Kan hatet biläggas?

De är med viss förvåning och mycket stor besvikelse jag noterar att tillmälen av olika slag blivit mycket vanligt förekommande i allmän debatt, politisk debatt och inte minst på internet. Ofoget har spritt även till möten IRL människor emellan.

Det jag talar om är anklagelser och påståenden som: rasist, nazist, fascist, pedofil, horunge, brun, blåbrun, förnekare, plattjording, med flera. I de allra flesta fall helt grundlösa beskyllningar.

Dessa ord kommer fram mycket snabbt när någon saknar argument. Det är tyvärr väldigt vanligt att människor som inte har några argument ens till att börja med ger sig in i en ordväxling enbart med en åsikt eller en känsla. Då kan man förstå att argumenten snabbt tryter. Men argumentationen eller uppnående av samsyn blir inte bättre av att okvädingsorden kommer fram som första försvar.

Idag är det valdag i Sverige. Det har varit den fulaste valrörelse jag kan minnas vad det gäller smutskastning av olika slag och från många olika håll. DÖ och JÖK partierna och deras sympatisörer har varit synnerligen flitiga med hatfulla tillmälen. De ser det inte så, för de tror att makten är deras i evighet amen och de som i demokratiska val riskerar ta den ifrån dem anses vara odemokratiska och därför värda oändligt med klander. Därav detta hat.

Det finns hat från annat håll också, helt klart, men dessa personer är färre och de saknar i hög grad kanaler att sprida detta hat i samma omfattning som de nämnda politiska organisationerna.

Imorgon kommer det en vardag som ska fungera. Helst från dag ett. Kommer partierna att kunna bilägga fientligheterna? Kommer de entusiastiska supportrarna kunna göra det? Det som kännetecknar demokrati sägs vara fredlig överföring av makt från gårdagens makthavare till framtidens. Låt oss hoppas att de förmår göra det. Lägg den hatiska retoriken åt sidan så kommer det att gå lättare.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Kan hatet biläggas?

 1. Jan Andersson skriver:

  Partidebatterna i TV liknar mer IDOL och Melodifestivalen än en seriös debatt om existensiella frågor om vår näraliggande och långsiktiga framtid i Sverige och Världen. Det största verkliga problemet är kanske att jordytan trots allt är begränsad och att vissa malthavare inte gillar att bli trampade på fötterna.

  När finska monstergruppen Lordi vann European Song Contest 2006 gick botten ur den tävlingen och har aldrig återhämtat sig. Måtte den politiska motsvarigheten i Sverige – Miljöpartiet – aldrig få samma inflytande! Men det skulle inte förvåna mig alls.

 2. Benny skriver:

  Maktpartiet S kommer aldrig frivilligt att lämna ifrån sig makten och det beror på att deras politruker sitter på nästan alla maktpositioner i samhället och de är globalister. Och de har inga planer på att låta något annat parti styra Sverige för denna infiltration av landet har pågått sedan S fick makten första gången. Så vägen mot ytterligare kollaps är utstakad oavsett vilka som officiellt styr lekstugan i riksdagen. Den verkliga makten sitter hos globalisterna i Bryssel och Washington och deras hantlangare maktpartiets politruker ser till att genomföra direktiven därifrån. Så där har ni förklaringen till varför det förs en så för svenskar destruktiv politik…

 3. Pingback: Kan hatet biläggas? | ulsansblogg

 4. ivarandersson skriver:

  Morgan Johansson och Annika Strandhäll är två exempel på hatare i regeringen.

 5. Jan Andersson skriver:

  ”S – ’nough said”.

 6. Benny skriver:

  Japp, det ser ut som vandringen mot stupet är utstakat. Man undrar ju om valresultatet är verkligt eller är det bara manipulerande från maktpartiet? Kanske svennebanan är så här korkad plus att den importerade valboskapen röstar på S som kallas för socialpartiet av invällarna.

Kommentarer är stängda.