Mer växthuseffekt igen

Om vi har en klimatförändring, är det nödvändigtvis dåligt? Om vi har en klimatförändring, är den med säkerhet orsakad av människan och vad spelar det egentligen för roll?

I många drabbade områden har lokalfolkningar tidigare vägrat att bo just för att det är så osäkert. Att envisas med att flytta till och klamra sig fast i bevisat olämpliga miljöer, vad visar det om vår vishet, vår statusjakt och vår teknologi? Är det en större hybris än att köra bensintörstiga bilar?
Växthuseffekten anses ge ökad blåsighet och orkaner, men vet vi att det blir en bestående förändring när temperarturhöjningen väl satt sig? Termodynamiken, så som jag förstått den, pekar på dynamik i förändringsskedet. Men stillhet efter att förändringen nått ut i hela systemet. Då borde väl temperaturskillnaderna ha jämnat ut sig och därmed motorn för vindarna? Då är det kanske bättre att löpa hela linan ut och ta hela temperaturhöjningen på en gång?

Det här inlägget postades i Klimat & miljö, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.