Sveriges farliga mainstream media.

Dagens gästskribent är Bernd Stymer

Just nu ser politiken över sändningsvillkoren för SVT/SR som kostar oss skattebetalare 8 000 000 000 varje år, mer än Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering, mer än Samhällsplanering, Regional utveckling, Energi, Näringsliv.

Tidningar trycks inte för att informera befolkningen utan bara för att ägarna skall bli rikare. Nu får sanning stryka på foten.

Men den allra största påverkan på folket har den statliga kanalen TV och Radio. Och eftersom partiet Socialdemokraterna i svensk politik för den allra mesta tiden har bestämt villkoren för vad som sänds så är den kanalen direkt ansvarig för svenska statens nuvarande förfall bl.a. i form av elkrisen och inflationen som drabbar hela befolkningen.

Naturligtvis är det personer, journalister, som påverkar befolkningen med sitt arbete på kanalen. Lika naturligt är att den bestämmande politiken anställer bara folk som delar de politiska åsikterna som lett till förfallet där staten Sverige från att ha varit en bland världens mest välmående och rikaste länder nu halkat ned till sista plats även i EU. Ett tydligt bevis för kanalens ansvar för nedgången är att den hysteriskt vägrar att informera sakligt och anordna offentlig debatt i frågan om klimatförändringar som styr nuvarande svensk politik. Därmed bedriver kanalen propaganda och inte information.

Det finns bara ett enda sätt att slippa att bli lurad av SVT/SR:s propaganda – lägg  ner hälften.

Varför ska vi som enda demokrati i världen ha två statliga kanaler och betala miljarder för det när folk måste frysa och svälta? Är svenska folket så korkat att det måste få alla lögnerna två gånger, få samma smörja två gånger?

Sparka häften av lögnarna. Stäng av hälften av dem. Se till att det som blir kvar lämnar saklig information, inte vridna åsikter, inte fåniga tävlingar, freakshows med stackars män som klär ut sig till kvinnor och skrämmer små barn o.s.v.

Spara 4 000 000 000 till nåt vettigt.

Annars kommer befolkningen som sedan tusentals år tvingats kröka rygg för överheten och som bara för ett ögonblick sedan kunde i en demokrati försöka räta på sig aldrig lyckas med det försöket.

Res på er.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Gästlistan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

31 svar på Sveriges farliga mainstream media.

 1. Re: ”Just nu ser politiken över sändningsvillkoren för SVT/SR som kostar oss skattebetalare 8 000 000 000 varje år, mer än Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering, mer än Samhällsplanering, Regional utveckling, Energi, Näringsliv.”
  Förstår inte logiken . . . Den förda invandringen hittills kostar 300miljarder årligen och ökar med cirka 20-30 miljarder årligen…… kanske dags att förstå hur man bantat försvaret från 4miljarder till nu cirka 70miljarder (drygt 1% av BNP) med detta sagt visst är de propagandamaskin vi har i stort sett onödig…… MELLO et. al. kan med fördel finansieras via prenumerationer…..osv för vi har ju fortfarande Netflix et.al. som folk betalar för osså……

 2. Göran skriver:

  Det behövs ingen som helst statlig TV eller radio överhuvud taget. Det behöver inte ens argumenteras för det.

  • Jan Andersson skriver:

   Jag skulle se det som en seger för förnuftet om man endera bantade SvT kraftigt och bara sände relevant korrekt balanserad info med höga krav på sanningshalt, utan all aktivism. Och eftersom nästan hela befolkningen nu ger intryck av att vara lättpåverkade offer för en skev propaganda, måste stor vikt läggas vid äkta kunskapsbaserad information utan alla former av tyckande, kanske också därför att skolorna idag håller på med aktivism också och missar med flit att lära ut väsentlig baskunskap som motsäger agendan.

   Eller lade ner alltihop.

   • Mats Jangdal skriver:

    Om man hårddrar det borde det vara så att den som inte gillar att diskutera politik inte får ha rösträtt.
    Helt enkelt för att utan intresse är man inte så välinformerad som demokratin förutsätter att medborgarna är.

    • Göran skriver:

     Det är en bra tanke. Men, har du tänkt på hur puttefnaskigt det är med de så kallade politiska debatörerna i media. Vrider och vänder på i vilken ordföljd politikerna talar mer eller mindre. Ungefär där stannar även diskussionen om politik även i den privata sfären.

     Vi säger att socialism inte fungerar. Politik fungerar inte heller. Ska vi då hålla på med politik? Hur kommer det sig att politiken ständigt misslyckas, medan företag lyckas? Hur kommer det sig att vi väljer ett dysfunktionellt ledarskapssystem.

     Nu när företag börjar blanda in politik i sin verksamhet, så går det dåligt för dem.

    • Jan Andersson skriver:

     I Schweiz som var sena med kvinnlig rösträtt hade inte rösträtt för alla män heller: bara de som gjort värnplikten och på så vis demonstrerat ett visst intresse för Schweiz som nation. Minns att det finns tre olika huvudspråkgrupper i landet och dessutom romansh. Vilka var lojala mot statsbildningen Schweiz?

     Vilka är idag lojala mot statsbildningen Sverige?

     • Göran skriver:

      När kvinnor fick rösträtt i Sverige hade inte alla män rösträtt.

      Jag ser gärna att endast de som har en krigsplacering får rösta eller är med i hemvärnet. Gäller dock inte för de som ska slåss för NATO.

 3. Thomas skriver:

  Skall man ha någon svettig information så måste man ut på nätet…
  jag har inte haft igång TVn sedan det blev skattefinansierat…

  Som jag konstaterat så slutade min föräldrageneration att diskutera politik öppet, utan bara mellan fyra väggar och öga mot öga… varför? tja, de hade upplevt 30-40-talen..
  Nu är vi där igen… efter 1 jan år 2023.

  • Benny skriver:

   Ja, debattklimatet hårdnar mot de som inte tycker som regimen i Stockholm och deras bossar i Bryssel och Washington. Hade vi inte haft nätet hade vi varit helt i händerna på desinformatörerna i media.

   • Göran skriver:

    Bland det första jag tänkte när jag började använda Internet, var att detta kommer inte politikerna att gilla. De kommer att göra allt för att stoppa det på något sätt.

 4. Glenn skriver:

  Jepp
  Svenska folket är korkade. Media bestämmer en stor del av befolkningens ”verklighet” och det är bara att se på vilket kanal-utbud som erbjuds hos olika leverantörer. Fullkomlig skit. Fullkomlig skit . Fullkomlig skit.

  Narrativ bestäms av ”någon” och media verkar ha till uppgift att mangla ut detta varken det är sant eller inte. Pandemin , kriget i öst , bankkrisen och Nato , är exempel på styrda berättelser.

  Att vara journalist idag måste vara att ha skämsmössa på. Men dom är väl löneslavar med lån som alla andra och kan inte,vågar inte , får inte, ta ut svängarna. Släck ner gammelmedia. Dom tillför inget längre.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Till leda, FISKEN ruttnar ifrån huvudet.
  Vi måste hjälpas åt att avslöja samhällsomstörtarna.
  Vem är Hanna Stjärne och vilken skada har hon förorsakat SVENSKA FOLKET?
  Vem vågar sig på att berätta vad som försiggår i socialisthögkvarteret på Sveavägen 68 i Sthlm?
  Sorry Mats, att behöva blanda in prästerskapet.
  Den som inte vet hur den fulländade taktiken att förföra ett helt folk är den här diskussionen ett fint exempel på. Hur-Gud-blev-sosse https://epochtimes.se/Groning-%26-Blomgren-Utanfor-Hur-Gud-blev-sosse-

  • Jan Andersson skriver:

   Kyrkan har har alltid uppfattat som det mest konservativa Sverige har haft. Märkligt då att upptäcka att varenda präst inklusive ärkebiskopen är marxister.
   När började allt gå snett?

   • Thomas skriver:

    år 1523, när Gustav tog över…

   • Göran skriver:

    Vänstern förstår hur viktig kyrkan är för att påverka folk. Kanske den enda enande kraften i Sverige är just kyrkan om kyrkan vore kristen på allvar och stod upp för folket. Klart vänstern vill förhindra det. I stället använder de kyrkan för att så splittring.

    • Thomas skriver:

     Menar du att Gustav var vänster..?
     Ja, kanske att det var så…

    • Mats Jangdal skriver:

     Nej, religion är idag en splittrande faktor. De flesta vill inte se religion inblandad i världslig politik.
     Gäller även troende i hög grad.
     Vad som är guds vilja är ju så nyckfullt, liksom…

     • Thomas skriver:

      Nja… alla är vi troende…
      men på olika saker.

      • Thomas skriver:

       Jag glömde…
       Det som är det svåra är att konstatera vad man själv tror på – och inse att det är ens egen ”tro”… för många är allt ett ”vetande”, därför att ”Tro gör man i kyrkan”…men notera att det är väldigt ”svenskt” att resonera så…

      • Mats Jangdal skriver:

       Det är en enorm skillnad, avgörande, mellan att tro på något externt som ska fixa livet och en intern övertyglese.

       Med andra ord, gudstro är en sak, sekulär politisk ideologi är något helt annat.

       • Thomas skriver:

        jamen.. jamen.. det är ju en ”tro”… fast du kallar det något annat…

        • Mats Jangdal skriver:

         Jag vet att du säger det. Men för politiska avväganden, alltså som princip för hur ett samhälle ska styras, så är det helt skilda saker.

         • Thomas skriver:

          Jag ger mig inte…
          Islam är en politisk ”tro”, som gynnade en militär expansion åt olika håll och som gäller än idag..
          Marx var en religiös politisk debattör som skapade en religiös förvirring som kallas politisk ideologi..

          • Mats Jangdal skriver:

           ”Tro” det om du vill.
           Jag gör andra avgränsningar i politiken.

 6. Tyrone Waerner skriver:

  Instämmer helt, Tyrone 83

 7. Glenn skriver:

  I bakgrunden arbetas det sakta men säkert för en ”gemensam” religion”. Påven samlar världens religiösa ledare med jämna mellanrum för att signera dokument och sakta knyta ihop säcken.

  En av människan utformad religion är inte samma som en av gud utformad sådan. Ateister behöver inte bry sig , men troende bör nog försöka förstå skillnaden. Gud eller Vatikanen ?

  Budskapet i denna (framtida) religion blir nog på papperet tilltalande och välmenande.

  Och håller helt med om att Svenska Kyrkan är en urvattnat smetig rörelse (myndighet ?) trots att däri finns många goda människor. Politiserad och av tidens anda en vindflöjel.

  https://www.vaticannews.va/sv/paven/news/2022-09/paven-besoker-kazakstan-for-att-framja-interreligios-dialog-och.html

  • Thomas skriver:

   frågan är vad han är ute efter…
   Att det internationella kapitalet vill ha islam som global ”tro” är ganska självklart då det gynnar ett klassamhälle… och att underminera alternativen ingår i tanken.. så att låta sig luras genom att ”tro” att man kan genom en västerländsk liberalism lösa dylika totalitära ambitioner är nog ganska naivt.
   Man kan ju inte ens förstå sin samtids märkligheter om man inte förstår sina medmänniskors egendomliga tankegångar som så tydligt styr dagspolitiken, därför att då blir man en nyttig idiot som offrar sig därför att man inget begriper…

   • Glenn skriver:

    Jepp,
    Vad är Vatikanen ute efter?
    Att skapa gemensam religiös plattform passar bäst in i ett scenario där makt centreras än mer – min åsikt. Kan finnas helt andra förklaringar.

    • Thomas skriver:

     Om..Om jag skulle skriva vad jag anar så blir nog myndigheterna så upprörda att jag får ”hembesök”, så det får vara… jag kan inte förändra något ändå.

 8. villvaraanonym skriver:

  Stymer avslutar med en uppmaning/vädjan till befolkningen…

  ”Res på er.”

  Beroende på hur angeläget han anser att (demokrati)problemet är, skulle han kunna hjälpa folket att resa sig — dvs. att försöka informera/övertyga dem om faran: SVT/SR och nyhetstidningar utgör ett hot (”slippa att bli lurad” på skattepengar och sanningar) mot deras/våran demokrati — genom att aktivera sig även utanför den digitala världen, om han har tid.

  Inspiration kan med fördel inhämtas från de enskilda personer som satte igång USA:s medborgarrättsrörelse 1955–1968, vilket kunde innebära att Stymers ev. ansträngningar kommer att ge resultat c:a år 2036 (när ev. barn är vuxna).

Kommentarer är stängda.