Ovälkomna sanningar

Fredag, videodags. Här är några ovälkomna sanningar för etablissemanget. När helst detta påtalas möts de med antingen tystnad eller fördömmanden.

Zelensky kräver att USA ska censurera sina egna, bla. Tulsi Gabbard fd officer och kongressledamot, Glenn Greenwald journalist, Rand Paul senator. Nyligen lät SVT Zelensky bli talesperson för EU när de skulle beskriva Rysslands minskade leveranser av gas via Nordstream 1, som alltså inte alls går i närheten av Ukraina. Det inslaget är nu bortplockat av SVT.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Ovälkomna sanningar

 1. Benny skriver:

  Västländernas inkompetenta politiker skyller alla sina misslyckanden på Ryssland när det i själva verket är deras egna misstag och nya ”gröna” omställning som är skulden till problemen! Och stödberoende MSM-”journalister” hakar på och gnäller om ”Putinpriser” helt i takt med de korrumperade svin vi har till politiker i västvärlden. Regimedia SR/SVT leder lögnfabriken och man kan nästan ta på desperationen när deras ljugande avslöjas på alla områden som klimatet, Covid och Ukraina. Det är väl bara de mest efterblivna som fortfarande tror på MSM och deras propaganda.

  • ivarandersson skriver:

   I stället för att ta ansvar för sina tokiga beslut skyller regering, PS och MSM på Putin.
   Magda-priser är rätt benämning på el-, drivmedels- och matpriser.

   • Göran skriver:

    Jag undrar om de som ska gå och rösta i september förstår att kriserna vi ser är politiskt skapade?

 2. Thomas skriver:

  Som han som hänvisar till Martinus påpekar så måste man gå bakåt i berättelsen för att hitta orsaken till dagens situation..
  Att ryssar och kineser förlorade tilltron till Västs ekonomiska system år 2008 är nog korrekt. Att Väst/USA baserat sin ekonomi på petrodollaren som i sin tur var en effekt av Vietnamkriget, som i sin tur var en effekt av McCarthy.. osv..
  Vad är då själva grundprincipen?
  Alla varelser söker en energikälla för sin existens. Det tycks vara en genomgående funktion i planetens ekologiska utveckling. Vad är då människans existensiella energikälla?
  Jo, elden. Visserligen har många andra varelser på planeten också lärt sig utnyttja elden för egen del, men inte så medvetet. Så där är vår ekologiska bas.
  Idag, då människan blivit extremt vanlig på planeten, så är det tack vare att vi funnit ett par energikällor som inga andra varelser nyttjat. Främst Kol. Och om man skall se detta som en ekologisk logik så är vår ”uppgift” just att bränna stenkol för att justera en ekologisk obalans… som art.
  Den historiska utvecklingen är naturligtvis baserad på människan som art. Så det behövs då bara att studera mänsklig historia för att inse vad som sker. Det kan man säkert hitta på många ställen i dagens forskning, men jag lutar mig mot Georg Henrik von Wrights bok ”Att förstå sin samtid” som sammanfattar tillvaron i epoker på i grova slängar runt 700 år per styck. Så om vi påstår att dagens Västliga epok började med pesten år 1350, som slutet för vikingaepoken (för vår del) och medeltidens slut för kontinentala Europa, så närmar vi oss idag summan 700 år som då betyder slutet för den Europeiska epoken..

  • Thomas skriver:

   Martinus som en dansk filosof (om jag minns rätt) blandar allt i sann nordeuropeisk stil och då blir resultatet som ovan…
   En religiös fundering som vi idag kan förstå, kanske…
   De mest spännande forskningsfält som finns idag är undersökningen av Mars.. har det funnits liv på Mars?
   Om så är kan Martinus funderingar från ovan video kanske ha relevans.
   Andra spännande händelser är Voyager 1 och 2 som lämnat vårt solsystem och tydligen fortfarande håller kontakt.. Det ger märkliga effekter.
   Rent krasst så har människor i alla tider sett Solen som sin Gud, i olika former.. Det har ibland blivit litet luddigt, men än idag har vi ena tradition av soldyrkan.
   Allt från Akhenaton och hans släktingar Ramoses, vars namn betyder ”Född av Ra” (Solen alltså).. Den bibliske Moses är alltså ”Född av ….”. Då Moses mötte sin Gud i den brinnande busken, så givetvis var han en soldyrkare..(som de flesta av oss..)
   Så vår Gud är alltså Solen, som studerar våra dumheter dagligen. De enda som hittills har lyckats smita från vår Gud är då Voyager ett och två…

  • Göran skriver:

   Så gott som alla kinesiska dynastier har gått under när klimatet har blivit kallare. Dagens kinesiska dynasti är väl medvetna om detta och kommer att göra allt för att dagens dynasti inte ska gå under vid ett kommande kallt klimat.

   Med andra ord kommer Kina aldrig att låta sig styras av någon klimathotsbluff. Kina kommer bara att göra låtsatsåtgärder.

  • Mats Jangdal skriver:

   Alla imperier faller förr eller senare, det är en av de viktigaste lärdomar historien ger oss, och för imperialisterna mest skrämmande lärdomarna. 500-1000 år är väl normal livslängd. Så 700 är ett gott riktmärke.

   • ivarandersson skriver:

    Det sovjetiska imperiet blev bara 70 år. Det ryska verkar vara uthålligare men förhoppningsvis blir det inte mer än 500 år.

    • Thomas skriver:

     just det ryska imperiet (som naturligtvis inte enbart är en politisk/ekonomisk funktion) var just det som von Wright spådde skulle bli nästa ”epok”…
     Men den som lever får se…

 3. Stefan Karlsson skriver:

  Rand Paul, inte Paul Rand. Han är son till Ron Paul, inte till Ayn Rand

Kommentarer är stängda.