EUs ID-pass

I en artikel i Newsvoice redovisas vad EU vill att vi hela tiden ska redovisa om oss själva, så att en oreglerbar byråkrati kan sortera oss. Detta ska kunna avläsas från vår mobiltelefon eller kreditkort.

1. adress
2. ålder
3. kön
4. civilstånd
5. familjesituation
6. nationalitet
7. utbildning, titlar och licenser
8. yrkeskvalifikationer, titlar och licenser
9. offentliga tillstånd och licenser
10. finansiella uppgifter och företagsuppgifter.

Det finns många faror man kan se med detta, men punkterna 7 och 8 väcker mitt intresse. Dels varför man skiljer på dem, dels hur de är tänkta att användas. För att gå rakt på sak. De kan komma att användas för att hindra att bönder, lastbilschaufförer och andra ”deplorables” tar sig in till parlamenten och stör ordningen genom att vräka ut gödsel eller på annat sätt.

Hur tänker jag då? Jo, punkt 7 är uppenbart tänkt att vara överklassens del av passen och sortering. Här ska finnas adliga titlar, politiska uppdrag och akademiska meriter. För svensk del skiter det sig direkt, eftersom våra politiker endast i undantagsfall har akademiska meriter.
Punkt 8 är tänkt som arbetarklassens del av passen. I Sverige handläggs och beslutas mycket av dessa licenser via facken. Det vill säga av SAP.

I klartext skulle det alltså även innebära ett rent helvete för småföretagare och fria hantverkare, enligt vad vi sett senaste månaden om Metalls sabotage mot SD-anslutna som fackets medlemmar demokratiskt röstat fram.

Dessutom måste någon ha glömt något. För en anledning till att svenska körkort inte duger som officiell ID-handling i EU är att där inte står födelseort. En annan sak är att inget står om vaccinationsstatus. Kommer det bli godkänt att skriva in det diskriminerande uttrycket kön i handlingen?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på EUs ID-pass

 1. Göran skriver:

  Om du är medlem i SD får du inte en yrkeslicens.

  En annan sak. Om man gillar SD och röstar på SD, hur kommer det sig då att man är medlem i en fackförening som inte gillar SD och diskriminerar SD-medlemmar?

  Det är även lite lustigt idag, att folk fortfarande tror att fackföreningar hjälper sina medlemmar. Det enda de hjälper sina medlemmar med är att tömma deras plånböcker. Ytterst sälla de hjälper sina medlemmar. Dessutom är de flesta som arbetar som fackombud ganska inkompetenta.

  Bättre att ha någon försäkring där man kan få hjälp av någon skicklig advokat eller jurist.

 2. afugglas skriver:

  Som KRIGSFÅNGE lär man enligt Genève konventionen endast behöva uppge NAMN och grad.
  Socialisterna tar sig oanade friheter och betraktar oss som slaktboskap, inte ens röstbosskap.

 3. ivarandersson skriver:

  Punkt 3. kön kommer att orsaka problem för många svenskar om alternativet ”Vet ej” inte finns. 🙂

  • Mats Jangdal skriver:

   Tror inte man kommer få avgöra själv vad som kommer att stå i passen. Det avgör myndigheterna enväldigt.

 4. Lars Mellblom skriver:

  Det är naivt att tro att det här passet inte med tiden utvidgas med en hel rad andra funktioner. Närmast till hands ligger en personlig koldioxidranson. Tekniken för detta finns redan, DO-kortet. Se länk nedan. Därefter kommer begränsningar i rörelsefriheten, som vi haft i Frankrike med hänvisning till coronaviruset. Restriktionerna har varierat över tiden och geografiskt. Ibland fick vi som mest avlägsna oss max 1 km från hemmet, ibland var det 10 km och ibland 100 km.

  Här i Frankrike skrivs det nu mer och mer om att vaccinpasset efter parlamentsvalen i juni kommer att omvandlas till ett ekopass, med främsta syfte att endast tillåta ”déplacements justifiées”, av samma sort som testades under coronarestriktionerna.

  https://klimatupplysningen.se/agenda-2030-mal-nummer-13-do/

  • Mats Jangdal skriver:

   Inrikes resepass som som vi hade i Sverige under enväldets och stormaktstidens dagar. Men nu med särskilda och godtyckliga PK-kriterier.
   Det är så man börjar längta till medeltidens upplysta samhälle!

Kommentarer är stängda.