Sveriges förljugna självbild

Samma inledning som igår, fungerar även idag.
Förmodligen tillhör det maktens privilegium och i viss mån skyldighet att överdriva hur gott tillståndet i riket är. Men någonstans på vägen blir denna överdrift till en förljugen självbild. Om det tillåts fortsätta utan opposition eller annan korrektion av självbilden blir till slut denna förljugna självbild till ett hot, inte bara mot makten, utan mot hela samhällets fortbestånd. Det är där jag upplever att vi befinner oss idag.

Moderaten Gunnar Hökmark, fd riksdagsledamot, partisekreterare och MEP, är nu  vald till ordförande i Pistolskytteförbundet, en frivillig försvarsgren som det kallas för att legitimera avsteg från den socialistiska principen att svenskar ska vara avväpnade. Styrelsens ordförande är som tidigare överste Mike Winnerstig.

I det förbundet ägnar man sig storvulet åt verklighetsförvanskning och propaganda om att Sveriges självständighet och frihet är beroende av att drygt 20.000 skyttar har försvarsmaktens förtroende. Min uppfattning om dessa fritidsskyttar är att högst 2/10, en på fem skulle kunna göra någon skillnad i krig. Inte på grund av skyttekunskaperna, utan på grund av avsaknad av en mängd andra kvalifikationer som krävs för framgång i krig. Detta utan att gå in på att ett modernt krig i Europa kräver helt annan kapacitet av en krigsmakt än några fotsoldater med finkalibriga  vapen. För drygt tio år sedan kunde vår högvakt inte ens försvara sina egna vapen mot tomtar!

I sin första ledare i förbundstidningen som går ut till alla medlemmar visar sig Hökmark åter vara en floskelkanon med dålig förankring i verkligheten. Ni kan själva läsa i bifogade faksimil.

Hade Hökmark och Pistolskytteförbundet verkligen ansett att svenskarna ska vara beväpnade och dugliga skyttar, hade de verkat för att vi ska få vara beväpnade för skydd av liv, lem och egendom samt upprätthållande av allmän ordning i samhället. Någon paramilitär reserv kan pistolskyttarna aldrig bli.

När vi hade allmän värnplikt kan jag inte påminna mig att någon längtade efter att få gå i krig. Men nu när det är frivilligt och krig finns i Europa, Mellanöstern och Afrika, finns det folk som hetsar att vi självvalt ska börja kriga, i Ukraina, mot Ryssland. Hökmark söker inbilla de aktiva pistolskyttarna och andra att de är en viktig del av vår försvarsförmåga i ett modernt krig. Det är rent nonsens!

Krigsromantik är av ondo, inget annat. Försvarsmakt har vi för att våra diplomater ska ha något att förhandla med. Diplomatin är den första och viktigaste försvarslinjen, inte krigsretoriken. Det är så pennan, diplomatin, internationella avtal, blir mäktigare än svärdet. Fred är syftet med en försvarsmakt, men profit till det militärindustriella komplexet trumfar i dag freden.

Hökmark SPSF
Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Sveriges förljugna självbild

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Minns jag rätt om jag påstår att en viss Ove Wiktorin avväpnade alla officerare och dem i reserven för att efter sin avgång bli svenska Jägareförbundets ordförande under den värsta vildsvinsinvasionen?
  Det och muhammedanerinvasionen måste vara Europas hämnd för Sveriges tidigare härnad.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jag vill minnas att det stämmer. Det blev väldigt tydligt att den tidigare ÖB:n bara var en sossepolitruk av sämsta slag när han blev orförande för jägarna. Har sålt en sommarstuga till hans son som är underrättelseoficer och ljuger i media emellanåt.

  • Göran skriver:

   Men, hur kunde jägarna välja den där Wiktorin till ordförande?

   • Göran skriver:

    Samma sak med Gunnar Hökmark. Medlem i ett parti som mer eller mindre avvecklade hela svenska krigsmakten.

    Hur kunde han väljas till ordförande i Pistolskytteförbundet?

    Nu verkar jag förstå anledningen till att man vill ta av folk vapen. Det verkar vara så att vapenägare är lite korkade och korkade människor ska nog inte ha vapen.

 2. Pingback: ulsansblogg

 3. Benny skriver:

  Det är väl så illa i Sverige att landet är så genommarinerat av sossemaffian de senaste 80 åren att folk tror att korruption, vanskötsel, valfusk m m är helt normalt och en del av Sverigebilden? Jag har kollegor som fortfarande tror att Sverige är den bästa av världar trots att även MSM-fulmedia börjat skriva mer sanningsenligt, visserligen en omvändelse under galgen, men ändå! Mycket märkligt att hjärntvätten sitter så djupt på en del?

  • Göran skriver:

   Det är väl mer så att folk inte tror på korruption, vanskötsel, valfusk m.m. och avfärdar sanningen med att det är lögner eller påhitt.

   • Benny skriver:

    Exakt! Folk tror det ska vara så i Sverige och när man påtalar missförhållandena så är det konspirationsteorier eller ryska påverkansoperationer som blivit populärt att skylla på efter förebild från USA där allt numera är Putins fel.

 4. Glenn skriver:

  Slave plantation
  Politik i nuvarande form är att mentalt inbilla massan, oss att vi har vår frihet och att massan, vi, dessutom försvarar vårt slaveri mot dem som säger : stopp , nåt är galet och kallar dom konspirationsteoretiker. Dessa uppvaknade trycks ner av både stat , media och av massan, oss själva. Briljant taktik.

Kommentarer är stängda.