Silar mygg, sväljer kameler

Det är ganska vanligt bland feminister att hävda att ingenting hänt i fråga om jämlikhet mellan könen de senaste 30-40 åren. Somliga menar till och med att inget hänt sedan den kvinnliga rösträtten infördes.

Samtidigt finns det människor som ser klimathot i allt. En temperaturförändring, ett blåsväder, en variation vilken som helst i den vardagliga lunken, tas som ett säkert tecken på att en allvarlig klimatförsämring är nära förestående.
Allt för ofta är dessa feminister och klimatalaramister samma personer. I ena fallet ser de inte de stora förändringar som faktiskt skett. I det andra fallet förstorar de upp naturliga variationer och trivialiteter till domedagstecken. Hur är sådana människor funtade egentligen?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.