BRICS världsvaluta

BRICS-länderna, alltså Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika, kallas ibland den alternativa världsmakten. Som alternativ till EU, USA och Japan då. BRICS har sina egna toppmöten. I april i år förde de fram tanken på en världsvaluta som de kontrollerar.

Brasilien leds av en ex-terrorist, ex-kommunist i en vänsterregering. Ryssland leds av en ex-KGB-officer som myglat till sig makt i strid med konstitutionen. Indien är nästan lika plågat av ett socialistiskt arv sedan Ghandis dagar som Sverige och mer plågat av korruption. Kina är fortfarande en kommunistisk enpartistat utan medborgerliga rättigheter. Sydafrika post-apartheid är format av en nedtonad marxistisk ideologi. Vill vi se dessa länder, på tre kontinenter bestämma världsekonomin, världspolitiken?

Varför har vi ingen debatt om dessa länders och deras ledares ambitioner att tvinga den fria världen till underkastelse? Varför har våra media sådant överseende med deras falskspel om klimatbluffen, där de gärna ser oss införa dyrbara, men verkningslösa och därför skadliga åtgärder? Varför är våra media så blinda för deras brott mot mänskligheten?

Putin korrumperar FN, när han nyligen mötte Ban Ki-moon i Sotji ändrade han dagordningen utan förvarning. Det planerade mötet skulle handla om krisen i Syrien, Putin strunade i den och krävde att få tala om hur FN spenderar sina pengar. I klartext ville han försäkra sig om att en större del av de miljarder dollars FN spenderar går till Ryssland och ryska intressen och en mindre del till andra länder. Enligt insatta källor var han så tydlig att generalsekreteraren gav vissa löften.

Under sin tid som granskare av FN försökte Inga-Britt Alenius få Ban Ki-moon att uppträda mer rakryggat mot Ryssland. Det hela slutade med hon offentligt anklagade honom för att undergräva hennes möjligheter att genomföra sitt uppdrag.

Den som tror att vi i längden kan behandla all vår natur som reservat, avstå från att utvinna våra naturresurser, avrusta våra försvar och bara sitta under korkeken hängbjörken och lukta på blommor samtidigt som BRICS 3-4 miljarder människor konsummerar, bygger ut och rustar upp, den bäddar för ett brutalt uppvaknande.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på BRICS världsvaluta

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    ”Den som tror att vi i längden kan behandla all vår natur som reservat”, Hitler förslavade människor, socialister och kommunister förslavade människor och konfiskerar egendom och knappt någon bryr sig!

Kommentarer är stängda.