Den begränsande teknikens begränsningar

Jag hade inte tänkt debattera Bodströms förslag eftersom det är så idiotiskt att det inte bör bli antaget. Men eftersom det finns de som hyllar förslaget måste jag bara säga ifrån.

Elektroniskt stöldskydd i bilar är en förhandlingsfråga mellan den enskilde bilägaren och försäkringsbolaget, inte en lagstiftningsfråga.
Dels finns flera anledningar till att man inte ska montera in sådant i äldre bilar, t.ex. tekniska, ekonomiska, originalskick, återstående livslängd m.m. Dels handlar det om att samhället inte ska ha rätt att införa tvingande bestämmelser i en massa detaljer, åtföljt av övervakning och tekniska hinder.
Dessutom är det typisk sossetaktik att försöka visa handlingskraft genom att starta pseudodebatter högt och lågt för att slippa ta de avgörande debatterna. Tyvärr blir dessa dåliga idéer allt för ofta lagar i slutänden.

Det här inlägget postades i Trafik, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.