Bidenomics

Den republikanske senatorn Chuck Grassley från Iowa har offentliggjort ett FBI-dokument som avslöjar, eller snarare bekräftar, att när Joe Biden på en presskonferens innan han blev president, sa att han fått en ukrainsk åklagare sparkad så sa han sanningen. Men han sa inte hela sanningen.

Enligt FBI-dokumentet skulle företaget Burisma betala 5 miljoner dollar till Joe Biden och ytterligare 5 miljoner till en annan Biden, troligen sonen Hunter

Nu är det flera republikaner som kräver att Biden ska ställas inför riksrätt. Ännu har de inte majoritet för denna begäran. Frågan är om de hinner komma till skott innan han blir ersatt av en ny president efter presidentvalet nästa år. Ett åtal mot honom efter presidentperioden kommer sannolikt att läggas ner med hänvisning till att han då är gravt dement och otillräknelig.

Amerikanska cartoonister har naturligtvis varit snabba och pekat ut honom som korrupt och systemet riggat. Som Margolis & Cox 230721, Steve Kelley 230719.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Bidenomics

 1. Benny skriver:

  USA är bra konstigt? Är det inte åklagarnas uppgift att åtala personer som begått brott och de ska väl inte behöva vänta på en majoritet ska godkänna ett åtal? Verkar ju helt snurrigt som det mesta i USA.

  • Mats Jangdal skriver:

   Om en åklagare vill åtala en president måste det godkännas av en majoritet i senaten.
   Mot vanligt folk är åklagaren fri att agera på egen hand.

 2. Peter Sjöström skriver:

  Lite som kunglig immunitet här i riket då ? De högre upp har lättare att slinka genom nätet kan man säga . Och det har alltid existerat i olika grader och lär så förbli trots
  ” allas lika värde ” . Jo , USA är allt ett konstigt land men det som är konstigare är att det ska efterapas i tid och otid på gott och ont .
  Mvh Sjöström

  • Benny skriver:

   Och tydligen kan Biden påverka rättsväsendet till den grad att hans son Hunter bara åtalas för ett mindre skattebrott och inte mutor, droger, sexuella övergrepp och andra brott som hittats i hans dator? USA är snart nere på bananrepublik-nivå!

 3. Mats Jangdal skriver:

  Här är ett dagsfärskt exempel på familjens korrupta vanor.
  https://www.friatider.se/kopte-konst-av-hunter-biden-blev-statlig-utredare-0

  Och ett som är bara lite äldre.
  https://www.friatider.se/usa-aklagare-gav-hunter-biden-specialbehandling-vid-brottsutredning

 4. Göran skriver:

  I USA försöker man få en åklagare att driva åtal mot Anthony Fauci, ni vet den där muppen som hetsat på om vaccinering mot covid-19.

  Trots att det nu är bevisat att Anthony Fauci ljög i det mesta han sade, speciellt om ”gain-of-function” i labbet i Wuhan i Kina. Han har ljugit inför senaten om detta vilket är ett brott så vill ingen åklagare tar upp fallet.

  • Benny skriver:

   Mäktiga beskyddare som Biden och globala oligarker ligger bakom att han fortfarande inte åtalats. Här kunde ICC haft en vettig funktion och efterlyst en riktig brottsling. Dessutom vill man i USA dölja vad som skulle komma fram i en rättegång.

 5. Göran skriver:

  Detta är lite utanför ämnet i artikeln, men relevant på ett sätt då det är en förklaring till det hyckleri som vänstern visar upp i Sverige, USA och andra länder.

  Jan Blomgren tar i sitt sommarprat på Swebbtv (https://swebbtv.se/w/33LGeu4zyed3bcT9PjSttk) upp en intressant sak om förmågan hos höger och vänster att tänka abstrakt. Jag ska försöka återge kortfattat. Den som vill ha närmare eller exaktare upplysning får lyssna på sommarpratet.

  I alla fall berättar Jan Blomgren om en undersökning där en grupp bestående konservativa människor ska agera som progressiva, medan en annan grupp bestående av progressiva människor ska agera som konservativa.

  Det visar sig att gruppen konservativa inte har några problem med att agera som progressiva eller leka konservativa. Däremot uppvisar gruppen progressiva en oförmåga att agera som konservativa.

  Vi vet alla att speciellt vänsterpressen uppvisar ett enorm hyckleri, som t.ex. beskyller nuvarande regering för att vara ansvariga för den nuvarande situationen i Sveriges såsom brottsligheten utan minsta tanke på att regeringen före nuvarande regering har ett ansvar i frågan.

  Samma sak med socialdemokraterna som beskyller på nuvarande regeringen att det inte gör något åt problemen i Sverige utan minsta reflexion på att de själva är en del av problemet.

  Så, med tanke på experimentet med den konservativa gruppen och den progressiva gruppen, kan det vara på det viset att vänstermedia inte ens förstår det hyckleri de uppvisar. Det kan helt enkelt inte se att de hycklar. Samma med socialdemokraterna. De kan inte se den korkade paradoxen att tala om ett problem som de själva har skapat, för de kan inte förstå att det går att se på en sak ur en annan vinkel än deras egen.

  • Göran skriver:

   Jag borde nog korrekturläsa lite bättre. Det ska i inlägget ovan stå ”leka progressiva” och inte ”leka konservativa”.

  • Benny skriver:

   Och den nuvarande regimen skyller alla sina misslyckanden på Ryssland eftersom sossarna är svåra att kritisera vad det verkar! Det är en beklämmande fars som utspelas i Stockholm…

Kommentarer är stängda.