Som att tala till en hand

På TV har det förekommit humorprogram, satirer och även filmer där någon självgod skitstövel förbjuder personer att tala direkt till honom/henne. Istället uppmanas offren att tala till handen som skitstöveln håller upp. Ofta handlar det om någon fråga eller begäran som personen har. Skitstöveln markerar sin makt genom att meddela att ”the hand says no.”

Samma teknik används dagligen av såväl klimathysteriker som feminister. Vi dödliga tillåts inte föra en jämlik dialog med dem. De gör sig själva till ”handens” uttolkare. Naturen, klimatet, kvinnan, eller feminismen säger nej.
Förr kunde handen sägas representera Gud eller Bibeln. På senare tid Allah eller Koranen. Men det har hela tiden varit samma översittare som hållit upp sin hand och hävdat att den säger nej.
Varför lyckas inte den fria och oberoende pressen i alla världens tryckfrihetsälskande demokratier avslöja denna bluff?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, äldre text och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.