Gäst hos verkligheten

Varför kan inte allemansrättskramarna (de som är beredda att bruka allemansrätten för allehanda sätt att inskränka äganderätten och skapa tvångsåtgärder som inte på något sätt har med möjligheten till rekreationell promenad i skogen att göra) förstå att allemansrätten är just en rätt att gästa, inte att våldgästa? Som gäst är man på plats med de villkor värden bestämmer, gillar man inte villkoren går man hem.

Precis som huvudpersonen i Pär Lagerkvists roman uppskattar vi markägare vår del av verkligheten. Vi vill inte förlora den till varken våldgästare eller byråkrater. Vi vill inte ha själen i vår verklighet, vår egendom och vardag, dräpt och trampad på av oinbjudna gäster eller främmande makt.
Goda gäster är välkomna. Även oväntade besök, när de vet att uppföra sig.

I både svenska och utländska storstäder, där det mesta är allmän plats, har de börjat skjuta på varandra för att någon går på fel gata, ett oönskat ögonkast på fel person, visad brist på “respekt” etc. Inte vill vi se en sådan moralens kollaps på vår landsbygd. I synnerhet inte orkestrerad och dikterad av Sveriges folkvalda parlament. Det är dags att säga ifrån mot byråkraternas manipulerande av beslutsprocesser, lagar, regler, definitioner och tolkningar. Det är vi som är verklighetens folk, inte de byråkrater som vill öka på undersåtefieringen.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Gäst hos verkligheten

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Kristallklart! Och framför allt enkelt att förstå om man inte är en skattefinansierad oavsättlig offentliganställd tjänsteman utan en ordentlig grundutbildning i vanlig hyffs!

  2. Niklas skriver:

    Väl talat! tyvärr behöver många byråkrater lära sig grundläggande respekt för och ödmjukhet inför andras egendom.

  3. Pingback: Inte längre Palmes paradigm | Frihetsportalen

Kommentarer inaktiverade.