Det statsbärande partiets kollaps

Deras dumheter kommer nu så tätt på varandra att jag hinner inte publicera mina kommentarer innan nästa dumhet är aktuell. Så håll till godo med 2 för 1.

Enligt SVT rapport 4/10 vill sossarna införa vad man kallar ett bonussystem för att förmå folk att köpa ”miljöbilar” när de köper ny bil. Det är utsläppen av CO2 som blir klassificerande. I sin skuggbudget vill de ge 5000-25000 per ny bil. Pengarna till detta ska tas från dem som köper vad som inte bedöms som miljöbil.
Sossarnas talesperson i miljöfrågor, Matilda Ernkrans, säger att de ”vill ge mäniskor ett verktyg så att man kan välja en miljöbil om man köper ny bil.”
Hur många fel kan man få in i en politisk tanke? Vi, alltså hela världen utom en fanatisk kärna av politiker och aktivister, har redan insett att klimathotet via CO2 var falskt. Så själva premissen för vad som är en miljöbil är falsk. Vi behöver inte orda mer om det.
Vi har också tidigare konstaterat att hur mycket koldioxid en bil släpper ut beror på hur mycket den körs, inte vilken motor som sitter i. Elbil undantaget. Så man kan inte styra koldioxidutsläppen genom att beskatta nybilspriset.
De har inte reflekterat över att man faktiskt betalar för sitt koldioxidutsläpp när man köper bensinen. Därmed är koldioxidbeskattningen självreglerande vid källan. Allt detta om CO2 trots att det inte påverkar klimatet alltså.
Ernkrans påstående att de vill ge folk ett verktyg, är väl det största förakt för demokrati och medborgarnas frihet som sossarna lagt i öppen dager på mången god dag. Att överlåta till medborgaren att själv avgöra vilken bil hon har behov av är tydligen för mycket begärt. De vill tvinga och straffa, det är hela saken. De vill till på köpet tvinga och straffa för en redan överspelad symbolfråga.
Den nya lagledaren Juholt jobbar tydligen hårt på att bli den tredje sosseordföranden i rad som förlorar ett val.

Håkan Juholt har fått pengar som han inte hade rätt till från staten. Ansvariga handläggare har varnat honom för att han inte handlat rätt. När nu saken kommer till allmän kännedom ursäktar han sig med att han inte kände till regelverket.
Man är skyldig att känna till regelverket för den verskamhet man deltar i. Det är det klara besked alla vanliga människor får från mymdigheterna när man gjort fel. Juholt tillhör lagstiftarna, han har varit med och bestämt vilka regler som ska gälla. Att då ursäkta sitt felaktiga handlande med att han inte kände till reglerna är att underkänna sin egen kompetens dubbelt. Kan man ha en sådan människa som statsminister?
Inte bara riskerar han att bli den tredje socialdemokratiske statsministern i rad som förlorar ett val, han riskerar att bli den första att inte ens komma till val. Han kan bli en Maria Leissner.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.