Nyadeln som styr

Trodde ni att det inte finns någon självutnämnd grupp i världen som anser sig förmer än andra människor? Tänk igen! Adelssytemet och adelsprivilegierna är avskaffade i Sverige. De sista resterna rätt nyligt. Moderaterna och regeringen vill dock återupprätta åtminstone delar av det. Sannolikt är en nyintroduktion bara en början. Privilegier läggs till allt eftersom folket vänjer sig.

Socialdemokraterna hatar sedan länge adeln och har jobbat hårt i över hundra år på att få bort allt sådant. Samtidigt älskar sossarna de privilegier och det adelskap de kan förläna sig själva. Göran Persson och andra före detta ledande sossars köp av herrgårdar och slott, eller uppbyggnad av slottsliknande fastigheter är nog så avslöjande. Liksom deras överlägsna attityd mot det vanliga folk som sägs utgöra grunden i deras ideologi.

I de flesta andra länder som haft adelssystem finns det mesta av det kvar. Dessa människor betraktar sig genom uppfostran, skolning och arv som ett steg närmare gudomlig kunglighet än andra. De gör anspråk på att få styra oss andra. Oftast skyltar de inte med det. Men ibland blir det tydligt, som när kung Charles av England uttalar sig. Eller när de samlas med nyadeln, finansadeln och politikeradeln i Davos.

Socialister, fascister eller nobless spelar ingen roll vid dessa tillställningar. Det viktiga är viljan att styra över andra. Här sammanför överhetsideologerna villiga finansiärer med beredvilliga utförare. Klimathot, grön agenda, vaccinpass, chipning, AI, allt ingår i deras plan för en ”great reset” av världen. Mainstream media får inte berätta om det. Endast ”foliehattar” och ”konspirationsteoretiker” ringer i varningsklockorna.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Nyadeln som styr

 1. Glenn skriver:

  Hej. När ni sett denna föreläsning så får ni fler pusselbitar. Väldigt många fler.
  https://youtu.be/eDrscByKEUQ

  Det som beskrivs har människor ytligt hört nån gång. Men ……

  Det är global skala på det som påverkar oss här i Svea.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är väl inte systemet att plundra BEFOLKNINGEN som fött denna avart? Det finns tjuvar på alla plan i Sverige men att borgerligheten accepterar SOCIALISTERNA som de värsta tjuvarna dömer dem till evig förkastelse.
  Vilket är mest föraktfullt, att verka som PARASIT eller TJUV?

  • Benny skriver:

   Den ”gamla” adeln kan också sko sig! Från hovet meddelas att Mad-Elenes nya bostad kostar futtiga 59 miljoner…När vi ändå är inne på parasiter och dyra socialfall!

   • Jan Andersson skriver:

    Ett sketet radhus i förorten kostar 10-15 miljoner. ”Nånstans måste man ju bo.” Den kungliga kåken är snart värd 100 miljoner bara för att prinsessan har satt sin fot där.

 3. Mats Jangdal skriver:

  Christine Lagarde bekräftar att nyadeln inte säger sanningen till medborgarna.
  https://newsvoice.se/2023/03/christine-lagarde-lurades-zelensky-imitator/

 4. Göan skriver:

  Var det inte bättre med adeln i Sverige? De tog väl bara ett tionde från folket?

  • Mats Jangdal skriver:

   Det var rätt stor variation mellan olika tider och olika regioner.

  • Jan Andersson skriver:

   Prästerna, statens enda myndighet i socknen, skulle ha 10 procent.

  • Benny skriver:

   Fast 10% av nästan ingenting är ju rätt mycket! I många länder i Östeuropa ska man enligt uppgift betala någonstans runt 15% i skatt men de har heller inga större kostnader för invandring, woke och menlösa ”klimatprojekt”.

   • Jan Andersson skriver:

    Och inte 168000 officiellt anställda i olika Myndigheter. Nu kommer det ännu fler från den nya regeringen. Och de måste ha nya kontor etc.

 5. Pingback: Nyadeln som styr | ulsansblogg

 6. Jan Andersson skriver:

  Elsa Widding är petad från ”Miljöutskottet”. Riksdagens samlade IQ sjönk med 50%. SD har lagt sig platta inför undergångspolitiken, exakt den som gjorde att SD fick sina röster i valet.

  Nu finns ingenting kvar, inget hopp. Om någon ändå skulle göra en lista på riksdagsdelegater som ska petas omgående så blir den lång. Det hjälper inte att ha rätt om man inte kan omsätta lösningarna i praktiska lösningar.

  Svenska folket står helt handfallet och kan inget göra. Alla reformer som föreslås och genomförs ökar hela tiderna svårigheterna för svenskar att leva i Sverige.

  Vi trodde att botten var nådd med Stefan ”vi-såg-det-inte-komma” Löfven. Sedan kom värdens sämsta förlorare, Magdalena Andersson. Nu har vi fått den osynlige mannen Ulf Kristersson vid rodret. Men han är inte där.

  Man får inte så många chanser att visa vem man är och vad man står för. Missar man den första så kanske man aldrig får en till.

  Efter åratal av uselt dålig politik vill vi nu åtminstone få en (1) poitiv nyhet för att få litet färg tillbaka i ansiktet. Men icke, botten är ju inte nådd än.

  • Göran skriver:

   Hur kom det sig att det tog så lång tid för SD att peta undan Elsa Widding?

   Åtta partier i riksdagen och inget av dem bryr sig det minsta om utifall det mesta av företagande går åt skogen i Sverige.

   • Jan Andersson skriver:

    Och inte 168000 officiellt anställda i olika Myndigheter. Nu kommer det ännu fler från den nya regeringen. Och de måste ha nya kontor etc.

   • Jan Andersson skriver:

    De enda lokala företag som de känner till är Hassans Kebab och Alis pizzeria. Och de blir nog förvånade om man påpekar att livsmedelsförsörjningen sköts av privata intressen med vinstbehov.

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  “Om någon ändå skulle göra en lista på riksdagsdelegater som ska petas omgående så blir den lång”.
  Sorry Jan!
  Berätta för oss om Du har någon bra idé om hur vi kan sparka korrupta politiker?
  Du kan inte ens stryka dem på en uschlig s k VALSEDEL.
  Det är ju lika korrupta PARTIGÄNGARE som nu framkallar ynnesten att delta i utplundringen av FOLKET.
  Vi talar aldrig om det, eller hur?
  Det var en förhållandevis anständig film för att komma från SVT om familjen Hamilton på Boo i Hjortkvarn.
  Den HATANDE och FÖRAKTANDE godsägaren fd ”försteminister” och jordägaren GÖRAN PERSSON har en hel del att lära från det inslaget, ödmjukhet och respekt inför sin omgivning t. ex!

Kommentarer är stängda.