November 2012

TV-serien Jakten på det perfekta livet, med Hanna Hellquist och Linda Hjertén är som Erik och Mackan för tjejer. Bara en liten förklaring till er tjejer som inte begriper er på Erik och Mackan.

Svensk MSM har ägnat rekordmycket tid och utrymme åt bevakning av det amerikanska presidentvalet. Det motiveras med att USA är världens största ekonomi och mäktigaste land. Nästa gång det är presidentval där kommer det inte att vara så. Då kommer Kina att vara världens största ekonomi och mäktigaste land, men en diktatur. Deras Folkkongress har just inletts, med förstrött intresse från svensk sida. USA-bevakningen känns lite som sista natten med gänget.

Amerikanerna valde Obama första gången på slagordet Change! Det fick de inte (om man inte tänker short change, som i lurade på växeln, alltså dålig ekonomi). Nu valdes han på slagordet Forward! Men i sitt segertal utlovar han no change. Nu kan han till och med stoppa ”klimatförändringarna”.

Det här inlägget postades i Korta kommentarer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på November 2012

 1. Bertil Johansson skriver:

  Den nya lagen om strandskyddet

  När man gjorde om strandskydds bestämmelserna 2009 så har det blivit mycket svårare. Tidigare kunde man få dispens för gamla avstyckade tomter men det gäller inte längre. Samt möjligheten till lucktomter är även det borttaget i de nya bestämmelserna om strandskyddet.

  Enligt den nya lagen så är det i stort sett bara genom att kommunerna utser speciella områden genom planläggning som det kan bli lättnader i strandskyddet. Att få så kallad enskild strandskyddsdispens utanför de här områdena, är det minst lika hårda krav på nu med den nya lagen.

  Att söka strandskyddsdispens har också blivit mycket dyrare, än gamla lagen.Det har även blivit krav att man måste ha en kontrollansvarig som ska åka och kolla vid flera tillfällen så att allt går rätt till i ett eventuellt bygge av ett enkelt fritidshus. Det blir extra dyra sanktionsavgifter som följd.

  Än så länge så har de nya strandskyddsreglerna minskat förhoppningarna att det skulle gå lättare att erbjuda attraktiva strandnära tomter till inflyttare i landsbygden.

 2. Bertil skriver:

  Nya strandskyddslagen har blivit restruktivare

  Den nya lagstiftningen och den nya praxisen som kom 2009. Har inneburit en skärpning för de flesta när det gäller byggande inom strandskydd. Förr beslutade kommunerna och endast överklagansärenden gick vidare till länsstyrelsen och vidare uppåt. Men nu ska alla dispenser vidare till länsstyrelsen. Det betyder att kommunerna har blivit restriktiva i sina bedömningar.

Kommentarer är stängda.