SLU-ta fåna er

SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, har startat en kampanj för koldioxidens vänner. Det är en fingerad kampanj som SLU skapat för att måla upp en motståndare man rår på. Lantbruksuniversitet har satt upp en halmgubbe, sic! De som är kritiska till klimathotshajpen förlöjligas, utmålas som idioter och svammelputtar. Så gör man vanligtvis när man har slut på sakargument. Du är dum! Nähä, för du är dummare! Men du är ännu dummare! Å, du är dummast i hela världen, så det så!

SLU hävdar att utan fakta kan man påstå vad som helst. Lustigt nog kan man göra det även med fakta. Vilka fakta som anses värda att beakta avgörs av vilken filosofi och etik man förespråkar. Inom vilket paradigm tillgängliga fakta skall hanteras. Men en sådan debatt är bannlyst i klimathotshajpen. För det skulle ju kunna avslöja att de som skriker högst på att andra ska dansa efter deras pipa inte är de som har de ädlaste avsikterna.
På SLU:s hemsida kan man läsa att de med kampanjen vill dra till sig mer forskningspengar och fler studenter, så att de kan bevisa att deras fakta är de mest trovärdiga. Ska vi tycka att det är ädelt att redovisa sin egen girighet och maktanspråk bakom den oskyldiga fasaden av oomkullrunkeliga fakta?

Ska vi imponeras av att de hävdar att de redan har fakta och vet sanningen, men i nästa andetag begär mer pengar för att kunna bevisa att deras klockartro är sann?

Det här inlägget postades i Klimat & miljö, äldre text och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.