Nordkorea-TV, igen

SVT gör, i rapport 17/1, stor affär av livsmedlesverkets rapport att svenska folket fortfarande ”vet rätt” fakta om kostvanor. Animaliskt fett och LCHF diet är inte bra. I inslaget redovisas att endast 3% av de tillfrågade tror att animaliskt fett är nyttigt. Men man glömmer de 29% som tror att det är annat än fett man ska minska på. Tillsammans utgör de 32%, att jämföra med de 38% som tror att det är viktigast att minska animaliskt fett. Det är alltså i verkligeheten nästan jämstora grupper, men det redovisar inte Livsmedelsverket och SVT. Inte ett ifrågasättande av journalisten, ingen koll i hela undersökningsmaterialet, som finns att kolla på nätet. Varför anstränga sig när man kan nöja sig med att vara myndighetsmagafon.

Den andra stora nyheten är att nya miljöministern Lena EK (c) har bestämt att vi måste börja åka mycket mindre bil, av klimatskäl! Här frågar dock journalisten varför hon intar en annan inställning än sin företrädare och partikollega, Andreas Carlgren. Hennes enda förklaring är att hon var i Bryssel då, som EU-parlamentariker.
Insikt om skakigheten i teorin om klimathotet har inte nått fram. Då kan naturligtvis inte heller förståelse för det kontraproduktiva i ”klimatpolitik” och begränsningar av tillväxtfaktorer och framsteg slå rot. Kanske vill Ek komma hem till Sverige med en flygande start och visa att hon minsann kan det här med klimatfrågor. Till och med ett halvintresserat sök på nätet hade kunnat få henne att ställa sig frågor om riktigheten i klimathotet, inte bara (politiska)korrektheten.

Måste kännas gott för Nordkorea-TV att hitta en politiker som lätt låter sig ledas in i propagandans dimma.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Nordkorea-TV, igen

  1. Niklas skriver:

    När det gäller kostråd, litar jag mer på hjärnkollen än på livsmedelsverket http://www.hjarnkoll.com/
    F.ö. är det skönt att slippa tv sedan drygt 15 år.

Kommentarer är stängda.