Bilhatarna i regeringen

Det måste finnas bil- och vägtrafikhatare i alliansregeringen. Hur förklarar man annars de senaste årens märkliga, improduktiva och byråkratiska regler? Hur förklarar man annars oviljan att förstå och satsa på den enda flexibla framtidslösningen för transporter – vägtrafik. Hur förklarar man annars oviljan att se nyktert på på klimathotet? Oviljan att ta till sig att CO2 inte är en skadlig förorening, inte ens en förorening i egentlig mening? Oviljan att ta till sig informationen att oljan kommer att räcka länge än?

YKB har jag berättat om förut, att yrkesförare måste gå fortbildningskurs kontinuerligt. Trots att de som kör bil dagligen är de som bäst uppdaterar sig på nyheter och skapar egna erfarenheter.

Det senaste är att från 1 februari ska läkare vara skyldiga att anmäla patienter som misstänks kunna vara olämpliga bilförare, enbart på journalinformation. Läkaren ska alltså inte ha behöva träffat den patient som han radikalt förändrar livsvillkoren för. Vilken sorts rättssäkerhet finns i det?

Sverige har världens säkraste vägtrafik. Här finns också en mycket märklig politiskt beslutad nollvision. Alla som kan nånting om matematik inser att att när man närmar sig noll så blir verkningsfulla åtgärder för att komma ytterligare ett steg närmare nollpunkten exponentiellt svårare finna. I en politisk – byråkratisk miljö blir effekten, metoderna, allt mer absurda när man närmar sig nollan. Alla åtgärder närmar sig besvärjelser mot ett hot som inte längre är aktuella. Åtminstone inte i jämförelse med andra problem i samhället.

Det här inlägget postades i Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Bilhatarna i regeringen

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Politiker kriminaliserar medborgaren för att tillfredsställa sin egen maktlystnad,
    Heter det inte ”libido dominante”, ett begrepp som funnits i hela mänsklighetens historia men nu finns inga gränser längre?

Kommentarer är stängda.