Byråkraterna vann!

Under såväl förtidsröstning som på själva valdagen har det kommit ett flertal vittnesmål om felaktigheter i utskick av valsedlar eller i vallokalerna. De drabbade partierna verkar alla vara utmanare till den rödgröna konstellationen. Som jag känner till är det Klassiskt liberala partiet, Sverigedemokraterna, Alternativ för Sverige, Örebropartiet där det varit trassel med valsedlarna. Orterna är till exempel Kista, Trosa, Örebro. En del väljare har funnit att de redan är bortkryssade från den lista vallokalen har på vilka som röstat. Sociala medier har stängt av några kända företrädare för Alternativ för Sverige. Ambassaden i Madrid lär enligt uppgift hållit rekordkort öppet för röstning i år. Spanien är ett av de populäraste länderna för utlandssvenskar com ofta röstar borgerlig.

Socialdemokraterna har i opinionsmätningar klart störst stöd bland akademiker, cirka 27%, därefter moderaterna och sverigedemokraterna cirka 20%. övriga partier ännu lägre och MP lägst. Talet om att SDs väljare är obildade är således falskt. Vad som dock är allra tydligast är att de akademiskt utbildade tjänstemännen i offentlig sektor som är beroende av en stor stat för sin försörjning röstar för fortsatt försörjning via skattemedel förmedlade av S.

Det är dessa jag ibland kallar för prätorer, eller aktivister, eller staybehind soldater. Personer som i alla lägen utifrån sin anställning väljer att genomföra sossepolitik och motarbeta borgerlig politik. Det är också de som mer än politikerna själva kan obstruera valet, genom strul med valsedlar, genomförande med mera.
Detta skriver jag innan jag går och lägger mig för kvällen. Skulle vi mot alla tecken få en klar borgerlig valseger får jag komplettera min analys, men knappast med mycket.

Här är Fria tiders rapport oegentligheter.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Byråkraterna vann!

 1. Pingback: Byråkraterna vann! | ulsansblogg

 2. Thomas skriver:

  Om man får skoja om politiken…?
  M plus S, lika med ”Regering”…

 3. Göran skriver:

  Att man har en akademisk titel innebär inte att man är bildad. Att 27 procent av akademiker röstar på socialdemokraterna bevisar det. Jag skulle nog även kunna skriva att akademiska röster på moderaterna eller sverigedemokraterna också bevisar det.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Det blir svårt att bedöma och fastställa huruvida Länsstyrelsernas socialistiska byråkrater manipulerar den återstående rösträkning.

 5. Benny skriver:

  Jodå, visst är det så att politbyrån deras byråkrater och politruker flyttar fram sina positioner oavsett vem man utropar till ”segrare” i ”valet” och som sedan länge lierat sig med storfinansen enligt modell från Saltsjöbadsandan. Och hela detta etablissemang som lägger beslag på ca hälften av landets tillgångar via skatten darrar inför SD:s framgångar även om de ännu inte gett upp hoppet att till slut få in även SD i sin fålla och tämja dem. När ekonomin blir ännu sämre och den vanliga ”svensson” inte längre kan betala sina räkningar utan går minus, solresorna är ett minne blott, maten svindyr och huset auktioneras ut av banken då ska ni se att det blir fart även på ”svennebanan” till slut. Frågan är om det inte är för sent att vakna då? Det partiet som då kommer att bli stora i Sverige kommer att få SD att verka som svärmorsdrömmar i gosskören.

  • Jan Andersson skriver:

   Varje medborgare kan säkert bedöma om de har varit närande eller tärande och ändra på det om det behövs. Men nu är det viktigare att vara kompis med så många som möjligt. Tryck på gillaknappen! Men tänk samtidigt på att alla samhällsbildningens starka namn har varit vrånga och buttra typer.

Kommentarer är stängda.