Så förslavas medborgarna

Den svenska sjukan har spritt sig till EU. Licensiering och behörighetsförföljelsen drabbar alla vanliga människor. Det är korporativism som smygvägen införs i demokratins ställe. För att ”skydda de enskilda löntagarna” ges facken rätt att förhandla i deras ställe, rätt att kräva licensierade och behöriga arbetare på alla arbeten. Man hänvisar till säkerhet och kvalitet på utfört arbete. Avsikten är naturligtvis att göra arbetarna beroende av facket.

Företagen jagas av konsulterna som erbjuder sina certifieringsbedrägerier. ISO 9000 och ISO 14000 och annat svammel som företagen kan sköta internt om de så önskar. Politkerna jagas av alla monopolister och korporativister. EUs inre marknad måste harmoniseras.
Då måste certifiering, licensiering och behörighetskrav uppställas så att det inte konkurreras fritt eller egna krav och preferenser tillgodoses. Nej, det är naturligtvis de korporativa gruppernas krav och önskemål som ska tillfredsställas. Deras lönsamhet och position ska garanteras.
Då passar det bäst om alla medborgare stängs in i oöverskådliga, ogenomträngliga system. När EU bortförhandlat medborgarnas frihet, då heter det med deras nyspråkliga eufemism att den enskilde saknar kompetens, när de menar att man förlorat sin rätt, sin behörighet.

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.