Anna Skarhed, en fara för rättsstaten!

I en artikel i GP, med rubriken ”Efter karriärens slut är klimatet i fokus” porträtteras Anna Skarhed, fd. JK och domare i HD som nu går i pension. Nu ska hon bli politisk aktivist, säger hon i en intervju.

”- Skogen är vårt gemensamma arv och det måste vi ha ett gemensamt ansvar för. Det kan inte vara enskilda som ska bestämma om vi ska hugga ner våra gemensamma tillgångar. Vi pratar mycket om individuella rättigheter i samhället, men vi måste också tala om rättigheterna för naturen och för mänskligheten.”

Hon har alltså suttit med dessa åsikter i rikets högsta domstolar och avgjort principiella mål, utan att förstå äganderättens fundamentala plats i en civiliserad rättsstat! Detta är oerhört skrämmande. Hon har därtill köpt det kommunistiska människofientliga naturens rätt narrativet som florerar bland en del jurister efter Polly Higgins ledning. De tankar Skarhed för fram är samhällsomstörtande! Läs gärna min artikelserie om Polly Higgins, för bättre förståelse för sakfrågorna och de principiella konsekvenserna.

I faktarutan skriver tidningen:
■ Aktuell: Fyller 70 år den 20 januari.
■ Gör: Tidigare justitiekansler och dessförinnan justitieråd
i Högsta domstolen. Pen- sionerad sedan tre år tillbaka, men innehar fortfarande vissa uppdrag, som exempelvis ord- förande i stiftelsen Torgny Segerstedts minne.
■ Bor: I Göteborg.
■ Familj: Man, barn och barn- barn.
■ Om att fylla 70: ”Det är lite overkligt, men det är det ju all- tid att fylla jämnt. Men har man tur får man vara med och det är kul. Alternativet är sämre.”
■ Så firar hon födelsedagen: ”Jag är inte så mycket för att fira och har varken haft 50- eller 60-årskalas. För egen del känns det inte så bekvämt.”
■ Senast lästa bok: Läste nyss ut ”Den hotade demokratin” av Olle Wästberg och läser nu den senaste Nobelpristagaren i lit- teratur, Abdulrazak Gurnah.
■ Ser på tv: Nyheter och ”Vetenskapens värld”.
■ Hobby: ”Att gå i skogen. Att leva livet.”

Claes Sjölin har en färsk krönika i Svensk Tidskrift där han beskriver de vansinnigheter i svensk juridik Skarhed varit med att försvara, utan att nämna några namn på förövarna. Mycket läsvärd, men inga stora nyheter för Frihetsportalens läsare. En god repetition är det dock. Synd bara att det är små utsikter att ställa allt till rätta.

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Anna Skarhed, en fara för rättsstaten!

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  13 av HD´s 16 justitieråd lär vara hänsynslösa väl skolade SOCIALISTER?
  Vad f – n gör oppositionen, finns det någon överhuvudtaget?

 2. ivarandersson skriver:

  Anna Skarhed kan ju börja med att återställa naturen där hon och familjen huserar. De kan väl bo i någon grotta som naturen erbjuder eller i en riskoja.

 3. Göran skriver:

  Utan privat äganderätt, inget välstånd. Svårare än så är det inte. Sedan så har vi inget gemensamt vad gäller skogen, mineraler eller något annat. Det är endast den som skapar resursen som äger resursen.

  Anna Skarhed är ett levande bevis på att utbildning inte ger förstånd i alla fall. Det är kanske därför hon blev socialist. Som socialist med rätt partibok behövs inget förstånd. Bara en lång tunga.

  Ni som ropar på ansvar, får nog ropa er hesa. Vad som ska ta alla dessa idioter ut ur allt de har ställt till med är ett krig mellan Ryssland och NATO.

 4. Dandersan skriver:

  Lästips till henne:
  ”Unsettled ” av fd klimatalarmisten Koonin

 5. Niklas skriver:

  En stor skandal att personer, som inte kan skilja på mitt och ditt, får sitta i HD och döma i bl.a. äganderättsfrågor. Domstolarna måste självklart rensas på bl.a. sådana personer, så att domstolarna åter kan få folkets förtroende.

  • Göran skriver:

   Tyvärr kommer den rensningen inte att ske. Folk förstår inte att även om det skulle bli en så kallad borgerlig regering i höst, så styrs ändå alla myndigheter av socialdemokraterna.

 6. Göran skriver:

  De nya elpriserna kommer att bli ett jättebra instrument att döda en massa privat ägande i Sverige. Än så länge har vi en ganska mild vinter, men när vintrarna successivt blir kallare ökar andelen av ett hushålls kostnader för elen.

  Det elräkningen äter upp kommer innebära att färre pengar läggs på andra saker. Det blir kanske inga mer utlandsresor; den inhemska turistindustrin får färre besökare; färre folk som går på konserter; färre folk på restaurangerna; färre folk på gymmen; färre köp i sällanhandeslbutikerna osv.

  Det kommer bli många företag som går i konkurs tillsammans med vanligt folk. Folk som bor i hus och hamnar hos kronofogden får sälja sitt hus som ingen köper utan huset hamnar hos Kronofogden, staten och socialdemokraterna.

  Kommer Sverige att överleva 2020-talet?

  Detta elproblem kommer att ta lång tid att rätta till. Vi kan återstarta 1-3 kärnkraftverk vilket tar 1-3 år om beslut tas idag. Men först måste lagen ändras då nuvarande lag förbjuder återstart av kärnkraftverk.

  Vi kan bygga gaskraftverk vilket många säger går fort. Det kommer nog inte att gå så fort. Var ska de placeras? Hur får vi fram gasen till dem? Rör eller båt? Gasen kommer inte heller att bli billig.

  Vi har en så kallad energiminister som påstår att kärnkraften har en produktionskostnad som är 8-10 gånger högre än vindkraftverk. Forsmarks produktionskostnad ligger på 19-21 öre per kW.

  Den så kallade energiministern säger att Frankrike inte har någon vattenkraft. Frankrike har dubbelt så mycket vattenkraft som Sverige.

  Med det belyser jag okunnigheten inom regeringen. Ingen lösningen på problemet så långt ögat når. Men, det är inte meningen att det ska finnas någon lösning för folket utan bara för socialdemokraterna och globalisterna.

  • Thomas skriver:

   The Greta Reset är i full gång, som Krabbe påpekar… (Och du)

  • ivarandersson skriver:

   Gaskraft ska byggas på de orter som har kärnkraftverk. Då är en stor del av infrastrukturen redan på plats. Båttransport till närliggande hamnar går att uppnå.

   • Göran skriver:

    Ja, men hur många år kommer det att ta? Det hinner bli många som blir ruinerade på elräkningarna.

    Redan nu är det företag som har sparkat folk för att kunna betala elräkningarna i stället.

    • ivarandersson skriver:

     Bättre att börja planera idag än om 5 år. Tyskarna anade vad som behövdes och har redan gasledningar till Ryssland men behöver ännu mer gas.

  • Åke Sundström skriver:

   Fortfarande noll koll, vad elkraften anbelangar – men rätt om annat, t ex kritiken mot en totalförvirrade energiminister som påstår (om det nu är sant) att uranenergin är 8-10 ggr dyrare än vindkraft. Och nej, lösningen är inte att återstarta nedlagda kärnreaktorer. Utan precis tvärtom, att överge dagens planekonomiska energitänk och återinföra fri konkurrens. I ett sådant sannliberalt Sverige inryms inte någon enda kärnreaktor. Försök nu, sent omsider, ta in detta solklara faktum.

 7. Thomas skriver:

  Efter diskussionen om EU-medlemskapet så framgick det ganska tydligt att de”högsta svenska juristerna” inte gillade att förlora makten till Bryssel… Då HD, som är landets egentliga maktcentra, ansåg att ”folket hade svikit dem” och gjort en sort revolt år 1994… (Om man tänker efter så kändes det i luften så att säga..)

  Senare så läste jag ett kritiskt brev till just HD, som i svensk text (det var översatt och låg/ligger på HD hemsida), lät ungefär så här (vad jag minns): ”Är inte de högsta svenska juristerna i Sverige läskunniga, då de inte förstår att en prejudicerande dom här (i Bryssel) skall implementeras i hela den svenska lagboken och inte enbart justera det enskilda fallet?”

  Så.. att kritisera en självgod fd medlem i HD utan att förstå Högsta Domstolens situation med Hilda och Ruben och annat juridiskt tjafs som har gällt i Sverige i flera hundra år, är just bara att vara lurad.. då HD är toppen i den svenska maktapparaten – byråkratin – som har gällt åtminstone sedan Bernadotte blev kung… Den cirkus som kallas demokrati och allmänna val till bl.a. Riskdagen är väl just bara en opinionsundersökning (som tydligen skall bli en TV-serie med de olika partiledarna Andersson, Åkesson, Wallenberg, Lööf, Busch..) Wallenberg?… vilket parti är han ledare för?)

Kommentarer är stängda.