En förskräckande historia

Problemet med väljarnas brist på tillit till våra politiska block är i grunden bristen på tillit till de ingående partierna. De försöker alla vara politikens Rusta eller Ö&B lågprisvaruhus med prylpolitik som är i ropet, men utan den kvalitet på varorna som finns i yrkesbutiker. Utan att erbjuda ett sortiment verktyg som gör medborgarna rustade att själva möta sin vardag.
Våra partier saknar ideologisk kvalitet, demokratisk kvalitet, parlamentarisk kvalitet, kvalitet i rekrytering med mera. Det kanske rent av kan sammanfattas med att de saknar instrumentell kvalitet för folket, för medborgarna.
Men så blir det kanske när ett och samma parti i nära ett sekel fått bestämma utbildningspolitiken och vad medborgarna ska kunna för att göra välgrundade val när det är dags att utse sina förtroendevalda. Demokratins värde och effektivitet bygger ju på att medborgarna kan göra informerade och välgrundade val. Nu har politikerna börjat få betalt med samma falska mynt som de så länge pådyvlat folket.

I dagarna får vi en tydlig illustration till denna inkompetens när sossarna våndas över utnämningen av ny partiledare.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.