Äganderätten måste återupprättas

Rättssäkerheten i Sverige är mycket värre ute än folk anar.
 Äganderätten är snart avskaffad helt utan debatt. Det är inte bara bönder och skogsägare som är i skottlinjen. Nej, Naturvårdsverket har allt privat ägande i siktet, sommarstugeägare, villaägare, radhusägare. Alla som äger något slags fast egendom kan få sina rättigheter fråntagna.

Det görs genom definitioner av luft och vatten, genom vattendirektiv, miljöbalk, strandskyddslag, förgröning och allemansrätt. Det görs i namn av det allmännas bästa. Det görs genom att undanhålla individer och markägare rätten till prövning av myndighetsbeslut i domstol. Istället vill myndigheterna begränsa medborgarnas möjligheter att nå domstol i sin kamp för rättvisa mot myndigheternas övergrepp.

Det sker inte bara i Sverige, utan i hela Europa och i USA. Kommunismen föll, men deras nyttiga idioter, politiska kommissarier och andra hantlangare letade sig in i offentlig verksamhet på alla nivåer. Nu sitter de där som en cancer av växande makt- och myndighetsmissbruk och prickskjuter på vår frihet och våra rättigheter.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Äganderätten måste återupprättas

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Marx visste hur man skulle bete sig. Den materiella välfärden och lössläppta sexorgier har fördummat och degenererat befolkning till den milda grad att dom inte kommer att överleva. Det behöver man bara fråga en muhammedan om.
  Ditt budskap är kristallklart som alltid Mats!

 2. Niklas skriver:

  Det framgår tyvärr av regeringsförordningen? att äganderätten/bestämmanderätten är satt på undantag så fort det gäller miljön. Ty när det gäller miljön, kan myndigheterna i princip kräva hur kostsamma åtgärder som helst utan att markägaren har rätt till någon som helst ekonomisk kompensation. Rent ut sagt för jävligt, anser jag.
  /Niklas

 3. Niklas skriver:

  Nu såg jag att ekosystemtjänsternas värde ska kartläggas http://www.skogsaktuellt.se/?p=39821&pt=108&m=1422

  Vad kan den utredningen tänkas få för konsekvenser för oss markägare?
  /Niklas

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Ekosytemtjänsternas värde? Ett nytt flummbegrpp eller vad?

  • mats skriver:

   Man har i flera år från framför allt LRF:s sida, i ljuset av klimathotet försökt få betalt för ekosystemtjänsten kolsänka. Men det är ett tveeggat verktyg. Risken är att när ett värde är ”fastställt” så blir det ett angeläget samhällsintresse att samhället tar hand om det värdet. Huga!

 4. Måns B skriver:

  Jag har svårt att förstå resonemanget här. Invänder ni även mot skogsvårdslagen? Den måste ju vara en av de allvarligare inskränkningarna vi har i äganderättet i det här landet. Fast samtidigt så garanterar den ju inkomster för markägarna eftersom den ger stabilitet i den infrastruktur som krävs för att hantera råvaran.

  När det kommer till miljön så brukar jag och Mats hamna i ett läge där ’man måste accepter’ viss påverkan på miljön, för att exempelvis få till stånd en produktionshöjning. Samtidigt kan man aldrig acceptera en inskränkning i äganderätten för att skydda miljön.
  För mig är detta inte det minsta logiskt.

  • mats skriver:

   Svar, JA!
   Skogsägaren ska inte ha en lagfäst skyldighet att vara underleverantör till någon. Skogsindustrin får den råvara den behöver om de betalar vad skogsägaren begär.
   Saknas avsättning för virket får du på stora arealer den naturskog och mångfald du önskar.
   Jag ser inget annat än en win-win situation med avskaffad skogsvårdslag.

 5. Niklas skriver:

  Nu försöker jägarförbundet ta jakträtten från markägarna http://www.lantbruk.com/kampen-om-makten-over-jakten-hardnar/2012-01-20

Kommentarer är stängda.