Frihet måste mogna fram

Det har nu gått en vecka sedan attentaten i Norge. Alla, såväl de drabbade som sansade kommentatorer, var ense om att attentaten inte skulle få leda till att det öppna samhället förstördes.
Men nu är vi redan där. I tyckarsofforna sitter zombies och kräver hårdare vapenlagar, mer övervakning, fler inskränkningar i den personliga friheten. Den politiskt korrekta klassen förnekar sig inte. Jo, jag vet att Breivik satte likhetestecken mellan marxism och politisk korrekthet och att det var detta som var hans primära mål. Jag kan inte annat än att ge honom rätt i att den politiska korrektheten är ett hot mot demokrati och frihet. Men för det behöver jag inte dela hans slutsats om hur vi ska gå tillväga. Jag delar den inte alls, kan jag säga för tydlighets skull.
Hotet, det allra svåraste hotet, att övervinna för demokratin och friheten, är inte terrorister och ensamma galningar. Det största hotet är dessa liknöjda zombier som inget annat vill än att få fortsätta sina liv i samma hjulspår. För att få göra det kräver de att alla andra ska underkasta sig varje slag av integritetskränkning och frihetsinskränkning. De kallar det konsensus. Men konsesnus är något frivilligt. Konformism heter det när det tvingas fram. Låt oss kalla saker vid dess rätta namn.
Denna utveckling gick att förutse, att attentaten skulle vara kontraproduktiva om det är den politiskt korrekta zombiekulturens förtryckande mekanismer man vill motverka. Det är bara en av anledningarna till att jag inte kan förorda våld för att väcka zombierna. De blir skräckslagna vid ett brutalt uppvaknande. Då lugnar de sig inte förrän de säkerställt ännu rigidare system för att upprätthålla sin sömngångarvärld.
Det enda säkra sättet att ändra tingens ordning är att varsamt och kärleksfullt visa zombierna på den vakna världens möjligheter, njutningar och frihet.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.