

    Lite märkligt i det läget att guldpriset ligger så stilla. Vart tar pengarna vägen? Vad satsar folk på för inflationssäkringar?

    • Thomas skriver:

     Guldet är en spännande faktor i röran…
     Det åker upp och ner, varenda dag…
     Enligt en del så beror det på att det finns ”pappersguld”, bara kontrakt.. och om guldet skulle börja röra på sig ordentligt så blir det panik och kaos..
     Detta menar man att både kineser och ryssar har utnyttjat sedan kraschen -08, då både kineser och ryssar tappade förtroendet för västvärldens ekonomi.. (Jeff Snider)
     man köper så mycket guld man kan….
     Och det är klart.. Varför ville man ha ihjäl Kaddafi? Jo, han tänkte införa en guldbaserad valuta för Afrika – och då hade det blivit problem…
     Sedan finns det ”nya” bestämmelser som kallas Basel III, vad det nu innebär.. och det skall gälla överallt från nyår, om jag fattar rätt, men även det är väl en ”pappersprodukt” och sådant smäller inte så högt, när allt kommer omkring…

     • Thomas skriver:

      Förresten…
      Jeff Snider hade en förklaring på var alla nytryckta pengar tar vägen – och det begrep jag inte ett dugg av.. men han har en hemsida…
      https://alhambrapartners.com/author/jsnider/

     • Benny skriver:

      Huvudproblemet är väl att det finns alldeles för mycket papperslappar i omlopp som kallas pengar. Det finns ju inget som backar upp värdet av dessa papperslappar utan det pytsas ut nya vilket skapar det vi kallar inflation. Här i Sverige låtsas vi som om våra fastigheter verkligen är värda dessa miljonbelopp och fortsätter att låna! I USA låtsas man fortfarande att petrodollarn är något värd och fortsätter att prångla ut sådana så länge det går! I en normal värld med sund ekonomi hade ju aldrig spekulationsbubblan kunnat få en sådan omfattning! Ja, kraschen är oundviklig! Håll i hatten…

      • Thomas skriver:

       Jo, i nedan hemsida – figur 3 så är FED, ECB, BoJ med.. Det finns mer att hämta där iofs…
       https://www.yardeni.com/pub/balsheetwk.pdf

       • Thomas skriver:

        Jo.. och SDR skall tydligen – delvis – baseras på det enskilda landets guldreserv.. Så guldet är tydligen med ”i leken” ännu…

      • Göran skriver:

       Hur mycket papperspengar som det finns är ganska oväsentligt om du menar just papperslapparna. Det finns så många papperslappar som behövs för kontanta transaktioner.

       De pengar som trycks ”ur tomma intet”, tillkommer genom att skapar en skuld. Ser man på Sverige så skapas sådana pengar när t.ex. Handelsbanken lånar ut pengar. Handelsbanken lånar pengarna av Riksbanken som skapar pengarna för lånet genom en knapptryckning. Riksbanken får en fordran på Handelsbanken och Handelsbanken får pengarna på sitt konto. Några kontanter behövs inte.

       Värdet på fastigheterna har det värde som någon är villig att betala för dem.

       Bubblor av olika slag kommer alltid att uppstå. De flesta bubblor uppstår genom politiska beslut. Bubblorna i sig är inget problem utan bara hur man hanterar bubblorna. Politikerna pumpar in pengar i den så att de blir större och större, så när de spricker blir det stora konsekvenser och lång återhämtning om det blir någon återhämtning.

       Låter man bubblorna spricka tidigt blir det små konsekvenser och kortvariga. Det är detta man inte låter ske. Politiker är fega och är rädda att inte bli återvalda om de inte pumpar in pengar i bubblor.

       Banker ska även tvings att gå i konkurs. Inga banker ska få låna ut mer pengar än vad som kan finansieras genom inlåning.

       Om ni inte känner till det så finansieras en del utanför bankerna nu för tiden. Det är bland annat vanligt att husbyggen sker med privata lån till byggföretaget.

       Finansiering med kryptovalutor ökar och ökar. I detta fall ger ett företag ut en kryptovaluta, som inte är en valuta man handlar med utan fungerar mer som en aktie. Med kryptovaluta avses mest bara tekniken med en ”block-kedje-aktie”, eller bevis på en ägarandel.

       Fördelen med ägande i en block-kedja är att det inte går att konfiskera som med pengar på banken. Tänk på att även om ni inte gör något fel men t.ex. Skatteverket anser att ni har gjort något fel så kan de alla pengar ni har på era bankkonton medan de utreder om ni har gjort fel eller inte.

       Alternativt är det en god ide att ha ett bankkonto i annat land än Sverige, för de kontona kan inte Skatteverket komma åt utan en krånglig byråkratisk process som ger er tid att flytta på pengarna.

       Och glöm bort det där med att svenska banker skulle vara säkrare än utländska banker. Det tror alla medborgare om sitt lands banker. Banker i USA finns inte ens med bland de 25 säkraste bankerna i världen.

       • Benny skriver:

        Med papperslappar menade jag givetvis även de som bara är ettor och nollor i datorsystemen! Och visst är det så att västvärlden är skuldsatta över skorstenen med spekulation i fastigheter och pyramidspelet på aktiemarknaden. Värdet på fastigheter är fiktivt och inte alls det som folk är beredda att betala för man betalar inte huset utan räntorna på lånen plus kanske numera en närmast symbolisk summa på amortering på dessa mångmiljonbelopp. Så fort räntorna går upp till över 5% så ska du se att ”värdet” på fastigheterna sjunker som en gråsten!

        • Thomas skriver:

         Jo, precis så…
         vad jag under över är bara – Hur mycket makt har politiken egentligen?
         Därför att systemet bygger på två olika maktfaktorer, politiken och aktiebolagen…
         Vilka är det som har det egentliga övertaget nu?

         • Benny skriver:

          Tesla är ju ett typexempel på hur en aktie spekulerats upp till helt orimliga proportioner. Tesla är en liten sketen tillverkare av elbilar med tvivelaktig kvalitet som värderas högre än biltillverkare som tillverkar 20 gånger så många bilar. Vanvettet i sin prydno!

 5. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  War On Inflation! New Fed Policy To Upend Everything Investors Know Predicts Saxo Bank CIO
  2021-12-16

  https://www.youtube.com/watch?v=ozu2LPQLVRE&list=PL7vUOWh5dtHN0HL-ckjHLeXfW8vZgo0H8

  Mvh,

  • Thomas skriver:

   Kostnaderna för uppehället insåg bankmannen var ett problem för nästa år och det förändrar mycket i samhället… men hur?
   En konkret handling, som han själv skulle göra, som fritidslantbrukare, var att tydligen inte odla någon säsongsgröda, alltså spannmål, ungefär som det skedde för snart trettio år sedan då en del spannmålsodlare körde in sina maskiner i garaget för flera år…
   Så, låt säga att matkostnaderna stiger till det dubbla för allmogen – till 22% av hushållskassan – och en räntehöjning på någon procent dessutom – och energikostnader på det tredubbla (gasen har tydligen redan tredubblats..)
   Vad kommer folk att prioritera?

   • Benny skriver:

    Det kommer att bli massarbetslöshet när pengarna i hushållskassan sinar! Inget över till gymkort, elektronikprylar, restaurangbesök, renoveringar m.m. ja i stort sett allt som är överflödigt. Och det drabbar massor av folk som jobbar i dessa branscher! Man undrar ju om regimen i Stockholm ens har minsta aning om konsekvenserna av vad deras vanvettiga energi och skattepolitik kommer att leda till om det här fortsätter? Och som lök på laxen så ska många kommuner dessutom höja fastighetsavgifterna rejält då det är ebb i kommunkassan p g a ökade socialutgifter med det ökade antalet migranter som kostar pengar! En ränteökning på detta kan mycket väl leda till en depression och statsbankrutt för Sverige…Och dit är vi på väg eftersom ingen i regimen verkar begripa sig på ekonomi.

    • Göran skriver:

     Ja, många förstår inte följeffekterna när t.ex. en restaurang stänger. Det är inte bara personalen som lever på en restaurang utan många fler. Några exempel: leverantörer av mat, bokföringskonsulter, hemsidekonsulter, fastighetsägare, elbolag, företag som säljer drivmedel, företag som säljer porslin, möbeltillverkare och möbelsäljare, leverantörer av alkoholhaltiga drycker, kassasystem, leverantörer av köksutrustning, uthyrare av växter, företag som hämtar sopor, leverantörer av ljudutrustning, m.fl.

     • Thomas skriver:

      Jovisst…och nyckeln till alltihop är ständigt sjunkande livsmedelskostnader…
      Som nu då går i motsatt riktning.
      Som alltid – vem skall göra jobbet?
      Trots att Bryssel använder 35-40% av sin budget till livsmedelsproduktionen – som man frenetiskt jobbar på att minska… (förstår de inte sig på hur allt funkar?)
      Det var nästan 100% förr – fattade de mer förr?

 6. Göran skriver:

  Om ni tittar på hur vissa politiker såsom Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Stefan Löfven, Annie Lööf och kommande Magdalena Andersson får uppdrag efter sin politiska gärning och blir miljonärer i 100 miljonersklassen utan att ha någon som helst kompetens eller något att bidra med, så måste det vara förstörelsen de ha bidragit med som belönas.

  • Benny skriver:

   Ja, Reinfelt köpte ju en hel ö med tillhörande lyxvilla för sina mutpengar! Person en herrgård och man undrar ju vad ”svetsaren” ska köpa för sina mutpengar som säkert börjat trilla in på kontot redan?

 7. Pingback: Avsiktlig förstörelse | ulsansblogg

Kommentarer är stängda.