Den enkla vågen

Klimathysterin har fått samhällsutvecklingen att gå i baklås. Läget är värre än när vänstervågen gjorde sitt bästa att stjälpa samhället över ända. NGO:s, frivilliga medborgerliga föreningar, medier, politiker och myndigheter stirrar sig blinda på hur vi ska minska koldioxidutsläppen. Affärsmännen har börjat se möjligheter att tjäna pengar på klimathysterin. Det finns inte längre någon självständig kraft av format som står emot den katastrof som klimathysterin är på väg att bringa över oss.

Men det alla borde ha fokus på är att lösa hur vi ska rädda den flexibla vägtrafiken och därmed vårt välstånd. När oljan tar slut måste vi ha knäckt den nöten. Annars kollapsar samhället. Det är de flexibla transporterna på väg som är grunden för det välstånd vi åtnjuter idag. Utan vägtrafik får vi en helt annan värld. Mindre, mer beskuren, fattigare.
Koldioxiden är inget problem. När oljan är slut blir det inget tillskott som förvärrar situationen. Då är vi ungefär i paritet med den situation som jorden befunnit sig i vid tidigare skeden i historien. Livet gick vidare då med. Möjligen är överbefolkningen ett allvarligare problem än de flesta vill tänka på. De enkla lösningarna tenderar att dra åt ett otäckt håll som vi trodde att vi lämnat bakom oss med 1900-talet.

Det här inlägget postades i Klimat & miljö, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.