Har sossarna något lärt?

Det blir av allt att döma en borgerlig regering. Ja, osvuret är bäst när de opålitliga liberalerna ska vara med i laget. Hatkampanjen mot SD, den osakliga om nazism och främlingsfientlighet har varit en visa som sjungits även på den borgerliga sidan. Men nu har Annie Lööf och hennas partikamrater insett att den retoriken inte för C framåt, så hon avgår/sparkas.

Partiordförande Magdalena Andersson fortsatte med samma visa om nazism som S gjort i flera år när hon erkände sitt nederlag och meddelade sin avgång från statsministerposten. De har inte förstått vad allt fler väljare begripit. SD har aldrig haft för avsikt att skjuta på invandrare så som Ausonius och Mangs gjorde. Istället har de hela tiden haft som mål att ställa de svenskar till svars som orsakat förfallet. Det gäller alltså regeringarna med både borgarna under Reinfeldt och den rödgröna röran under Löfven och Andersson.

Det är samma analys om skulden till rådande situation som Breivik gjorde. Men till skillnad mot honom har SD konsekvent valt den fredliga och demokratiska vägen. Vilket var väntat av ett politiskt parti. Lika fullt är det något glädjas över. Nu gäller det dock att förmå än fler svenskar att inse detta och hjälpa till att skicka hem de som inte ska vara här. De som ljugit när de kom hit, de som utnyttjat systemen utan avsikt att integreras, de som valt brottets väg, de som vill omforma Sverige till ett muslimskt land.

När vänstersidans politiker, och några kvardröjande vilsna på högersidan, samt media ska begripa detta är en öppen fråga. Vänstersidans politiker ska vi inte förvänta oss för mycket av. De har ingenting förstått, deras narrativ och existensberättigande hänger på att de inget förstår. Media kan kanske nyktra till om en borgerlig regering blir framgångsrik och får sitta flera mandatperioder.

När det gäller ekonomisk politik är det dock inte mycket att hoppas på. Borgarna har hela efterkrigstiden försvarat Keynes teorier lika ivrigt som sossarna. För det har vi alla fått lära oss i skolan. De borde ha lyft fram Mises. Då hade de kunnat förklara det som Simonsbacka skrev om igår här på Frihetsportalen och som ytterligare klargjordes i de efterföljande kommentarerna. Fiatpengarnas tid går mot sitt oundvikliga slut. Hur ska svensk aningslös politik, fjättrad vid EU kunna parera det?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Har sossarna något lärt?

 1. Pingback: Har sossarna något lärt? | ulsansblogg

 2. Thomas skriver:

  För att kunna möta din medmänniska så måste du ha en identitet!
  Det vet alla människor på denna planet – utom svensken…
  Vi har fått lära oss under de senaste trettio åren att man möter sin medmänniska med undfallenhet för att visa sin storhet..
  Det kallas ”De låga förväntningarnas rasism”.
  Det manifesteras i de klassiska socialdemokratiska samhällsfunktionerna..med facket, byråkratin och storbolagen (lokalt och nationellt).
  Individen styrs av ”omhändertagandeindustrin”, som är en del av byråkratin…

  Denna samhällsmodell, denna ”sista sovjetrepublik”, är en kopia av DDR som enligt yngre svenska medborgare konstaterat beslutades redan 1971 av socialdemokratins företrädare och genomfördes 1974… De vill istället återföra en mer ”modern”, mer medborgarinriktad modell, dvs 1809 års regeringsform, som neutraliserar den maktkoncentration som skett sedan 1974 i byråkratin. Och utan en sådan förändring, som givetvis bara kan genomföras av de generationer som insett, kan individen aldrig återupprättas! Åtminstone inte de som lever som endast medborgare i denna sista sovjetrepublik! (De som har dubbelt medborgarskap har en utväg, vilket är ganska lätt att inse för den som är uppmärksam..)

  Jag upprepar:
  Individen måste ha en klar identitet som grundar sig på självinsikt, sin egen historia och egen stolthet för att kunna möta sin medmänniska utan undfallenhet eller hat!
  Det som nu sker när undfallenheten försvinner kan bli något som ingen önskar och ansvaret för detta måste läggas på konstruktörerna av ”den sista sovjetrepubliken”.

  • Thomas skriver:

   Den ende som inte har en identitet är en hund…
   Hunden viker sig för sin Herre, åtminstone efter styrning!
   Svensken är idag en Hund.
   Det är åtminstone för mig, nu efter valet, väldigt tydligt…

 3. Jan Andersson skriver:

  Tack! Nu kommer vi in på de väsentlga, existentiella frågor som länge tryckts tillbaka av media och politiker men som förr eller senare, liksom alla sanningar, kommer opp till ytan. Men varje förljuget år är ett förlorat år. Magdalenas avgångstal visar övertydligt att hon varit fångad av en övertro på DDR-metoden att förneka problem som alla med öppna ögon ser, och demonstrerar därmed övertydligt att hon inte passar som statsman i en fri demokrati som Sverige.

  Att ta igen ett förlorat år kan ta tio år. Ändå finns inget alternativ, Sveriges unga kommer inte att nöja sig med något annat. Det är vi äldre, obildade medborgare som låter oss nöja med makthavarnas fummel med det mesta.

  Men 2022 kan vara vändningens år; när beprövade tekniska system som utvecklats i hundra år erkänns och tillåts, när varje individ själv och med allr praktiskt möjligt stöd skapar sitt värde i samhället. Att låtsas som något annat är flum. ”Allas lika värde” är en målsättning och inte en grundsyn. Vi ska skilja på mäns och kvinnors problem annars passar inte genereraliseringarna någon.

  Och vi ska fatta våra egna beslut inom landet, därför att det är bara vi som äger problemen och lösningarna, och de skiljer sig på avgörande punkter från omvärldens.

  Ett Sverige som håller EU på armlängds avstånd i stället för att kasta sig i dess famn är fundamentalt för att inte bli smittad av mångfaldsvirus. Vi kanske till och med kan inspirera Norge att göra detsamma, de som röstade nej till unionen men som ändå skrivit på alla avtal?

  Men det är viktigt att den nya svenska regimen prioriterar rätt och verkligen förändrar politiken och inte fortsätter kräftgången med samma axelryckning som hittills visats medborgarna. Jag tror nog att svenska folket, rätt och tydligt informerade, gärna ställer upp på det hårda jobbet, för det finns inget alternativ.

 4. ivarandersson skriver:

  Magdalena, Morgan och Annika kan redan alla fula knep så de har inget att lära. Har man utbildats vid Bommersviksakademin känner man till alla fula knep.

 5. Mats Jangdal skriver:

  Jag förstår att vänstern gärna ser en repris på Bildt och Reinfeldt, för det gänget har man ju slagit i allmänna val!
  Den högersida som nu ska regera måste prestera bättre och med ny personal!

 6. Göran skriver:

  Vad förväntar ni er ska hända? Sjukvården kommer inte att bli bättre. Invandringen kommer att fortgå i oförminskad takt. Inga utvisningar eller återvandring kommer att ske av betydelse. El-eländet kommer att fortsätta. Inflationen kommer fortsätta på hög nivå. Höga bensinpriser kommer att fortsätta. Brottsligheten kommer inte att åtgärdas. Klimathotsbluffen kommer att fortsätta.

  Riksdagen är bara en stor lekstuga. Det handlar bara om att sitta vid köttgrytan. Därav är alla sura på SD, för SD snor platser runt köttgrytan.

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  Den första och enklaste åtgärden om vi överhuvudtaget skall ha en församling som representerar befolkningen. Ta bort den ”gula knappen” på pulpeteerna i plenidalen. Den får bara inte finnas. Hade inte den funnits hade vi kanske haft kärnkraften i behåll, och sluppit felröstning kring ”kinesviruset” och mycket annat elände. Filosoferandet i all ära, det är praktiska lösningar som skall till.
  Stasimedia (SR/SVT) har ju gjort sig känt för att förnedra, kränka och nästan förintat oppositionen. Vad händer härnäst?

  • Jan Andersson skriver:

   ”Fråga inte vem klockan klämtar för; den klämtar för dig.”

Kommentarer är stängda.