Lättkränkt

Idag serverar jag en mängd citat och korta funderingar. Skyll er själva om ni mår illa av det ni läser här.

Lättkränktheten slår nya rekord. Monty Pyton ikonen John Cleese ska göra en ny omgång av Pang i Bygget och folk är redan kränkta. Han konstaterar själv att Monty Python hade inte kunnat göras idag. Folk tål varken den sortens humor eller satir längre.

Influencern Margaux Dietz sa neger när hon var 16 år. De könsliga förfäras. Att hon inget vettigt alls har att tillföra borde istället få folk att bara nonchalera henne.

Science progresses every time a single scientist is right when every one of his peers is wrong. Jordan B. Peterson

Ena handen, och andra handen. Socialstyrelsen vill att de som står på regelbunden medicinering ska bunkra för åtminstone 14 dagars behov. Samtidigt säger apoteken att de inte kommer lämna ut mer medicin eller oftare än att det precis räcker till nästa uttag. Vanliga människor kommer i kläm, igen.

Warum etwas einfach machen, wenn man es so schön kompliziert machen kann. DC Lindberg. Svenks och världens politik idag i ett nötskal.

A woman scorned is a woman even the Devil will stay away from. Okänd.

Trump har erbjudit sig avsluta kriget i Ukraina, medla fred. Att ingen ville lyssna på det örat visar att de önskar att kriget fortsätter.

Svenskt hyckleri och dubbelmoral är en omistlig del av den humanitära stormakten! Gäller allt från covid till export av vapen till straff för brottslingar.

Förutsättningen för att kunna vara liberal är nog främst att den inställningen endast kan tillämpas i en homogen kultur.
Vilka är de liberala ställningstaganden som ger avsedd effekt i skärningen frihet, demokrati, klankultur, teokrati, kapitalism, socialism, byråkrati, aktivism?

Om man hårddrar det borde det vara så att den som inte gillar att diskutera politik inte får ha rösträtt. Helt enkelt för att utan intresse är man inte så välinformerad som demokratin förutsätter att medborgarna är.

Sverige är i grunden fascistiskt, korporativt. Här älskas och premieras stora lätt identifierade kollektiv, arbetare, tjänstemän, bolag. Individer finns inte, individuella lösningar skys. Det är inte lätt att vara människa i Sverige. Nu finns ytterligare ett kollektiv med krav på respekt, islam.

Islamofobi är en falsk beteckning av den nyktra insikten att islam inte är förenligt med demokrati. Precis som all annan religion driven till sin spets.

Rysshatet är mer utbrett än jag trodde och det förblindar hatarna på ett sätt som jag absolut inte förutsett. Främsta orsak är nog att man inte förstår ryska och därmed inte ryssen. Förstod vi inte tyska, franska, engelska skulle vi hata dem också för deras krig.

Vad har socialism med demokrati att göra? Enligt alla statsvetenskapliga, filosofiska och idéhistoriska analyser är fullt utvecklad socialism en kollektivistisk ordning där en enda person, den i toppen, bestämmer allt.

De goda följer med strömmen, för där är alla andra goda. Gäller exempelvis för klimatbluffen.

Motsatsvis tolkning är socialisternas sätt att göra det logiskt motsatta, det som strider mot tillgänglig fakta. Det tillämpas till exempel på länsstyrelser och naturvårdsverk när de tar ifrån markägare deras rättigheter.

Media idag är sin egen påverkansoperation!

Science is the only word that you can put ”the” in front of and it becomes it’s own opposite. Lord Monckton
Science is a mode of inquiry, THE science is a mode of authority. Richard Lindzen

När batteriet i en elbil åldras rymmer batteriet mindre och mindre ”i tanken”. Till slut måste det bytas till en enorm kostnad både för det nya batteriet och omhändertagande av det gamla. När en när bränslet i tanken på en bensinbil åldrats och tappat lite i oktantal drar den lite mer per körd kilometer. När bilen sedan tankas med nytt bränsle är allt som nytt igen.

Den gränslösa ofriheten i en gränslös värld kan inte beskrivas på ett måttfullt sätt.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Lättkränkt

  1. Pingback: Lättkränkt | ulsansblogg

  2. Göran skriver:

    Det är en tävlan om att bli kränkt i stället för att tävla om att tåla kränkningar.

    När jag var yngre var det en dygd att inte visa att en blev kränkt. Man höll god min och masken så att säga i stället för att bryta ut i känslostormar.

    Har någon undrat över hur t.ex. polis kan hålla sig lugna medan folk skriker glåpord till dem? Det är helt enkelt så att alla dessa glåpord dels är härdande (som att hälla vatten på en gås) och dels att de blir så patetiska att de mer eller mindre blir roliga.

Kommentarer är stängda.