Är M = S?

Förmodligen tillhör det maktens privilegium och i viss mån skyldighet att överdriva hur gott tillståndet i riket är. Men någonstans på vägen blir denna överdrift till en förljugen självbild. Om det tillåts fortsätta utan opposition eller annan korrektion av självbilden blir till slut denna förljugna självbild till ett hot, inte bara mot makten, utan mot hela samhällets fortbestånd. Det är där jag upplever att vi befinner oss idag.

Om vi fokuserar på Sverige under demokratisk tid, de senaste hundra åren, har socialdemokraterna varit de ohotade mästarna i att producera glorifierad självbild. Det har tillåtit dem att i alla lägen föra socialdemokratisk politik, tillsätta socialdemokratiska tjänstemän, skapa socialdemokratiskt ledda NGO:S och på annat sätt försörja de sina samtidigt s-politik cementerats.

Johan Westerholm har på kort tid beskrivit hur korruptionen spritt sig i civilsamhället, i huvudsak på grund av riklig tilldelning av skattemedel. Denna korruption har haft två dolda syften som inte angetts i ansökningarna om bidrag, att sprida socialdemokraternas värdegrund och världsbild, samt att avlöna socialdemokrater som inte längre är behövda centralt i partiet. Småpartier som V, MP, C, L och KD har varit sossarna behjälpliga i detta fulspel, oavsett de begripit det eller ej. De låtsas i vart fall att de är goda och kanaliserar pengar till behjärtansvärda ändamål.

På senare tid har den uppmärksamme medborgaren kunnat konstatera att samma fulspel även praktiserats av de i andra sammanhang bidragshatande moderaterna. Fredrik Reinfeldt har blivit ordförande för Svenska Fotbollsförbundet. Han är en av de politiker som uppmanar oss sluta partyknarka, för att inte gynna de kriminella gängen. Ett bra förslag att avstå knark, men det räcker inte. Inte heller trovärdigt med hans familjehistoria. Carl Bildt och Reinfeldt är för övrigt två moderater som får mycket bra betalt av utländska intressen för att dyka upp och tycka saker då och då.

Moderater tycks numera kunna sjunka hur djupt som helst i samma korruptionsträsk där socialdemokrater sedan länge simmat. I Jimmie Åkessons hemkommun Sölvesborg i Blekinge styrde SD förra mandatperioden med hans tidigare hustru Louise Erixon som kommunalråd. De hade stöd av det betydligt mindre M och dess ledare Kith Mårtensson.

I senaste valet ökade SD och M tappade, men sossarna lyckades muta den skrupelfria Kith Mårtensson, M, med 3,8 miljoner kronor i ersättning för att ge sossarna makten. Pengar som S låter skattebetalarna stå för. Pengar som används för att kunna gå emot valresultatet och tillsätta de politiker och den politik sölvesborgarna inte ville ha. Katerina Janouch fyller ut berättelsen. SD söker nu få tillstånd en folkomröstning i Sölvesborg om politikerlönerna. Men sedan den 18 juli har jag inget mer hört om detta.

Andra moderater som utmärkt sig för sin girighet är till exempel Kristina Axén Olin Stockholm, Ann Kajson Carlqvist Trelleborg, Staffan Tjörnhammar och Bino Drummond Norrtälje. I Norrtälje tog de till sist tillbaks kraven på stor lönehöjning, så det går alltså att sansa sig. Av de tio bäst avlönade kommunalråden 2021 var nio av tio moderater. En annan tolkning är att råttorna insett att de håller på att sänka fartyget och därför söker få med sig så mycket som möjligt innan de lämnar skeppet.

Intressant är att tidigare trogna socialdemokrater, som Lotta Gröning och Johan Westerholm, nu när allt fler moderater bär sig åt som sossarna alltid gjort, har börjat se bedrägeriet och korruptionen även hos sossarna. Omvändelse under galgen, eller vad ska vi kalla det?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Är M = S?

 1. Pingback: Är M = S? | ulsansblogg

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  En medborgare som innehaft en offentlig tjänst eller förtroendeuppdrag skall vid uppdragets upphörande endast av offentliga medel kunna tillgodoräkna sig BEHOVSPRÖVAD GARANTIPENSION!!!
  Så länge Westerholm och Gröning publicerar sina alster kan de precis lika gärna hamna i den gamla spannen.
  ”Den som gifter sig med tidsandan blir snart änka”
  ”För Sverige i tiden”
  Var så god och välj!

 3. Mats Jangdal skriver:

  Johan Westerholm tycks ge mig rätt.
  https://ledarsidorna.se/elefanten-i-rummet-den-svenska-korruptionen/

 4. Göran skriver:

  Folkomröstningen i Sölvesborg ska bli av.

 5. Göran skriver:

  Min tanke om den nya regeringen. Jag trodde inte att Sverige kunde få en sämre regeringen än den tidigare socialdemokratiska, men vi fick en sämre regering med den nya.

  Skillnaden mellan socialdemokraterna och moderaterna eller skillnaden mellan socialister och så kallade borgerliga i Sverige är som två fartyg som läcker in vatten och passagerarna på dessa fartyg tjafsar om vilket fartyg de vill bara på. Vad de än väljer blir resultatet exakt det samma. Möjligen kan det vara så att det ena fartyget läcker lite mindre vatten.

  • Jan Andersson skriver:

   Vilket sjunker först?

   • Göran skriver:

    Tiden mellan fartygen är så liten så det är oväsentligt fartyg som sjunker först.

    • Jan Andersson skriver:

     Självklart, när det ena är på väg att gå under tar sig alla som kan simma över till det andra, som då också sjunker snabbt av överbelastningen.

     Samma som sker på Medelhavet med vissa flyktingfartyg, skillnaden är väl att fler drunknar i första skedet eftersom ingen där kan simma.

 6. Göran skriver:

  Den politiska vänskapskorruptionen är så omfattande att det blir nästan omöjligt att beskriva den så att vanligt folk förstår det.

  Folk hakar upp sig på Frimureriet, men sosseriet är långt mycket mer omfattande i Sverige. Jag vet inte om det går att få gemene socialdemokrat att förstå hur lurade de är.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Vem har kunskap, mod och att avslöja vad som händer på Sveavägen 68 i Sthlm?

Kommentarer är stängda.