September 2012

En paktistansk minister lovar 100.000 dolar till den som mördar upphovsmannen bakom muhammedfilmen på Youtube. Det är anstiftan till mord. En minister i vilket land som helst som uppmanar till mord på ett annat lands medborgare i dennes hemland, är inte det en krigsförklaring?
Han förklarade dessutom att han kunde mutas, när han sa att det finns rika personer i Pakistan som kan köpa en minister som han själv tio gånger om. Det låter inte som en regim och ett folk man kan ha normala civiliserade relationer med.

Med ökande byråkrati blir företagarna allt mindre producenter av varor och tjänster. Istället blir de allt mer kunder hos byråkratin för; tillstånd, licenser, orientering om bidrag och byråkratins labyrinter etc. Företagarna blir beroende, inte fria. Företagarnas raison d’etre äts upp av yttre och inre byråkrati. Denna utveckling kommer att tvinga hela samhället till kollaps.

Sveriges Radio uppmärksammade här om dagen att den som ska gå en lärlingsutbildning måste göra det på ett företag med kollektivavtal. Det var i och för sig ingen nyhet för oss som hållit koll på förmyndarsverige. Fackets monopolsträvanden för arbetskraftsutbudet är skadligt både för enskilda och för samhällets ekonomi och allmänna utveckling. Skråväsendet jobbar sig åter in i det svenska arbetslivet på allt fler området. Somliga vill kalla det för professionalisering av yrket.

Erik Hjärtfors beskriver i Land vem som alltid drabbas av skogspolitiken. Nämligen skogsägaren.

Sossarna tänker vinna nästa val till varje pris. Till jul visar SVT en dokumentär i tre entimmesdelar om Olof Palme. Redan förhandssnacket visar att det är personkult, historieförfalskning och propaganda i gammal känd sossestil. ”Det är så många unga svenskar som inte vet vem Palme var.” Huga!

P.J. O’Rourke sa, Giving money and power to government is like giving whiskey and car keys to teenage boys. Att lämna vetorätt till unga högfertila kvinnor med oro för allt liv, är lika illa. De kommer att bestämma att allt ska förbjudas och straffas, i förhoppningen att kunna skydda allt liv. Men så fungerar inte verkligheten. Liv kräver död och förnyelse. Vi ska lyssna till kvinnorna, låta dem påverka. Men vi kan inte låta dem diktera.
Vi kan hantera kärnkraft, vi kan släppa ut CO2, vi kan odla GMO, vi kan köra bil istället för att åka kollektivt. Vi kan flyga, vi är inte rädda!

Jan Gillberg skriver bl.a. följande i DSM 1/2010:
”Om vi år 1900 hade 10.000 luftmolekyler, så var 7.800 kvävemolekyler, 2.100 oxygenmolekyler och 3 st. koldioxidmolekyler. Ett hundra år senare har en oxygenmolekyl bytts ut mot en koldioxidmolekyl. Ingen vetenskapsman har kunnat förklara hur denna enda molekyl skulle kunna värma de andra 9.999 molekylerna med 0.7 grader C.”
Kan det sägas tydligare att klimathotet är en bluff?

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.