Hot mot demokratin

Polisen har bland annat en viktig uppgift i att skydda medborgarnas lagstadgade rättigheter. En av dessa är rätten att äga och bruka skjutvapen för ett antal angivna ändamål, så som jakt och målskytte. För att lagligt kunna göra det behöver medborgaren en vapenlicens för varje vapen i sin ägo. Licensen utfärdas av polisen.
Polisen övervakar alla vapenlicensinnehavare varje dag året runt. Det sker vi ett datorprogram som jämför all rapportering till polisen om misstänkt eller konstaterad brottslighet mot polisens register över liceninnehavare. Vid träff flaggas liceninnehavaren. En licensansökan från en redan godkänd vapenägare bör alltså inte ta mer än 15 minuter att handlägga. Men vävilligt kan vi säga 14 dagar.
När polisens handläggningstid för en vanlig licensansökan av standardkaraktär kan ta allt från 2 månader till över ett år, då obstruerar polisen. Då är det polisen som hindrar laglydiga medborgare från att ta del av sina lagstadgade medborgerliga rättigheter. Då är det polisen som utgör ett hot mot demokratin!

Men det är värre än så. Riksdagen har bestämt de lagar som ska reglera ägande och bruk av skjutvapen. Det är dessa lagar polisen är skyldig att följa vid licensärenden, tillsyn och ingripanden. Men polisen gillar inte civila vapenägare, så polisen har hittat på egna ”regler”, de kallas för allmänna råd. Dessa är tyckanden från polisens sida, utan stöd i lagen. Men polisen följer hellre sitt eget tyckande än lagen. Detta är ytterligare ett sätt polisen utgör ett hot mot demokratin!

När medborgare som drabbas av dessa lagstridigheter från polisens sida överklagar polisens beslut till svenska domstolar, dömer dessa vanligen till polisens fördel. Detta trots klara faktiska bevis som åskådliggör att polisen har fel och/eller bryter mot lagen i sitt agerande. På detta vis blir även svenska domstolar ett hot mot demokratin!

I boken Vapensmederna har SvD-journalisterna Jani P. Sallinen och Mathias Ståhle på ett uppseendeväckande ohederligt sätt kommit till slutsatsen att den så kallade läckageteorin har fog för sig. Läckageteorin är en gammal myt som säger att lagligt ägda vapen med tiden finner en väg till kriminella kretsar. Den gäller bevisat inte i Sverige. Även svensk polis, som ibland mumlar om läckageteorin skriver i sina offentliga rapporter erkänner att den är ogiltig, nu senast i Encrochatrapporten.
Men odemokratiska ministrar som Damberg och Johansson älskar den, för det ger dem alibi att klämma åt laglydiga medborgare. Tidningar som Eskilstunakuriren släpper fram åsikter som denna, sprungna ur Sallinen och Ståhles bok. Med sin bok, som tagits för sanning av dessa ministrar och media över lag, har dessa journalister visat att media utgör ett hot mot demokratin!

Riksdagen har de senaste åren bestämt vissa nya regler kring skjutvapen. Alltså en majoritet i Sveriges lagstiftande församling har enats i beslut om vad lagen ska säga. Men den sosseledda regeringen har hela tiden avvikit från sitt grundlagsfästa ansvar lägga fram en proposition som innehåller den ordalydelse som ska bli svensk lag för kammaren. Därmed nödvändiga förändringar uteblivit, trots en majoritet av lagstiftare för förändringen. På det viset har Sveriges regering visat sig utgöra ett hot mot demokratin!

Socialdemokratins alla budbärare och troll mobiliseras nu för att näpsa de legala vapenägarna. Att Stefan Löfven avgår och någon annan tar vid kommer inte att göra någon skillnad. Socialdemokraterna utgör ett tydligt hot mot demokratin!

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Hot mot demokratin

 1. Thomas skriver:

  Resonemanget sprack redan i första meningen… ”lagstadgade rättigheter”…
  Då vi inte har Ministerstyre så är det den enskilda myndigheten som tolkar lagen – och det anses myndigheten klara då inga ministrar/politiker anses ha rätten att lägga sig i…
  Alltså, vapenfrågan är alltså korrekt hanterad då vi anser att myndigheterna är kompetenta att hantera detta.. enligt det politiska system vi har.

 2. ivarandersson skriver:

  SvD-journalisterna Jani P. Sallinen och Mathias Ståhle har tydligen studerat läckaget från regeringskansliet och tror att det fungerar på samma sätt i hela Sverige.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är svårt att kommentera det faktum att socialisterna gräver det avgrundsdjupa hål som de själva kommer att hamna i.
  Hur har de tänkt sig att någon med minsta självbevarelsedrift vill förse dem med livsmedel när de ögonblicket efter att ha plundrat landsbygdsbefolkningen på möjligheter att överleva skall ”HA” mat på bordet.
  Mats redogörelse är ganska kuslig men jag tröstar mig med att kärnan av befolkningen som fortfarande finns kvar ute på landsbygden är de sista socialisterna kan utrota även om de har ett s k ”vaccin”till hands. Men nog känns det på alltid.
  Min kloka far sade alltid till oss ungdomar, ”socialisterna sätter krafter i rörelse dom aldrig kommer att kunna kontrollera”!
  Landsfiskalen där jag bodde skrev ut min första ”liscens” efter att han förvissat sig om att vapnet verkligen fanns och att far min var en ”skogens man”, 1956 tror jag det var.

Kommentarer är stängda.