Åsiktsmonopolet uttalar sig

Newsmill har stängt ner alla kommentarsfält. Det utlöste en våg av harm hos läsarna. NM ägs av Bonnier media, jag ställde för en tid sedan frågan vad Bonnier media har för agenda. frågan föranleddes av deras uppenbart diskriminerande hantering av artiklar kritiska till klimathotspropagandan.

Nu har samtliga Bonnier media stängt sina kommentarsfält. Så frågan om agenda var befogad. De vill ha åsiktsmonopol. Även andra stänger sina kommentarsfält. Följden blir naturligtvis att engagerade medborgare överger gammelmedia för nätet.

Kulturpanelen i SVT:s morgonsoffa var bara glada för att flera sajter stänger ner sina kommentarsfält. Det samfällda omdömet var att ”Vi seriösa mediaarbetare behöver inte kommentarerna. Folket är så okunnigt att vi vill inte ha med dem att göra”. Snacka om von-oben-attityd och att inte förstå sitt uppdrag.
En av paneldeltagarna sa: Öh, döh, om du vill leka i vår bransch, skaffa ett twitterkonto, du ska’nte komma här å tro att du är nå’t”. En aning förtydligat av mig.

Här på Frihetsportalen är kommentarsfälten öppna en månad efter publicering. Den som vill är välkommen att maila en artikel till Gästlistan här. Jag kommer att förhandsgranska den precis som alla publicister gör. Här publiceras endast en artikel per dag. Den som skriver får alltså exklusivitet en hel dag. Välkommen till det fria ordets framsida!

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Åsiktsmonopolet uttalar sig

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Det är ju bara att konstatera vad vi redan visste, att så kallade journalister definitivt inte är särskilt representativa för medborgana i riket och att de flesta är beroende av skattepengar indrivna av våldsmonopolet!
    När kommer dom att avtvinga politikerna ett löfte om att censurera ”internet”?

Kommentarer är stängda.