En fransk presidentkandidat

Éric Zemmour är en fransk politiker som nyligen anmält sig som kandidat till presidentposten. Valet hålls den 10 april i år. Här är ett klipp med honom på valturné. Han introduceras av två personer, först en kvinna, Laurence Trochu, som är obekant för mig. Sedan är det Gulliaume Peltier borgmästaren i Chaumont-sur-Tharonne i le Loir-et-Cher, där detta är inspelat.

Därefter är det dags för Zemmour. Samtliga talare, men i synnerhet de två sista ger en lektion i talekonst som ställer samtliga svenska politiker jag någonsin hört tala, i skuggan. Tanken går till Cicero och Perikles. Det är kulturella referenser 3000 år bakåt i tiden. De bemästrar alla retorikens fundamenta, upprepningar, alliterationer, rim, liknelser, exemplifieringar, känslor, stolthet, uppmaningar, ansvar mm.

I korthet kan sägas att de försvarar Frankrike, republiken (för oss är det 500 år sedan Gustaf befriade oss från dansken, i Frankrike är det blott 233 år sedan revolutionen), de hyllar det lantliga Frankrike, där allt som är franskt produceras, maten och kulturen, de genuina arbetarna, de genuina företagarna etc.

Macron hålls anvarig för att förstört Frankrike, för att ge landsbygdens pengar till invandrarna i förorterna. Till de som inte är fransmän, som inte vill bli det, som rånar och mördar fransmän. Macron som vill avskaffa bilen för vanligt folk, som tror att fina läkare i Paris är tillgängliga för alla.

Zemmour lovar att skicka pengarna tillbaks till landsbygden, barnbidrag till äkta franska barn, ett snabbt modernt internet, en återupprättad rätt till självförsvar, läkare i varje by, att de ska ha råd med bil, med mera. De är åtta miljoner människor på den franska landsbygden. Frågan är om deras röster räcker för att få Zemmour vald. Vad måste han lova väljarna i städerna?

Med reservation för att jag inte tolkat franskan rätt. Man kan få fram textning på franska om man klickar på kugghjulet nere till höger i bild på klippet. Man lär kunna få även på engelska, men jag har inte lyckats.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på En fransk presidentkandidat

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vad skall vi göra i Sverige för att förhindra socialistiska vandaler som fördrivit vår landsbygdsbefolkning?
  Var gång jag kör genom vårt Skånska landskap blir jag dessutom påmind om PRODUKTIONSAPPARATENS totala förfall både när det gäller mark och byggnader.

 2. Lars Mellblom skriver:

  För att få automatisk översättning till engelska (bättre än till svenska):

  1) Starta videon.
  2) Klicka på Youtubes kugghjul.
  3) Klicka på Undertextning/textning.
  4) Klicka på Översätt automatiskt.
  5) Scrolla ner till ”Engelska” och klicka.
  6) Eventuellt: Klicka på Uppspelningshastighet.
  7) Klicka på 0.75.

  Laurence Trochu har länge varit aktiv inom franska högern, främst bland gaullisterna, numera kallade Les Républicains, LR. Hon har anslutit sig till Reconquête, Zemmours nybildade parti.

  Gulliaume Peltier är inte borgmästare i Chaumont-sur-Tharonne. Han var till helt nyligen nummer två hos Les Républicains, men har nu hoppat över till Reconquête.

  Många gaullister och personer från Rasemblement National, tidigare Front National, har anslutit sig till Reconquête och vi väntar nu på att Marion Maréchal-Le Pen, Marine Le Pens brorsdotter ska ta steget.

  Denna video är intressant därför här presenterar Zemmour sin landsbygdspolitik. Hans anförande startar vid ungefär 16:30.

  • Mats Jangdal skriver:

   Då förstod jag fel om Peltier.
   Jag får endast fram fransk textning, men det underlättar ändå.

   • Lars Mellblom skriver:

    Det är inte lätt att känna till alla namn på franska politiker. Zemmour visar upp nya avhoppare från andra partier vid varje valmöte och hoppas få med deras väljare. Hans intention med Reconquête är att samla ihop en bred konservativ och nationalistisk majoritet.

    Angående inställningen av Youtubes automattextning. Det vore bra om vi kunde reda ut hur det fungerar, eftersom så få svenskar förstår franska. Franska nyheter är dåligt spridda i Sverige trots att Frankrike är EUs näst viktigaste land. EU-direktiven kraftigt påverkar svensk lagstiftning. Prova att först klicka på YouTube nere i högra hörnet. När jag gör det och har loggat in fungerar inställningarna bättre.

    • Mats Jangdal skriver:

     Ah! Loggat in, där kan skillnaden vara. Det gör jag sällan.

  • afugglas skriver:

   Sverige hade behövt både Zemmour och Putin för att rensa ut i det SVENSKA socialistiska träsket.
   Se bara hur socialisterna försöker förnedra, skada, hatat, förtala, plundra Karl Hedin medan Carl Bildt, Mona Sahlin och Ingvar Foten Carlsson (Estonia och Palmemordet) fortfarande rör sig fritt ute i hela Sverige. Vilken skandal.
   Socialisterna är en skam för Sverige och svenskarna. När jag ser och hör Magdalena DDR Andersson skäms jag och mår riktigt dåligt. De tror och inbillar sig fortfarande att små skattefinansierade oavsättliga byråkrater ut ifrån deras glasade betongbunkrar (gömställen) kan producera LIVSMEDEL till svenska folket. Vilket skräckscenario!

   • Göran skriver:

    Större delen av svenskar vill ha socialism. Även de som röstar på de så kallade borgerliga partierna.

    Det ser nog tyvärr ut på sådant sätt att det är en del som vill ta eget ansvar och kontrollera sig själva, mot de som vill slippa ansvar och låta någon annan ha kontroll över deras liv. Den första gruppen är bara runt 3 % medan den andra gruppen är 97 %. De 3 procenten är de som ser till att de andra 97 % har ett jobb, har en bostad och att de får mat på bordet.

    I jobb ingår även bidrag, för det är många som inte har ett jobb eller inte vill ha ett jobb.

    • afugglas skriver:

     Och fortfarande diskuterar vi aldrig på vilket ”SÄTT” socialisterna lyckas plundra medborgarna på LIV och EGENDOM, det där med ALLEMANSRÄTTEN du vet?
     Varför finner sig de 3% att vara slavar under socialisterna?
     Kapitalisten och socialisten delar inte ens avkastningen 50:50.

     • Göran skriver:

      Det största sättet är indoktrinering. Det börjar i skolan och fortsätter med skattefinansierad pk-media och även privat media beroende på ägare av den.

      Jag undrar varje dag hur man är funtad om man läser Expressen, Aftonbladet, DN, SvD och alla annan liknande media.

   • Anna skriver:

    Socialisterna är en skam för Sverige… så är det och nu ska Kristersson tala med Magdalena DDR Andersson om sin framtid. Jo jag tackar, de två partierna, S och M tillsammans, är ansvariga för att Sverige nu är på rejäl nedgång vad det gäller det mesta, censur, korrupta myndigheter, fakemedia och kraftigt försämrad välfärd etc. Vi kan bara se på sjukvården, skolan och polisen allt lider av generell personalbrist och de galna politikerna tror att bara vi kastar ut mer pengar så löser sig problemen. Jag föraktar dem.

    • Göran skriver:

     Nu börjar det dyka upp affischer med den där kvartsfiguren Ulf Kristersson på, där det står att moderaterna ska ställa allt tillrätta i Sverige.

     Det kan väl inte finnas några människor som tror på det! De som tror på det måste vara från någon annan planet.

     Glömmer folk bort att även moderaterna är en del av problemen?

     • Anna skriver:

      I Sverige finns det en hel del folk som tror att myndigheter och politiker vill hela folket väl.
      Så ligger det ju inte till, antagligen är lilla
      ankdammen Sverige perfekt för de styrande, då
      det brukar råda hög konsensus och alltför få vill eller vågar sticka ut med politiska ställningstaganden som går på tvärs. Kommer inte snart en majoritet till insikt om vad korrupta politiker och myndigheter håller på med så kommer nästa generation leva som ofria och dubbelt övervakade undersåtar.

      • Göran skriver:

       En lastbilschaufför i Kanada berättade att han körde in i USA med en leverans och när han var på väg tillbaka Kanade och skulle visa upp sitt vaccinationspass i mobilen sade gränsbevakaren att det inte var nödvändigt för de hade redan fått veta allt om honom när han var typ 1 km från gränsstationen.

       Ja, så blir framtiden. Väst har trott att de ska få Kina att bli likt västvärlden, men det är västvärlden som håller på att bli likt Kina.

       Ingen politik som väljarna kan rösta på kommer att ändra på detta. Folk röstar inte efter hur verkligheten ser ut, utan efter hur deras drömmar ser ut.

 3. Pingback: En fransk presidentkandidat | ulsansblogg

 4. afugglas skriver:

  Det här går att läsa i JA (Jordbruksaktuellt) :https://www.ja.se/artikel/2230101/pfallande-hur-passiva-regeringen-r.html

  Enligt Palle Borgström skulle det behövas åtgärder för att stötta Sveriges lantbrukare både på kort och på lång sikt.
  – Att jordbruket hamnar i kris gång på gång är ju ett tecken på att den generella lönsamheten är för låg. Man hinner aldrig bygga upp sin likviditet. Det blir ju en utnötning av framtidstron hos lantbrukare. Inte minst hos unga som är på väg in. Vi får signaler om generationsskiften som inte blir av för att det är för svårbedömt och varierar för mycket.

  Undrar varför han skriver detta? Har han sålt sin själ till BIDRAGSDISTRIBUTÖRERNA?
  Hur står bönderna ut med en sådan representant?

  • Göran skriver:

   Det är inte stöttning som behövs. Det är avregleringar och borttagande av skatter som behövs. Talar böndernas representanter om det?

   Hur mycket skatter är det i en köttbit: moms, energiskatter, transportskatter, plastskatter, kontrollskatter, fastighetsskatter, löneskatter m.m.

   Det är nästan skrattretande att skatt skulle gå till sjukvård, när skatter gör oss sjuka.

Kommentarer är stängda.