Politik är att vilja

Mariestadstidningen avslöjar 3/9 att i regionfullmäktige för Västra Götaland har man diskuterat E20 och dess problem, igen. Folkpartiet har motionerat om motorväg, rejäla tag. Sverigedemokraterna avser att stödja den motionen. En rimlig ståndpunkt. Kommer någon annan med ett bra förslag behöver man inte vara så trilsk att man nödvändigt måste ha ett eget.

Värre är det med S, V och MP. Alla tre har kommit överens om att följa Trafikverkets åsikt.

Vi väljer politiker för att de ska styra myndigheterna efter vår vilja. Men dessa politiker nöjer sig alltså med att bli styrda av den myndighet politikerna är satta att styra! Visserligen är det riksdag och regering som styr myndigheterna. Men när politiker, och i synnerhet när det som i detta fall handlar om att den styrande konstellationen av politiker, inte har någon redovisningsbar bild av vad de vill, då är det illa.
Fegt! Det är väl det minsta man kan säga om fenomenet.

Förekommer det någon annanstans tro? Hur är det med Naturvårdsverket och klimatet, vargpopulationen, älgförvaltningen, skogsskötseln, Östersjön, allemansrätten? Styr politikerna myndigheterna eller tvärtom?
Trafikverket i övrigt, hastigheterna? Socialstyrelsen och maten, vården?

 

Det här inlägget postades i Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Politik är att vilja

  1. allemand skriver:

    Säger bara en sak, Västerleden. När skall den byggas, ingen vet, alla snackar. Att spara miljö genom Västerledens tillkomst bromsas av miljömupparna???

Kommentarer är stängda.