Provokativt justitieråd

Beatrice Ask vill utreda och troligen föreslå brottsprovokation. Nej, det kan aldrig vara rätt att locka eller provocera till brott som annars inte skulle begåtts. Hur svårt kan det vara att begripa? Det är ett förfärande sätt att bättra på uppklarningsstatistiken. Det måste väcka motstånd i varje fiber hos människor med ens ett rudimentärt rättsmedvetande.

SvDs ledare frågar motståndarna till brottsprovokation om märkta sedlar ska vara ett otillåtet brottsprovocerande. Mycket infamt. Det är inte en brottsprovokation, inte ens en bevisprovokation. Det är endast en bevissäkring.
Nej, slå sådana hemska tankar ur hågen. Brottsprovokation är det säkraste sättet att skapa en polisstat som är fullständigt demoraliserad av rättsröta och godtycke. Medborgarna i en demokrati förtjänar bättre.

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.