Inbördeskrig?

Dagens gästskribent är Bernd Stymer

När Sveriges regeringschef, moderaten, talade till ”nationen” lyste paniken och fullständiga hjälplösheten igenom. Att kalla in försvaret är bevis för krig. Han erkände inte med ett ord att han själv och hans parti moderaterna var medskyldiga till mördandet, medskyldig tillsammans med alla andra partier utom ett. Medskyldig i ännu högre grad, då de styrt landet så länge, är kroppsarbetarpartiet Sossarna. Medskyldiga är också alla de ”goda” svenskar som lever med devisen – sköt dig själv och skit i andra – och därmed aldrig vill eller törs säga ifrån när någon annan beter sig illa. Ett sätt att leva som måhända är nedärvt sedan trältiden.

Naturligtvis går det att stoppa kriget. Inser man inte det så är det bara att lägga ned demokratin Sverige.

Alla de ”goda” har blundat så att klansamhällen nu drar ned övriga i kriget. Media med propagandamaskinen SVT/SR i spetsen behärskas helt av de ”goda” och trycker därmed ner alla vettiga försök till räddning.

Naturligtvis finns räddning.

Först måste hela polisens ledning sparkas därför att de inte kunnat stoppa olagligheterna och ersättas av folk som törs säga ifrån och som inte väljs efter partibok. Polisen skall arbeta för att sätta de kriminella i fängelse och inte för att bjuda dem på saft och bullar.

Sedan kan åtgärder som verkligen är kännbara för alla medborgare införas.

Utegångsförbud för alla under 18 år i vissa områden. De som trotsar skall gripas och omhändertas på platser där de fotograferas och identifieras. Därefter skall de hämtas av föräldrarna, inte bara släppas. Hämtar inte föräldrarna så stannar den omhändertagne i förvaret. Militär vaktar förvaret.

Lag måste ändras så att brott mot rigoröst föräldraansvar krävs med angivet straff för underlåtenhet.

Inget religiöst samfund får skattebidrag.

Ledare för religiösa samfund skall underteckna dokument om att religionsfrihet innebär att tro vad man vill men inte att göra vad man vill och regleras i svensk lag och ingen annanstans. De som vägrar undertecknandet skall om möjligt utvisas utan att medborgarskap utgör hinder.

Invandring kan endast ske om eget arbete är ordnat i förväg och invandraren har genomgått en kurs i svenska språket i förväg. Anhöriginvandring endast för familjemedlem när invandrarens försörjning genom eget arbete har konstaterats.

Asylbehov prövas under invandrarens vistelse i säkrade områden.

Detta kan vara en början som räddar Sverige men den kan bara genomföras om de blundade ”goda” inser nödvändigheten för dessa ändringar och inte bara gömmer sig bakom grundlagen som klansamhället uppenbart struntar i.

De ”goda” medierna kommer inte att öppna ögonen om de inte tvingas till det genom att tidningsstödet villkoras och det ”goda” träsket på statsfinansierade SVT/SR skärs ned till hälften med ny styrelse utan partibok.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Gästlistan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 svar på Inbördeskrig?

  1. Jan Andersson skriver:

    Det värsta för oss som upplevt ett annat Sverige är att det inte längre finns någon eller några svenskar med rätta gammaldags värderingsgrunder att ersätta med. Ingen kan något yrke längre mer än att mekaniskt rabbla upp en rad godhetsmarkörer. När muslimerna tagit över finns det plötsligt obegränsat med folk, gärna i samma klan och som ledarna har makt över. De kan inget heller men lyder ledarna blint.

    Den svensk som idag vill starta ett företag måste se en framtid i form av en marknad, en lagstadgad lönsamhet, och gärna bidra till att anställda får ett inressant jobb att utvecklas i och så småningom förvärva ett kunnande på elitnivå. Men nu finns bara snabba pengar typ börsklipp i spåren av en darrig valutakurs och ingen anledning att ta några risker, dessutom med anställda som man dessutom måste betala straffskatt för (arbetsgivaravgifter). Media framhåller tydligt varje dag att man i framtiden INTE ska behöva anstränga sig alls, och nöjda lotterivinnare som utan egen förskyllan blivit miljonärer visas upp som förebilder.

    Men de glömmer det väsentliga: män behöver något svårt att bita i varje dag i livet. Det är det som är själva livsessensen. Att sitta på ålderns höst och tänka på allt man sluppit att göra är ingen tröst alls utan ett skräckscenario, ett bortkastat liv.

    Så hugg i allt vad du kan, sedan dubblar du det nästa månad. Skippa allt som viskar i ditt öra att det inte leder någonstans. Det gör det, för dig själv i allra högsta grad. Att du blir trött är självklart, men även det en väsentlig livserfarenhet att vara mäkta stolt över.

    Utdrag ur epilog vid magisterpromotionen i Lund 1820
    (Esaias Tegnér):

    Tron ej vad håglösheten viskar till er
    att striden är för hög för er förmåga,
    och att den kämpas ut väl er förutan.
    Vad mänsklighetens härlige ha sökt,
    sitt hela sköna, rika liv igenom,
    väl är det värt att sökas av oss alla.

    Sedan kommer förstås jorden snart att gå under, rapporterat varje dag i media. Vad som än har hänt beror på avgaserna, skapade av jordens ohyra, männen. Nu ska vi göra oss av med all skit männen har skapat!

    September var rekordvarm, men var inte juli och augusti rekordkalla? Varför redovisas aldrig numera årsmedelvärden för temperatur och regnmängder? Genomskåda bluffen och dödgrävarmentaliteten!

    Tror du på denna fanatiska retorik? I så fall är det ett tecken på ett misslyckat liv fram till nu. Men det kan du ändra på från och med idag! Visa de trögtänkta, slappa och meningslösa att de har fundamentalt fel om framtiden! Allt finns kvar att uppfinna, upptäcka och hugga tag i! Framåt marsch!

  2. Göran skriver:

    ”…kroppsarbetarpartiet Sossarna.”

    Det var länge sedan det fanns någon kroppsarbetare i socialdemokraternas ledning. Det är bara misslyckade akademiker som har hamnat på en gräddhylla och pissar på riktiga kroppsarbetare.

  3. Benny skriver:

    Egentligen är det väl ett ”utbördeskrig” som pågår i Sverige? Det finns siffror som säger att 98% av skjutningarna och sprängningarna utförs av invandrat slödder. Svenskarna är mest åskådare som drabbas av kostnaderna för ”kriget” och i en del fall blir offer också.

    • Mats Jangdal skriver:

      Det pågår ett uppenbart inbördeskrig, där makthavarna och annan ”elit” bekrigar medborgarna genom att hävda att de senare inget förstår och måste tuktas till att i demokratins namn hylla ledarnas påhitt.

  4. Göran skriver:

    Ska det vara så svårt att stå för ett totalt stopp på invandringen. Stoppa invandringen, och sedan rabblas det undantag.

    Det ska vara ett totalt stopp på invandring. Inte ett enda undantag. Därefter ska alla bidrag till icke etniska svenskar stoppas.

    Man kallar invandrarkriminaliteten för systemhotande. Snart kommer invandrarkriminaliteten att kallas för systembärande.

    Fattar ni inte att invandrarkriminaliteten har infiltrerat precis allt. De finns inom polisen, socialtjänsten, rättsväsendet, kommunledning, regionledning, på bidragsgivande organisationer m.m.

    Fattar ni inte att alla större städer i Sverige kommer att styras av invandrarkriminalitetsklaner.

    Var enda klanmedlem måste identifieras och slängas ut ur Sverige. Var enda invandrare som uppgett felaktiga uppgifter måste slängas ut ur Sverige.

    Kommer detta att drabba ”oskyldiga” eller ”skötsamma” invandrare? Ja, naturligtvis. Det är ett pris som får betalas om vi etniska svenskar vill ha kvar ett Sverige för etniska svenskar.

    Byta ut polischefer eller införa utegångsförbud kommer inte att hjälpa det minsta.

    Var och en får sluta ömma om sin kompis invandraren. Man kan inte titta på enskilda individer utan man måste se till det hela.

    • tompas skriver:

      Tack Göran för att du satte ord på mina tankar!

    • Samuel af Ugglas skriver:

      Göran, och många fler här på FRIHETSPORTALEN. Ni har så rätt, de skall ut.
      Men de svenskar som finns kvar måste en gång för alla vänja sig av med att leva på andras arbete utan ansträngning.
      Så fungerade Sverige tidigare OCH BLEV ETT FINT LAND.

    • Jan Andersson skriver:

      Kan en polis slänga ut tio gånger så många muslimer? Nej.
      Det stora systemfelet har varit våra ”öppna gränser” en fantastiskt korkad ideologi med rötterna i EU och Bryssel. Vi har haft öppna gränser mot Danmark, Norge och Finland sedan femtiotalet (skapat av Nordiska Rådet) men nog har man ändå haft viss koll för att inte systemet skulle kunna missbrukas av ickenordiska inresande. Hur många gånger jag har fått bevisa att jag är svensk vid inresa till Finland kan jag inte räkna (oftast räckte det med att rabbla en fras på äktsvenska, och att man hade köpt en liter Kosken och dito Vargtass på rea i gränsshopen).

      Vi skulle aldrig öppnat våra gränser som vi har gjort, med facit i hand ett önsketänkande utan chans att förändra något i posiriv riktning. Det första vi måste göra nu är att stänga gränserna och vara tacksamma för att Polen och Ungern tar första smällen i EU:s allt mer fanatiska vänsterkretsar.

      Försök att åka till Kina eller Japan utan att visa returbiljett, hotellbokning, eller bli fotograferad i den trånga inpasseringskontrollen och få alla tio fingertopparna noga inskannade! Vem är du, vad har du här att göra, och när åker du hem igen? Ska du utföra ett aldrig så enkelt arbete, måste du ha ett arbetsvisum inklistrat i passet, med byråkrati och långa blanketter inskaffat på hemlandets ambassader. Kan du inte svara tillfredsställande på alla frågorna så kommer du garanterat inte genom spärren.

      Första tecknet på en svensk tillnyktring i elfte timmen borde naturligtvis vara att stänga gränserna igen. Om man har översvämning i källaren börjar man med att stänga kranen som stått öppen. Sedan väntar man en stund för att se hur mycket vatten som rinner ut spontant och hur mycket man måste skyffla ut själv, innan möbler och innerväggar förstörs bortom all hjälp.

      Det skulle bli ett jäkla liv i Bryssel, men vilka andra européer skulle egentligen klandra Sverige för att stänga gränserna nu? Är det istället inte just det hela Europa väntar på efter att brottligheten i Sverige löpt amok och vi har tappat både kontrollen och initiativet? För snart är alla länder som inte gör något i samma situation!

      Åtgärdslistan kan jag skriva rent på fem minuter. En väl använd tid om man hade hopp om att någon skulle läsa den och bry sig. Men det finns knappast någon sådan myndighetsperson kvar, varken i sinnevärlden eller den verkliga som vi andra lever i 24/7. Bevisat av att media får miljoner för att behålla status quo.

      • Mats Jangdal skriver:

        Idén med öppna gränser kom långt innan Sverige funderade på EU. Redan på 60-talet var svenska S och Fp extremt avundsjuka på New York City och dess blandning av folk. På klubbarna där såg de inte problemen. Istället bjöds massor av ”brokiga” artister hit för att vänja oss och påbörja en uppblandning.
        Kanske blev den svarte USA-ambassadören Jerome Hollands konstaterande att sverige inte hade någon rasism, för vi hade inga svarta, startskottet för aktiv invandring. De förstod inte alls den varning som låg i hans ord. Istället blev S eggade att motbevisa honom, Sverige skulle minsann kunna ha många invandrare utan att svenskarna blev rasister.
        Så, i början av 70-talet kom de lagar som öppnade gränserna på vid gavel och gav migranterna alla svenska förmåner från dag 1.

        Jag varnade för vansinnet redan då, men det var naturligtvis ingen som lyssnade på en nyss myndig person i norra Sverige.

        • Jan Andersson skriver:

          USA var en förebild för hela världen under femtiotalet, och de marknadsförde sig själva oblygt och framgångsrikt. Men så hade det inte varit före andra världskriget, tvärtom hade de välkända problemen där (speciellt under 30-talet) radats upp som skräckexempel på högerpolitik och säkert hjälpt de svenska socialdemokraterna till makten.

          När Storbritannien ropade på hjälp därfrån 1939 reagerade många här på det fåfänga i detta; vad skulle det slappa, likgiltiga och degenererade USA kunna hjälpa Europa med? Den amerikanska opinionen gav också till en början kritikerna rätt; Europa får väl lösa sina egna problem, vad angår det oss?

          Men två händelser ändrade snabbt den amerikanska opinionen på ett fantastiskt sätt, dels Franklin D. Roosevelts ”New Deal”, och Japans huvudlösa blixtanfall på Pearl Harbour. Amerikanerna satte igång en massproduktion av krigsmateriel på Churchills enträgna ”Give us the tools, and we’ll finish the job” och som ingen kunde missförstå, och Roosevelt garanterade att alla skulle på fullt betalt och inte fåfängt behöva skicka fakturor till ett Europa som Hitler hade eldat upp. De byggde ett nytt fraktfartyg från kölsträckning till sjösättning på en enda månad. Jättelika fartygskonvojer gick i skytteltrafik över Atlanten. USA:s federala stat betalade.

          När det öppna kriget var slut 1945 utropades därför också GB och USA som de stora vinnarna och hade räddat Europa. Det var bara delvis sant, för det var Sovjetryssland som besegrade Hitler och tog en tredjedel av Tyskland som tribut och kallade det Östtyskland.

          Men i trygga USA hade nu hela folket med sitt effektiva nya näringsliv fått blodad tand och insett sin förmåga, men vad fanns nu att hugga tag i? En snabb analys visade att personbilar i helig allians med oljeindustrin var framtidsbranscher, men hur skulle man kunna motivera alla vanliga amerikaner att köpa? Förkrigsbilarna var slitstarka men tråkiga, men nu togs fantastiska nya skapelser fram på löpande band, större, bredare, längre och med fantasieggande former och färger. Och folk köpte som besatta, och byggde dessutom egna hem i nya plywoodhus ”little boxes” i nya inrutade förorter i en tidigare okänd skala, ledda av namnkunniga arkitekter, formgivare och uppfinnare. Det hela tog definitivt slut när ekonomerna tog över bilföretagen i början av åttiotalet.

          Men femtiotalet var mänsklighetens guldålder, åtminstone i Västeuropa och USA, även inom modern masskultur med oförglömliga namn inom ny fräsch litteratur, film och musik. Och det var inte farligt att röka eller att äta stora T-bonesteaks till frukost. Alla lärde sig att tala engelska, vinnarnas och framtidens språk. Men det hade inte funkat utan ytlighetens alla symboler som vi kunde se och uppskatta från vår hosisont! Jeans, CocaCola och McDonalds är kvar i högönsklig välmåga, skickligt marknadsförda.

          Men dagens USA ser bara problemen, inte möjligheterna (som är oändliga). Wokekulturen har på välbekant sätt infiltrerat även oss, fast budbärarna inte förstår vad de missar.

          Jag är inte säker på att jag har sett några öppna gränser i Europa innan EU, till USA behövdes alltid visum, och den fria immigrationen dit tog slut redan 1923. Förklara gärna, detta är väsentlig politik både för att lyfta och sänka ett land, och det är normalt inte lyckat för enskilda medborgare att planteras om i annan jordmån.

          • Mats Jangdal skriver:

            Jag håller principiellt med dig i hela din beskrivning.
            Du frågar efter förklaring. Världen öppnade inte sina gränser, Sverige gjorde det ensidigt. Framför allt för kulturinfluenser, men även för människor. Då var det mest européer som farit illa av krig och kommunism som kom hit. Men Palmes vurmande för revolutioner i Afrika öppnade även för invandring därifrån. Staten propagerade för rasblandade äktenskap. Har skrivit om det tidigare.
            https://www.frihetsportalen.se/2020/02/svarmeri-med-exotismen-odelade-valfardsstaten/

            • Jan Andersson skriver:

              Olof Palme köpte oss babyboomens unga som var 25-35 år på sjuttiotalet och slet med ekonomin och amorteringarna för ”Volvo, villa, vovve”, med lönehöjningar på 25 %, reformer och görbillig vård (sjukronorsreformen). Klart man gillade det! Många hade till och med råd med segelbåt om de plastade den själva i närmaste före detta ladugård.
              Men han gick för långt när han trodde att han kunde socialisera hela landet genom Löntagarfonderna. Någon som minns den första borgerliga statsministern 1976? Ledtråd: han hette Ola Ullsten…

  5. villvaraanonym skriver:

    Stymer skriver:
    ”Han [”Sveriges regeringschef, moderaten,”] erkände inte med ett ord [i nationstalet 28/9] att han själv och hans parti moderaterna var medskyldiga till mördandet, medskyldig tillsammans med alla andra partier utom ett.”

    Det går att förstå (om än inte ursäktas) bl.a. Moderaternas tidigare agerande: – De trodde att de gjorde rätt när de prioriterade bekämpandet av rasismen/främlingsfientligheten hos svenskar och deras politiska representanter framför att motarbeta det gradvis ökande våldet och formeringen av klanstrukturer och utanförskapsområden.

    Men, en frågeställning som kritiker av ’7-klövern’ (t.ex. Stymer) inte (här/aldrig) diskuterar är, med vilken annan metod skulle den av Det politiska och kulturella och mediala etablissemanget förmodade rasismen/främlingsfientligheten hos svenskar…

    # 2013-04-04 Socialdemokraternas kongress, installationstal av fd. statsminister Stefan Löfven:
    – ”… och rasistiska tankesätt visar sig i samhället [Hos svenskar i allmänhet/över allt, MIN ANM.] – till och med i regeringen – då ska vi agera. Vi ska ta krafttag mot den strukturella rasismen, och även se den i oss själva.”
    – ”Det är dags att intensifiera arbetet mot diskriminering och förtryck. Oavsett var den finns, i skolor, på torg, på arbetsplatser eller arbetsförmedlingar, eller i våra egna fördomar och beteenden, ska rasismen belysas, bemötas och bekämpas. Det är socialdemokratisk politik!”

    # 2015, Fredrik Reinfeldt (M):
    – ”Hur kan man förstå att 800.000 väljare röstade på Sverigedemokraterna?”
    (självbiografin ‘Halvvägs’, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet)

    … och hos deras politiska representanter (Ny Demokrati [NyD, 1991–2000], Nationaldemokraterna [ND, 2001–2014] och Sverigedemokraterna)…

    # 2015, Fredrik Reinfeldt (M):
    – ”[SD:s] kärna består av de flesta av landets rasister och kraftigt främlingsfientliga”
    (självbiografin ‘Halvvägs’, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet)

    # 2016-04-08 Aftonbladet Debatt
    ”SD:s partiprogram rasistiskt i klartext”
    riksdagsledamöterna Finn Bengtsson (M), Rolf K Nilsson (M):
    – ”För alla som anser sig vara demokrater, och för oss tillika moderater, är denna programtext skrämmande läsning i sig, men också osaklig om vi ser till var den vetenskapliga genetiska forskningen befinner sig i dag.”

    … ha bekämpats om inte medelst så kallad offentlig ’smutskastning’?

    — Hade ’7-klövern’ något val?

    -’MÖK’ 2011: MP M C L KD
    -’DÖK’ 2014: S MP M C L (KD)
    -JÖK 2018: S C MP L

    I övrigt, är jag förvånad att Stymer inte föreslår _omfattande_ Återvandring som en framkomlig åtgärd (”räddning”), inte bara för att motverka våldet, klanstrukturerna och utanförskapsområdena samt för att upprätthålla ”grundlagen” och demokratin, men framför allt (!) för att rädda Sveriges svenska karaktär — ’två flugor i en smäll’ så att säga.

    Jag gav exempel i en tidigare kommentar, vilka jag finner är angelägna att upprepa… …

    # 2007 SVT Rapport
    ”Förra året tog Sverige emot rekordmånga flyktingar, över 27.000″
    Irakiska (i slöja): –”Det känns som hemma. Det känns som Irak eller nåt annat arabland. Jag trivs jättebra i Malmö.”

    # 2020-01-31 Aftonbladet: ”Det här är Malmös vanligaste namn 2019 [på nyfödda]”
    – ”… på namntoppens tredjeplats hamnar Mohamed”

    # 2020-09-28 Dalarnas Studentkår till skolledningen (ur inledningen i brevet; ang. våldet, rånen, inbrotten, trakasserierna och otryggheten):
    – ”To experience its [Sveriges] rich culture and traditions, Dalarna is certainly a place for this. It is with this view that students enrol at Dalarna University.”
    – ”The first impression of every student both national and international is ’Oh! Where are We [Tjärna Ängar]? Is this Sweden?’.”

    (Wikipedia: Tjärna Ängar, Borlänge: ”Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”)

    # 2020-10-29 Sveriges Radio
    ”Biblioteksanställda utbildas i vardagsarabiska”
    – ”Framöver ska språkkunskaperna i arabiska bli bättre på de skånska biblioteken.”
    – ”Just nu pågår en kompetensutbildning i vardagsarabiska för biblioteksanställda i Helsingborg och Malmö, en satsning som finansieras av Region Skåne och som görs för att underlätta inkludering.”

    # 2021-06-03 Det Goda Samhället.com
    ”Jag vill att de åker hem”
    Richard Sörman:
    – ”Så fort vi klev ur bilen hördes hög musik”
    – ”Jag tänker inte hymla om att det var djupt obehagligt. Det var uppenbart att inga svenskar befann sig på platsen [Sjö utanför Uppsala, Min anm.] av den anledningen att alla dessa invandrare [”De flesta verkade vara araber”] hade hittat dit.”

    # 2022-12-11 Expressen Debatt
    ”Vem ska lära barn svenska när det är slut på svenskar?”
    Hanif Bali (M):
    – ”I Malmö har enbart 32 procent av grundskoleeleverna två svenskfödda föräldrar, i Göteborg och Stockholm är motsvarande siffra 46 respektive 50 procent – och de blir färre för varje år.”

    # 2023-04-22 Det Goda Samhället.com
    Mohamed Omar: ”Arabisk tjej gör reklam för Malmö på Tiktok – ’känns som hemma i arablandet’!”

    … … med ett par tillägg:

    # 2008-02-10 Helsingborgs Dagblad (HD)
    ”Mannen bakom avslöjandena”
    Janne Josefsson (SVT):
    (–”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det.”)
    – ”Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare.”

    # boken ”Saknad” 2022 av Katarina Barrling och Cecilia Garme:
    – ”En stor invandring på kort tid har förändrat Sverige i grunden. […] Men vad skapar folkhemmets försvinnande för känslor hos dem som bor här? Och vad händer med människorna som måste tiga om dem?”

    — Omfattande Återvandring är Alternativ för Sveriges (AfS) politik. Anser Stymer att gränsen därmed har passerats för vad som kan betraktas som rasism?

    Jag tror att iraniern och svenska medborgaren Arash Vatankhah (debattör och opinionsbildare) inte tycker det…

    # Hans Facebook-text från 2021-07-28 (posts/1772241376295057):
    – ”Vet ni vad som irriterar mig mest med de debattörer med invandrarbakgrund som skriker mest rasism? De som till skillnad fån sådana som jag har fått utrymme i de största medier, jobb, plattform, yttrandefrihet, religionsfrihet, bra lön osv just på grund av att de spyr galla över Sverige och svenskar så fort de får en chans?”
    – ”Det faktum att de, i Sina egna/föräldrars hemländer är minst AFS och jag lovar, 90% är motsvarande NMR när det kommer till deras egna/föräldrars hemländer.”
    – ”Att de egentligen inte vill vara svensk, de känner sig inte som svenskar, de i själva verket hatar Sverige och allt som är svenskt, de ser ner på Sverige.”
    – ”Men, att skrika rasism och bära offerkofta har blivit Big Business för de.”
    – ”Denna monumentala hyckleri och cirkus står mig verkligen upp i halsen!”

    (Läs även hans text hos Det Goda Samhället 2021-08-14: ”Stå på rätt sida av historien – behåll värdigheten”.)

    … ej heller signaturen ’Göran’ (09:51)…

    – ”Kommer detta [utvisning/Återvandring, MIN ANM.] att drabba ”oskyldiga” eller ”skötsamma” invandrare? Ja, naturligtvis. Det är ett pris som får betalas om vi etniska svenskar vill ha kvar ett Sverige för etniska svenskar.”

    … och ej heller jag själv, som inte vill att Sverige ska bli ett nytt Amerika, landet som invandrarna tog över, inte för att jag ogillar människor från främmande länder, men därför att jag vill känna mig hemma i mitt eget land (där ’jag’ har ’bott’ i över 400 år)…

    … vilket (landet) ingen makthavare kan/får ge bort till främmande:

    # fd. statsminister Reinfeldt (M), 2014-12-24 [Julafton, MIN ANM.] TV4:
    –”Ägs det här landet av dom som bott här i fyra generationer eller nån som hittat på nån gräns? Eller är det här ett öppet land som består av de människor som kommer hit […] och det är vad dom gör av Sverige och för mig är det givet att det är det senare”

  6. Glenn skriver:

    Föreslagna åtgärder ställer jag mig bakom till största delen. Dock , invandringspolitiken är en medveten politik sedan många år, detta på ett högre plan. Det känslomässiga tjafset om allas rätt, rasism etc ( media) är distraktion. Först måste vi alla inse och försöka finna ut VARFÖR denna politik förts oavsett regering. Denna politik har ett syfte – vilket ? Vem har bestämt det?

    • villvaraanonym skriver:

      ’Glenn’ frågade (12:33):
      ”Först måste vi alla inse och försöka finna ut VARFÖR denna politik förts oavsett regering. Denna [invandringspolitik] har ett syfte – vilket ? Vem har bestämt det?”

      Svaret är att det inte handlar om invandringspolitik och dess ev. syfte, men om ’politik’ _mot_ de svenskar som ifrågasatte och kritiserade den, och som varnande för invandringens negativa konsekvenser…

      … vilka betraktades som rasister (vilket inte är någon ”distraktion”) av Den politiska, kulturella och mediala Eliten.

      Här följer några exempel:

      # – ”På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. DEN POLITISKA OCH KULTURELLA ELITEN TÄVLADE OM ATT TA AVSTÅND från händelserna [Dvs. RASISTSTÄMPLA människorna, de knappt 10.000 kommuninvånarna, och ÅSIKTERNA, Min anm.] i Sjöbo.”
      (— 2010-04-25 Sveriges Radio P3 dokumentär: ’Folkomröstningen i Sjöbo.)

      # 1996-05-06 Expressen ”Främlingshatets nya ansikten”
      (Läs om Ingrid Björkman i Gunnar Sandelins text på DetGodaSamhallet.com 2022-08-20 ”Pionjären Ingrid Björkman har kvar sin skärpa”.)

      # 1997-05-21 Riksdagen, invandringsminister Pierre Schori (S)
      – ”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”

      # 2008-02-10 Helsingborgs Dagblad (HD)
      ”Mannen bakom avslöjandena”
      Janne Josefsson (SVT):
      – ”Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare.”

      (* = inför Riksdagsvalen)
      * 2010-09-19 ­Expressen Ledare: ”Rösta nej till hatet”
      # 2012 SVT Debatt (tema) ”[svenskars] Rasism eller ängslighet?”
      # 2012 Aftonbladet Ledare ”Sverigedemokraterna är fortfarande rasister”
      # 2012 Aftonbladet Ledare ”SD:s politik är rasistisk”
      # 2012 Aftonbladet Ledare ”Enbart rasister bör rösta på Sverigedemokraterna”
      # 2013 SVT Opinion (tema) ”Har Sverige blivit rasistiskt?”
      * 2014-09-13 Expressen Ledare: ”I dag röstar vi nej till rasism”
      # 2015 Fredrik Reinfeldt (M): –”Hur kan man förstå att 800.000 väljare röstade på Sverigedemokraterna?”
      * 2018-09-05 Expressen: ”Hundratals kändisar i upprop mot SD”
      * 2022-08-17 Dagens Nyheter Ledare: ”Amanda Broberg: SD:s rasism ligger inte bara i rötterna, om den ständigt skjuter nya skott”

      ATT BLI KALLAD FÖR RASIST är bland de värsta anklagelser som kan riktas mot en människa.

      – ”… rasist är det värsta epitet [Diplomatisk formulering av fördömande, exkludering/diskriminering?, Min fråga] någon kan få i Sverige [—] skaffar sig den som slungar det ur sig ett moraliserande övertag [Över svensken, Min anm.].”
      (— Lars Åberg 2022-08-18 Göteborgs-Posten Gästledare: ”Hela verkligheten har blivit diskriminerande”)

      Den som är ’måltavlan’, förpassas ut ur gemenskapen…

      # 2015-09-01 Tobias Hübinette, (en av stiftelsen Expos grundare)
      ”Att bli kallad rasist är att bli utskriven ur svenskheten”

      … och blir antingen förtvivlad/skrämd… …

      – se, i urval, 30 vittnesmål (citat) på denna rädsla i min kommentar den 6 september, 2023 kl. 11:05 hos DetgodaSamhallet.com ”BIRGITTA SPARF: Makten och medierna i oskön förening”…

      … med dessa 2 tillägg (mina versaler):

      # 2023-09-01 Aftonbladet
      ”Vi har redan provat att blunda om integration”
      – ’Hur sjutton hamnade vi här?’ är den fråga som gnager genom [boken, 2023] ’Ett farväl till Bullerbyn?’.
      – ”Jag borde ha protesterat tidigare men JAG VAR SÅ RÄDD ATT KLASSAS SOM FRÄMLINGSFIENTLIG. Men jag har landat i att migrationen kan inte vara större än integrationen klarar av, säger Åsa Eriksson [(S)].”

      # 2023-09-09 Riks.se (video)
      ”Alla som jobbar där är socialdemokrater” – Jens Ganman om P4 Jämtland”
      – ”De flesta [Invånare] i Östersund, de är upptagna med att gå i fjällen och att åka långfärdsskridskor, plus att de ALLA DÄR ÄR RÄDDA FÖR ATT BLI KALLAD RASIST OCH BLI UTSTÖTTA SOCIALT.”
      – ”För att vi har fått ett angivarsamhälle i Sverige, där den som säger emot… även om det är _helt_ uppenbara saker, som alla förstår att det här går inte, det här är åt helvete, SÅ SITTER ÄNDÅ DE FLESTA OCH NICKAR OCH HÅLLER MED FÖR ATT DE ÄR RÄDDA FÖR SOCIAL UTFRYSNING.”

      … … eller blir motiverad/förbannad, och vågar uttrycka sina åsikter.

      Och vågar rösta för en förändring (Ref. 1974 års Grundlag: Regeringsformen, RF, 1 kap. 1§: ”All offentlig makt i Sverige utgår [Via riksdagsvalen, MIN ANM.] från folket.”)…

      … vilket de rädda inte vågar:

      # 2016-01-27 Expressen Debatt
      ”Om kvinnor vågat åsiktsrösta som männen hade SD varit störst”
      – ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade sd enligt gängse väljarmodeller med råge varit sverige största parti.”
      – ”Det visar sig nämligen att män och kvinnor inte alls skiljer sig särskilt mycket åt när det gäller inställning till invandring eller politiskt förtroende. Tvärtom visar undersökningar att kvinnor sympatiserar med invandringskritiska partiers budskap i samma utsträckning som män.”

      Så… Vilka bestämde denna utveckling/politik, avslutar ’Glenn’. Som nämnt, Den politiska, kulturella och mediala Eliten — på grund av ett missförstånd: Svenskar är inte rasister, men är heller inte särskilt öppna/välkomnande gentemot främlingar, vilket har varit svenskens kynne i generationer, det vill säga långt innan Sverige blev ett invandrarland, när främlingen var en annan svensk:

      # Vilhelm Moberg (1898–1973, författare, historieskildrare):
      – ”Han [den svenska bonden] har genomgått [sedan 500 f.Kr] den ensamboendes härdning fysiskt och psykiskt. […] På en punkt är alla utlänningar eniga i sin karakteristik av oss: vi [svenskar] har kontaktsvårigheter.”
      (Min svenska historia, del 1, 1970)

      # Olof Palme (S, 1927–1986) i ”Gäst hos Hagge [Geigert]” 1977:
      – ”… vi svenskar är inte alls lätta att leva samman med”
      (SVT Play, YouTube)

      # 2012-01-04 Svenska Dagbladet ”Varför känner vi så få grannar?”
      Cecilia Henning, docent i socialt arbete, Hälsohögskolan, Jönköping:
      – ”Vi vill ha en bra relation, men den ska vara lagom och inte för nära. Jag har utvecklat ett begrepp – tunna band – som handlar om att man ska vara vänlig och byta några ord, men inte släppa någon inpå livet.”

      # 2017-09-07 TheLocal.se (est. 2004; nio europeiska språk)
      (tidskriftspriset 2018, Sveriges Tidskrifter: ”Årets Digitala Tidskrift Populärpress”)
      ”Sweden ranked worst place to make friends… again”

      # 2017-12-20 Aftonbladet
      Özz Nûjen, kurd [”Jag är kurd, svensk medborgare och jävligt glad över det jag blivit och är”, SR Sommar i P1, 2013], ståuppkomiker, krönikör:
      – ”Svenskar älskar att knyta kontakter utomlands men känner inte ens sin [Svenska, Min anm.] granne i samma trappuppgång.”

      Avslutningsvis, frågar jag mig själv när folk och fä (politiker och andra makthavare) ska börja förstå den korrekta historieskrivningen (baserad på subjektiva vittnesmål och vetenskapliga belägg)?

      • Glenn skriver:

        Nej. Det finns en agenda, ett syfte. Håller således inte med dig.
        Jag finner det för otroligt att:

        ” Svaret är att det inte handlar om invandringspolitik och dess ev. syfte, men om ’politik’ _mot_ de svenskar som ifrågasatte och kritiserade den, och som varnande för invandringens negativa konsekvenser…”

        Men fler kommentarer om syftet läser jag gärna av alla.

        • Mats Jangdal skriver:

          Agendan är så att naiv att det handlar om tron att socialismen kan frälsa mänskligheten från rasism och det ska bevisas just här i Sverige där folk av helt andra skäl skapat en kultur där man gärna håller sig på sin kant. Alltså svårast tänkbara utgångsläge för att bevisa socialismens universella godhet.

        • villvaraanonym skriver:

          [Läxa till mig själv när jag kommenterar andra (i den digitala världen, där nyanser osynliggörs): Undvik ironi (Ref. ”ev. syfte”).]

          (Tack för återkopplingen/synpunkterna.)

          ’Glenn’ 21:37: ”Men fler kommentarer om syftet [med invandringspolitiken] läser jag gärna av alla.”

          ’Glenns’ meningsmotståndare har sedan 1980-talet deklarerat sin agenda:

          1. Skapandet av ett mångkulturellt samhälle, med syftet/i tron (övertygelsen) att etnisk/kulturell mångfald är berikande och olikheter är en styrka [*]:

          (mina versaler)

          # 2010-12-31 Stockholms universitet/EU-kommissionen
          ”Tolerance and Cultural Diversity in Sweden”
          – ”SINCE THE MIDDLE OF THE 1970s has Sweden OFFICIALLY adopted multiculturalism as a guiding policy respect to immigrants and national minorities”

          # 2019-08-22 Kvartal.se, ”Faktoiden om grundlagen”
          Carl Lindstrand (advokat, civilekonom):
          – ”Detta framförs även i NYHETSMEDIER OCH PUBLIC SERVICE, som okritiskt och utan närmare förklaring hänvisar till att en bestämmelse om att ”Sverige är ett mångkulturellt samhälle”

          (– ”Ofta nämns i sammanhanget just år 2010 som året för detta stadgandes införande men ofta hävdas också att lag- eller grundlagsregler som dikterar att Sverige ska vara mångkulturellt infördes redan år 1975.”)

          2. Hjälpa behövande som kommer till Sverige (Ref. Sverige är/har en moralisk förpliktelse att vara en ’humanitär stormakt’, t.ex. via nya lagar, t.ex. ’Gymnasielagen 2018’).

          Medelst invandring/invandringspolitik uppnås dessa mål.

          I övrigt, är jag förvånad över att hans intresse fångas av huruvida det finns ett ”syfte”/en ”agenda” (vilken inte är ”naiv”, Ref. Jangdal 22:11) med invandringspolitiken och inte svenskars rädsla för rasiststämpeln — vilket jag gav exempel på och undrar om han har bristande förståelse för ämnet (Ref. ”tjafset”, ”distraktion”) och empati för de utsatta svenskarna — med tanke på att den (rädslan för rasiststämpeln) förstör Sveriges sammanhållning/gemenskap (rasist vs. ’anti-rasist’)…

          (t.ex.: hört i skolor om svenska barn och ungdomar: ’svennejävel’, ’rasist’, ’hora’)

          … och den demokratiska processen (Ref. göteborgsforskarnas studie).

          Och statsförvaltningen:

          (mina versaler)

          # 2022-05-09 Socionomen.se (Akademikerförbundet SSR)
          ”TYSTNADSKULTUR tvingar duktiga medarbetare att bli passiva vittnen”
          Krönika: Maria Wallin (gängexpert):
          – ”ANSTÄLLDA som påtalar problem anses illojala och utsätts för olika SOCIALA BESTRAFFNINGAR. De kan bli UTESLUTNA från samverkansgrupper, fråntagna uppdrag, isolerade och STÄMPLADE som PROBLEMATISKA. I vissa fall kan de bli av med sitt arbete.”
          – ”Den omfattande sociala problematiken i de UTSATTA OMRÅDENA är särskilt omgärdad av normer om tystnad.”
          – ”HEDERSPROBLEMATIK, normalisering av aga i uppfostringssyfte, social oro, liksom ISLAMISM, parallella system, traditionalism, SLÄKTBASERADE och territoriella kriminella nätverk har under längre tid tydligt utpekats som ”politiskt känsliga” arbetsfält.”

          (KOMMENTAR: de blir STÄMPLADE som rasister:
          # 2021-08-11 Göteborgs-Posten Ledare: ”Så åt sig rädslan in i Göteborg”
          [ang. rapporten ’Finns det en tystnadskultur i Göteborg Stad?’]
          – ”Personal i stadens tjänst har ’ifrågasatt utbildningsinsatser inom staden då de anser att hedersfrågor inte är ett verkligt problem’ och anklagat kollegor för att vara rasister när de lyfter hedersfrågor.”)

          # 2023-06-07 Riks.se (Richard Sörman)
          ”Efter avslöjandena: Därför funkar inte Migrationsverket”
          (video, tid 43:10–45:11)
          Henrik SJÖGREN (Fokus.se):
          – ”Att YTTRA NÅGON form av KRITIK MOT hur MIGRATIONSPOLITIKEN fungerar har varit LIKSTÄLLT MED RASISM tidigare.” [Menar Sjögren på fullt allvar att denna rädsla inte längre finns?, Min fråga]
          – ”Och att över huvud taget tidigare har andats kritik över migrationspolitiken har… FOLK HAR VARIT RÄDDA för det här. Att ta upp det, framför allt i media, men TILL OCH MED VID MIDDAGSBORD OCH SÅ VIDARE.”

          *

          ’Glenn’ är inte ensam. Till och med själva Sverigedemokraterna har inte denna förståelse eller empati.

          (– ”I [boken] PRISET berättar tolv av Sveriges mest kända och genomtänkta kritiker av massinvandringen om vad det kostar dem att stå upp för det egna landet och det egna folket – det självklara för de flesta folk i världens alla länder – men inte i Sverige. Här kallar överheten dem för främlingsfientliga, högerextrema och rasister, ja till och med nazister. Genom att protestera mot den katastrofala massinvandringspolitik som Sveriges både höger- och vänsterregeringar driver, visar författarna att yttrandefriheten enbart gäller medlöparna. De ger bilden av ett land där många förstår vad som händer men är rädda och håller tyst. Protesterna sätter inte bara jobbet utan också äktenskap och familjer, kontakten med arbetskamrater, nära vänner och släktingar på spel.”
          — Antologi av Karl-Olov Arnstberg, 2017)

          Avslutningsvis: har ’Glenn’ själv några funderingar om syftet med invandringspolitiken (vi kan väl vara överens om ”Vem har [som] bestämt det?”: som nämnt och refererat: Den politiska, kulturella och mediala Eliten)?

          [*]
          2018-09-25 Vattenfall AB: ”Våra olikheter är vår styrka.”:
          – ”Vår målsättning är att ha med mångfald och inkludering i allt vi gör eftersom vi är övertygade om att olika perspektiv och delaktighet skapar goda resultat. det är bra för människor, bra för verksamheten och bra för samhället som helhet.”

    • Jan Andersson skriver:

      EU, som leder runt Sverige i en nosring.

  7. Samuel af Ugglas skriver:

    Bildt, Reinfeldt, Löfven och Andersson (Kunde inte lägga in bilder som säger mer än tusen ord)
    Alla dessa plus många andra med samma förödande handlingar som ödelagt VÅRT, ditt och mitt Sverige.
    Kommer de någonsin att sona sina skulder?
    Det är svenska folket som skall TVINGAS bära deras STRAFF!!!

    • Jan Andersson skriver:

      Det är alltid småfolket, vi alla som privatpersoner, som får bära det tunga lasset i slutänden, Alla andra skyfflar problemen och konsekvenserna vidare medan de tittar åt anbat håll. Vi är många men kan inte göra oss hörda genom ens våra valda ombud längre. Allt pekar på en medveten systemkollaps regisserad från Bryssel, en ny vänsterrevolution med katastrofala konsekvenser för småfolket. Men nomenklaturan får det bättre, vilket är hela poängen med omvälvningen. Bättre att vara ung, frisk och rik än att vara gammal, sjuk och fattig.

  8. Jan Andersson skriver:

    Sverige har vuxit sig starkt genom att hävda indiviens ansvar för sig själv i sitt liv och att lära varje ungdom att stå på egna ben och inte nödvändigvis göra detsamma som föräldrarna. Det har skapat tänkande, analytiska individer som utnyttjat möjligheterna istället för att ”följa ledare”.

    I ett klansamhälle måste varje individ tvingande följa allt klanledaren bestämmer, annars väntar ond bråd död. Att tänka själv och att förkovra sig är bara begräsat tillåtet ens för klanledaren, för de stora religiösa tvången fär aldrig någonsin trotsas. Alltså en diametralt annorlunda livsstil än den svenska, som i stället hyllar individens frihet.

    Självklart leder detta till konflikter när makthavarna inte begriper att det inte finns någon möjlighet att göra en klanmedlem till en fritt tänkande individ. För deras system är ju bättre på alla sätt! Tyvätt för alla som kommit till Sverige så kommer det inte att fungera så bra, troligen inte alls i det långa loppet.

  9. Göran skriver:

    Inse en sak. Sverige har passerat toppen på produktlivscykeln.

    • Jan Andersson skriver:

      Då brukar man uppfinna något nytt att sälja med god avans…

      • Göran skriver:

        Just nu är den nya produkten islam. Bara det att den nya produkten är mycket mycket sämre än den tidigare.

Kommentarer är stängda.