Guldmyntfot igen?

Även amerikaner har tröttnat på inflationen och den ständigt försämrade inhemska köpkraften. Republikanen Alex Mooney från West Virginia har motionerat i H.R. 9157 om återinföra guldmyntfot igen. Skulle motionen få flera undertecknare kommer frågan att utredas. Skulle en sådan utredning finna att vore fördelaktigt och såväl ekonomiskt som juridiskt genomförbart att återinföra guldmyntfoten skulle kongressen eventuellt få möjlighet att besluta om saken.

Det är alltså långt kvar, för att inte säga mycket långt kvar innan guldmyntfot kan återinföras i USA. Skulle de göra det är det inte omöjligt att andra följer efter. De alerta länderna skulle kunna vara lite snabbare och införa det innan USA beslutar sig för antingen eller. Det skulle kunna bli en knuff i rätt riktning även för amerikanerna.

Ja, ni som minns Lucy Show minns att hennes granne och bankir hette Mr Mooney och hon kallade honom Mr Money. Det var lustigt då, men jag tror att detta är på allvar från Alex Mooneys sida.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Guldmyntfot igen?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Socialisterna kommer i så fall tvingas begå ”harakiri”, och parasitismen ändrar karaktär. Det kommer att begränsa stölder och bedrägerier, ett klart plus för mänskligheten således.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det tog inte lång stund innan jag snubblade över detta inlägg apropå GULDMYNTFOTEN.
  Regering vill övervaka alla transaktioner över 1 000 kronorhttps://samnytt.se/regering-vill-overvaka-alla-transaktioner-over-1-000-kronor/

  • Göran skriver:

   Desto lägre de sätter gränsen för transaktioner, desto mer information får de och det hela blir totalt oöverblickbart. Det är som att lasta av en hög med hö och i högen finns en nål. Hitta nålen! Tänk dig att det lastas av en hög med hö med en nål i varje dag. Eller varje timme.

   Redan vid en gräns på 100.000 kr är det oöverblickbart. Hur många mer byråkrater ska det anställas?

   • Thomas skriver:

    Jo, CBDC tycks införas på olika sätt på olika ställen…
    Att lägga ut dimridåer på olika sätt gör att allmogen inte inser vad som sker…
    Men åtminstone bör man se framtiden an med ganska så mycket misstänksamhet, så att säga…

   • Gurra skriver:

    Det är inte alls oöverblickbart för datorer som letar mönster. När de larmar kan ev en människa titta på det. Eller så har man automatiska regler som slår till…

    • Benny skriver:

     Nog har NSA resurser att bistå regimen i Stockholm med information om svenskens pengatransaktioner! NSA övervakar hela västvärlden och så mycket de kommer åt i övriga delar världen…

     • Göran skriver:

      NSA säger också att det inte spelar så stor roll hur mycket information man har om man inte vet vad mans ska leta efter.

      Edward Snowden har beskrivit hur meningslöst allt informationsinsamlande är.

    • Göran skriver:

     Hur vet man vilka mönster man ska titta efter? Tror du inte att skurkar redan manipulerar sådana eventuella mönster.

     Det hela handlar bara om att komma åt helt vanliga människor och sko sig på dem, dvs. beskatta dem ännu mer.

     • Benny skriver:

      Det är väl regimerna i vasallstaterna som ger ut vilka som ska granskas till NSA. Men med nya AI-algoritmer så har NSA redan garanterat börjat övervakningen av dem som är motståndare till globalismen och USA.

 3. Göran skriver:

  Hur ska de införa guldmyntfoten igen? Det finns inte guld i världen för att täcka till exempel USA:s statsskuld på 31 trillioner dollar.

  Vill de få ned inflationen finns det bara en sak att göra. Byråkratin måste minska och kostnaden för den. Skatterna måste minska.

  Jag tror att folk i allmänhet tror att inflationen snart går över av sig själv. Hur ska det gå till när orsaken till inflationen späs på hela tiden? Halva Sverige tror att nya regeringen kommer fixa! Hur ska det gå till när de inte ens har presenterat någon realistisk plan för det? Tvärtom, ser vi mer skatter och mer skulder.

  Om någon vecka eller så, sägs det att all diesel i USA är slut. Vad händer då? Ingen mat till butikerna. Hur pass desperata kommer folk att bli?

  • Gurra skriver:

   Seriösa onämnbara länder i öst har väl knutit sina valutor till en pott naturresurser istället för bara guld?

  • Benny skriver:

   Planen är väl att inflatera bort skulderna? Frågan är om det kommer att fungera? Ja, många kommer att bli utfattiga…

   • Mats Jangdal skriver:

    Lyckas ”de” via inflation göra sig själva snuskigt rika och samtidigt stora skaror så fattiga att de svälter ihjäl, har ”de” lyckats göra två flugor på smällen.

 4. splintved skriver:

  I alla äldre uppslagsverk anges som orsak till inflation kraftig ökning av penningmängden.
  I alla yngre anges ett antal olika orsaker.
  I inget av public service och mainstream media -informationer anges just denna ökning som orsak.
  I USA har Money Suppley ökat åtminstone 40 % under ett fåtal år och ökar fortfarande trots s.k. strengthening.
  Givetvis kommer hög inflation fortsätta under lång tid, speciellt eftersom man har fortsatt hög Negativ Realränta.
  Trots detta väntar ” alla ” på FED´s Pivot eftersom detta är den historiska lösningen.
  Många framtidsanalytiker tror på en totalt förvirrad ekonomisk utveckling
  Que sera, sera

  • Thomas skriver:

   Den enorma nytryckningen av dollar hamnade på börsen…
   T.ex. sockerberget har ägnat det senaste året åt att sälja sina egna aktier till bolaget för lånade dollar till obetydlig ränta…
   Alltså har han frigjort sig från bolaget genom buyback och förmodligen gjort som Gates, köpt något som står sig i en kraftig inflation…
   Förresten så förbjöds buyback efter kraschen 1929-32, men återinfördes successivt av Clinton och Bush.. man visste redan då vad som skulle komma…

 5. Jan Andersson skriver:

  ”Guldet” idag består av lönsam export. I köparnas länder ger man bort en del sin penningmängd till oss, mot att få tjänster eller varor som de i sin tur behöver för att förädla till exportprodukter tillbaka till oss. Ett land exporterar sin kompentens och de varor de kan tillverka bättre och/eller billigare än köparlandet. Volymer, leveranstider och leveranssäkerhet betyder lika mycket som exportvarornas kvalitet (i kundens ögon). Det som först ser ut som en balansakt vem som har mest välstånd är istället en win-win-situation för alla inblandade, särskilt om handeln är fri.

  I kommunistregimer var ett av hörnstenarna att behålla all produktion för det egna landets behov, vilket övertydligt visat sig leda till minskat välstånd.

  Krafter som påtagligt försöker ändra på detta i länder som länge blomstrat, är klimat- och miljörörelsen, nationella skattefinansierade biståndsprojekt och annan tillfällig hjälp till länder som borde veta sitt eget väl, men som varit goda affärskontakter och kan bli det igen. Samt givetvis krig och kommunism.

 6. Göran skriver:

  Nu höjer FED (USA:s så kallade riksbank) räntan igen. FED ska höja räntan tills inflationsmålet om 2 % har uppnåts. Det kommer aldrig att ske. Politikerna kommer att kräva mer pengar till bidrag så att de får röster. Dessutom ska mer byråkrater finansieras.

  Vad förväntar man sig? Att folk blir så luspanka att de inte längre handlar något och därmed att efterfrågan tar slut. Det är som nämnt ovan. Svält folk till döds, så minskar efterfrågan.

  Vad händer i Sverige? Jo, vi har en regeringen som struntar fullständigt i folket, och naiva medlemmar i moderaterna är nu inte nöjda. Men, snälla söta små rara moderater, välj en ledare för partiet som inte är lakej åt World Economic Forum och andra globalistiska organisationer. Vad förväntar ni er?

Kommentarer är stängda.