Alla goda gåvors givare

Vänsterpartiet i Örebro vill skapa en ätbar park. Murad Artin förklarar att den är tänkt för alla människor i staden som saknar bil och inte kan ta sig ut i naturen. Jaha, men sluta göra det så dyrt och svårt att äga en bil då!

Dessutom vill vänstern att parken ska vara en skolsal för alla dem som inte kan skilja på lingon och blåbär, så att de lättare kan ta del av allemansrätten. Saken kan låta oskyldig, men var så säker, baktanken är allvarligt menad. Vänstern anser att  skattebetalarna ska betala för att lära ut till varenda ”kotte” hur man skor sig på andras egendom? Ja, det låter som vänsterpartiet.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Alla goda gåvors givare

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Den klassiska uppfattningen ”att man skall inte äga annat än sådant man kan bära med sig” kommer att bli väldigt klart i framtidens överbefolkade värld….

 2. Anders Rydén skriver:

  Väntar du bara tills det blir bråk med de som vill rasta hundarna där.
  De kommer garanterat åberopa allemansrätten.

  • mats skriver:

   Men då har kommunen som enda markägare i riket möjlighet att införa lokal ordningsstadga, som förbjuder rastning av hundar. På andras mark går det däremot bra, med kopplad hund.
   Det är en underbar värld vi lever i!

   • Anders Rydén skriver:

    Jag har bra koll på så skogstädgården i Holma, många där är även aktiva i mullbärsbacken i Malmö.
    Vad som händer är att de som lägger ner en massa arbete och tid kommer oundvikligen att utveckla en form av ”äganderätt” av platsen.
    De tycker att de har mer rätt till platsen än andra.
    Alternativt, de som är aktiva vill lära sig att göra sin egen skogstädgård på sin mark, sån är jag.
    Kontentan är att de som arbetar där kommer att utveckla en form av ovilja mot att andra försöker att sko sig alltför mycket på deras arbete, det är definitivt inget som kommunisten har förutsett.
    En sak till är att skogstädgård är en viktig del i permakultur.
    Ni kanske har noterat att är det något som vänstern skyr mer än allt annat så är det just kultur, en kontinuitet som spänner över flera generationer.
    Själv välkomnar jag att de vill skapa en skogstädgården, vad kan vara bättre än att folk vill bli självständiga och utveckla en känsla av äganderätt av allmän mark.
    Tänk på att vänsterns livsluft är just att upprätthålla en illusion av förtryckta och förtryckare i ett samhälle, det är denna illusion de lever på.

    Försvinner känslan av att man är förtryckt försvinner deras existensberättigande.

Kommentarer är stängda.