När pendeln vänder

Har ni hört under sommaren att isen på Grönland har smält i rekordfart?
Vilket skulle kunna få allmänheten att tro att klimathotet är verkligt. Men verkligheten är istället att Grönlands isborrkärnor visar 5000 år av kallnande trend för ön.

Professor Ole humlum är inte en populär person inom IPCC. År 2008 upptäckte han att historiska temperaturdata (uppmätta med termometer) manipulerats så att de uppvisar en kallare äldre tid och en varmare nyare tid. Sedan dess har han följt hur de två vanligaste databaser som klimatforskarna har för sitt arbete har ändrats flera gånger.
Nu har han redovisat det hela i ett finskt energibolags kundtidning (på svenska, sidan 5). Det märkliga är att januari 1915 har blivit 0,5°C kallare jämfört med januari 2000. På bara fyra år och i efterhand alltså!
När får vi se svenska MSM ta upp detta fenomen?

Ungefär samtidigt som Humlum första gången upptäckte förändringen i grunddata uttalade IPCC:s ordförande Rajendra Pachauri när det gäller klimatet och klimatförändringarna att”the science is settled”. Det var dags för handling påstod han. Så fick han dela Nobels fredspris med Al Gore.

Sedan desss har allt fler motstridiga klimatforskningsrapporter publicerats och vetenskapen tycks veta allt mindre med säkerhet. Det är kanske inte att undra över. För om allt är känt och the science settled, vad ska då klimatforskarna leva av i fortsättningen? Det måste vara väldigt svårt att få anslag, oavsett det är skattepengar eller från privata stiftelser, om allt redan är känt och bevisat. Så nu håller stora delar av klimatforskarkollektivet på att undergräva sin egen trovärdighet, för sin egen överlevnads skull. Det kommer att bli ett strålande spektakel att bevittna!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på När pendeln vänder

 1. allemand skriver:

  Det har vanliga människor känt sedan länge. I dagens svenska samhälle premieras de som skriker högst inte de som har något att säga.

  • mats skriver:

   Ja, det är det vanliga fenomenet. Nu börjar min röst höras allt bättre, ständigt ökande besökarsiffror. Innan årsskiftet hoppas jag orka formulera min tusende artikel.
   Ska jag vara orolig för att bara bli en megafon i mängden?

 2. Pingback: Den Europeiska röran | Frihetsportalen

Kommentarer är stängda.