Inte längre Palmes paradigm

Socialdemokraten Carina Hägg skrev en artikel på NM där hon ondgjorde sig över dem som idag hyllar Margaret Thatcher. Istället ville hon se ett erkännande av Olof Palme. Några få hann kommentera Palmes gärningar på ett negativt sätt innan jag lämnade min kommentar.

Jag skrev följande: Man kan inte vänta sig allmänt bifall för beröm över Olof Palme. Det är han själv i högsta grad skyldig till. Han var inte demokrat och respekterade inte demokrati. Han ansåg att en majoritet hade rätt att uppträda diktatoriskt. Hela hans parti ansåg det då och gör det väl än i dag.
Hägg påstår att Thatcher var för äganderätt och mot demokrati. Men äganderätt är en omistlig del av demokratin. Socialdemokratin förnekar gärna detta och visar därmed att ordet demokrati i deras partinamn är en sminkad gris.
Jag har skrivit massor om demokratifrågor på min blogg. Nu senast detta i den aktuella frågan om äganderätten. https://www.frihetsportalen.se/2012/02/gast-hos-verkligheten/
Vi är genom försorg av socialdemokratins nyttiga idioter och inbäddade aktivister i våra myndigheter på väg att helt förlora värdet av äganderätten, så kallad funktionssocialism. Det gäller att få stopp på detta vansinne innan det förtär nationen.

Här finns det hela att läsa: http://www.newsmill.se/artikel/2012/02/16/replik-palme-gav-st-d-till-de-sm-folken

Jag trodde att det kanske var för tillspetsat och de skulle ta bort det. Definitivt att jag skulle få en massa mothugg. Men inte ett ljud på mer än ett halvt dygn. Var jag för snäll? Slog jag in en öppen dörr? Sedan kom det in ännu fler kritiska åskter om Palme och inte en enda positiv. Jag trodde vi skulle möta en storm av indignerade socialdemokrater. Men icke! Är det ett paradigmskifte som avslöjas?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Inte längre Palmes paradigm

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  
”Vi är genom försorg av socialdemokratins nyttiga idioter och inbäddade aktivister i våra myndigheter på väg att helt förlora värdet av äganderätten”.
  Har det möjligtvis något med den svenska skolan och ev. fördumning att göra?

  • mats skriver:

   Nej, egentligen inte. Inte i första hand i vart fall. Jag tänkte mer på de socialdemokrater och sympatisörer som är verksamma inom allehanda NGO:s och som tror att de gör nytta för den goda viljan när de styr dessa kollektiv i takt med SAP. Men också på tjänstemän i offentlig förvaltning.

 2. Gustaf Ljunggren skriver:

  Palme representerade den svenska demokratins botten.

Kommentarer är stängda.