Oss dissidenter emellan

SvD skriver idag om Jean Baudrillard, en fransk filosof som hade rätt, men vid fel tidpunkt. Ur led med tiden, som rubriken lyder. Det har funnits många sådana genom historien. Jag har alltid känt att jag själv är just en sådan person.

Jag känner hur verkligheten skriker sanningen till mig genom larmet av moden, lögner, manipulationer, mediabrus och opinioner. Jag kan inte bara vara tyst om den bild verkligheten presenterar av sig själv för mig.
Visst kan vi alla som är sådana vara olika skickliga, ha olika lyskraft och räckvidd. Jag kanske är den ringaste av oss alla. Det får framtiden utvisa. Men det viktiga är att vi finns. Det är ofta tack vare dessa dissidenta förklaringar av verkligheten som världen lite snabbare så småningom kommer fram till sanningen om sakernas tillstånd. Ibland så snabbt att de nästan blir samtida. Ibland först flera sekler senare.
Det är inte knäppt att vara oliktänkande. Det är knäppt att inte vara det om man kan.

Det här inlägget postades i Frihet, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.