Skånsk varg

Skåningarna uppmanas bli vargkramare. Länsöverdirektören Göran Enander, skriver tillsammans med miljödirektören Annelie Johansson i Sydsvenskan att skåningarna måste vänja sig vid varg inpå knutarna. De två visar ingen förståelse för hur detta skulle påverka och förändra skåningarnas vardag och heller inget ansvar för vad de pådyvlar medborgarna.

För att ge lite bakgrund till hur han tänker visar jag här lite av vad överdirektören tidigare sysslat med. Under sin tid som ordförande i SNF var han medansvarig för vanskötseln av Lilla Karlsö och blev därefter ensam utredare med förslag på vad föreningen skulle göra med ön. Det är en oroande trend att man kan kvalificera sig för offentliga uppdrag genom att först vara extremist – aktivist.

Göran Enander ny ordförande i Naturskyddsföreningen

2001 VÄNERSBORG (TT). Sveriges största miljöorganisation fick en ny ordförande på söndagen.
Göran Enander valdes enhälligt när Svenska Naturskyddsföreningen höll riksstämma i Vänersborg.
Göran Enander, som själv är bosatt i Vänersborg, har den senaste tiden arbetat som expert i den kommission som regeringen tillsatte efter tunnelskandalen vid Hallandsåsen.
Tidigare har han under flera år arbetat som miljövårdsdirektör och länsråd vid länsstyrelsen i Älvsborgs län. Men den 43-årige Enander har jobbat med miljöfrågor ända sedan början av 80-talet.
Han framhåller skydd av skogen som en av Naturskyddsföreningens viktigaste uppgifter de närmaste åren:
– Vi måste få stopp på avverkningarna i Sveriges naturskogar. Skyddet för våra sista naturskogar är dåligt och det krävs mer pengar till naturreservat, säger han i ett pressmeddelande.
– Det är dags att regeringen med statsministern i spetsen tar ett samlat grepp för att slutligt lösa den här frågan.

 

SNF. – Inom två år ska vi ha löst skyddet för de sista naturskogarna, säger han. Vi ska ha byggt upp en kampanj på jordbruksområdet, en kampanj som knyter ihop land och stad. – Och vi ska fungera som maktgranskare, säger han. Man anar att han har slyröjning i sinnet.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Skånsk varg

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Enander kanske borde reda ut de allemansrättsliga begreppen först innan han provocerar spillran av en befolkning som försörjer honom så att han tillåts späka sig i livsmedel som är näst intill “gratis”.

  2. Ake Sundström skriver:

    Vet ingenting om Göran Enander, men känner hans företrädare som en lika stor hycklare som Maria Wetterstrand. Och en censurvän, likt bröderna i Climate Scam. Vägrade tillåta en diskussion om föreningens klimatsyn. Så jag tror ändå att bytet innebär något positivt, sämre kan det omöjligen bli. Kritisera gärna Enander för hans varguttalande, men är det verkligen befogat att kalla honom “extremist”? I så fall kan i stort sett alla svenska politiker, ledarskribenter, miljöprofessorer och bloggare tilldeles det epitetet. Och då bidrag man till ett felaktigt fokus. Det är regering och riksdag som har makten och som därför bör vara måltavlan för all samhällskritik. De mer eller mindre korrumperade lakejerna och småhandlarna kan vi lämna därhän.

  3. Niklas skriver:

    Tydligen ska den s.k. junselevargen eventuellt flyttas ytterligare en gång, kanske nu till Skåne http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fjarde-flytt-av-junselevarg-utreds_7965478.svd7

Kommentarer är stängda.