Maj 2012

SVT rapporterar att pojkar i nionde klass inte i någon enda kommun i Sverige har högre betyg än flickorna. Skillnaden är i genomsnitt 10%. Skulden läggs på pojkarna själva. Ingen frågar sig om pojkar i Sverige är utsatta för en systematisk könsdiskriminering. Skrämmande!

Barn slog sönder Reinfeldt-piñata, från Blocket Sverige 03 maj 11:36
Vänsterpartiet lät barn slå sönder piñator med Annie Lööfs, Fredrik Reinfeldts och Anders Borgs ansikten på. Leken var en del av partiets 1 maj-firande i Slottsparken i Malmö. När barnen slog piñatan ramlade det ut godis och papperspengar. I Mexiko representerar piñatan djävulen och de sju dödssynderna. När den slås sönder ramlar de goda ting som djävulen tagit ut.
– Det var en kul grej som barnen uppskattade. Jag tror inte att barnen kommer att växa upp och slå Annie Lööf i skallen. Gör de det skulle det vara tråkigt, säger Patrik Strand från Vänsterpartiet till Sydsvenskan.
Enligt Moderaternas Anja Sonesson var aktiviteten “ett exempel på utomordentligt dålig smak”.
Är det ett sätt att uppfostra nya breivikare? Bruka våld mot alla du inte gillar för deras åsikter! Men det kanske är skillnad på vänster- och högerbrevikare?
Norge kommer för all framtid att ståta som ursprungslandet för två av de minst åtråvärda epiteten. Båda efter namn på personer som gjort det de trodde var rätt, men det var fel, Quislingar och Breivikare.

Miller, Shapiro mfl har i en amerikansk studie visat global uppvärmning sannolikt inte kommer att orsaka fler eller svårare öroninflammationer hos barn.
Som jag oroat mig för detta! Mer oroande kanske är att någon ens tänkt tanken att studera det och att någon betalat för att de ska  undersöka saken.

Intressant, varje försök att på Newsmill jämföra vänsterterrorister med Breivik censureras, plockas bort. I deras värld måste tydligen Breivik förknippas med och låsas fast vid att enbart vara högerterrorism, aldrig förknippas med terrorism i allmänhet, som fenomen. Det betyder, vid en djupare granskning, att de anser det viktigt att knyta ihop begreppen höger och terrorism, samtidigt som de anser det viktigt att separera begreppen vänster från terrorism, eller miljöaktivism från terrorism. Det är att se grandet i sin broders öga, men inte bjälken i det egna.

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Maj 2012

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Även de som befinner sig inom pedagogisk räckvidd kan säkert tolka innehållet i Ditt budskap.
    Men, men, hur är det med viljan?

Kommentarer inaktiverade.