Kolportörerna

Jag påstår att det finns miljontals människor världen över som är beroende av klimathotet för sin försörjning. De får sin lön för att göra någon liten del i det bedrägeri som IPCC leder. För varje 100.000 människor av västvärldens cirka 1 miljard invånare finns det minst en uppsättning av följande yrkestitlar (se nedan, jag har säkert glömt många också) som har klimathotet att tacka för sitt uppehälle. Räknar vi dessutom in “klimatavlönade” i resten av världen får vi minst en miljon människor till.

Några kanske det inte finns fullt så många av, men de kompenseras mer än väl av det stora antalet underhuggare som det finns många av och som är beroende av att de högre upp i klimathotshierarkin lyckas sälja undergångsstämningen. Alla dessa har börjat vänja sig vid klimathotet som förutsättning för deras jobb. De har nätverk där de bekräftar varandra och det betydelsefulla (både ideologiskt och ekonomiskt) av att de jobbar för ett bevarat klimat. Varenda myndighet som skriver propåer om klimatet, varenda företag som “klimatkompenserar” eller på annat sätt i marknadsföring drar fördel av sitt klimathycklande är en del av detta svindleri. Varje medarbetare som inte vågar säga ifrån om dumheterna är medskyldig till den marsch in i det totalitära samhället som EU anträtt främst av alla.

När man inser vidden av detta autonoma guerillanät, utan att det är en centralt dirigerad och koordinerad konspiration, då förstår man hur svårt det är att avliva myten. Hydran har så många huvuden och alla är rädda om sitt. Det finns även de som vill sätta, vad de kallar “förnekare” i fängelse.

Det har givits olika namn till dessa kolportörer beroende på vilka insikter de redovisar, vilka ekonomiska och ideologiska incitament som styr dem. De har kallats sock puppets, trojaner, nyttiga idioter, politiska kommissarier, opportunister, bedragare, förvillare, förnekare, gröna khemerer, domedagsprofeter, pessimister, översittare, alarmister, idealister, infiltratörer, vettvillingar, lögnare, mm. De är alla klimathotets kolportörer.

Administratör
Advokat
Agronom
Arkeolog
Arkitekt
Art designer
Assistent
Avfallspraktiker
Avfallsteoretiker
Avloppsingenjör
Bankdirektör
Bankkassör
Bilreparatör
Biolog
Bokföringsansvarig
Budbilschaufför
Busschaufför
Butikschef
Butikspersonal
Byggnadsingenjör
Båtsman
Börsmäklare
Charkuterist
Copywriter
CSR-ansvarig
Dekoratör
Domare
Däckmontör
Ekokonsult
Ekolog
Ekonomiassistent
Ekonomichef
Ekoodlare
Elektriker
Energirådgivare
Fartygsbefäl
Fartygsmaskinist
Fastighetsmäklare
Flygkapten
Flygtekniker
Flygvärdinna
Fysiker
Föreläsare
Föreningsledare
Företagsledare
Författare
Förlagsanställd
Förlagschef
Försäljare
Geolog
Glasbruksarbetare
Glasmästare
Grafiker
Historiker
Industridesigner
Industritekniker
Inspicient
IT-ansvarig
IT-konsult
Journalist
Järnvägsreparatör
Kameraman
Klimathandläggare
Klimatkonsult
Klimatrådgivare
Klimatsamordnare
Kommunikatör
Konstruktör
Kriminalvårdare
Kulturvetare
Lageranställd
Lantbruksrådgivare
Lastbilschaufför
Ljudtekniker
Ljussättare
Lokförare
Manusförfattare
Maskinuthyrare
Matematiker
Mediakonsult
Mediastrateg
Meteorolog
Miljöinspektör
Motorkonstruktör
Motortestare
Murare
Målare
Möbeldesigner
Nyhetsuppläsare
Ombudsman
Pappersarbetare
Plasttekniker
Platschef
Polis
Politiker
Receptionist
Redaktör
Regissör
Reklamchef
Reklamchefsassistent
Reporter
Resandemontör
Researcher
Revisor
Rörmokare
Samhällsvetare
Scripta
Sekreterare
Skogsarbetar
Skotillverkare
Skräddare
Skylttillverkare
Skådespelare
Slaktare
Slussvakt
Snickare
Solcellsförsäljare
Solcellstillverkare
Sopåkare
Spindoctor
Statistiker
Stuntman
Styckare
Stålverksarbetare
Svetsare
Säkerhetskonsult
Sömmerska
Teaterdirektör
Tecknare
Tillsynsman
Tryckare
Tågpersonal
Utredare
Vaktmästare
Vattenkraftstekniker
Vindkraftsbyggare
Vindkraftstekniker
Vägarbetare
Väktare
Värdegrundskonsult
Åklagare

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Kolportörerna

 1. Åke Sundström skriver:

  Utmärkt text, som vanligt. Med ett undantag, meningen “När man inser vidden av detta autonoma guerillanät, utan att det är en centralt dirigerad och koordinerad konspiration, då förstår man hur svårt det är att avliva myten”.

  Autonomt? Hur skulle det kunna fungera, med frivilliga, globala nätverk utan finansiärer? Nej, det finns ganska uppenbart en osynlig hand bakom skeendet, en “centralt dirigerad och koordinerad konspiration”. Med mycket bestämda syften.

  Inte heller så svårt att identifiera dessa syften och de två viktigaste aktörerna: Dels politiker, inte bara till vänster (även Alliansen är i högsta grad involverad), som uppskattar möjligheten att i förment goda syften höja skatterna och öka sin egen makt. Dels också de fossila bränslenas huvudkonkurrent: kärnkraftsbolagen.

  För glöm aldrig att IPCC är ett svenskt initiativ, sjösatt av den socialdemokratiska partiledningen i deras välbegripliga intresse av att dölja det svenska kärnkraftsprogrammets oerhört stora ekonomiska förluster – det som faktiskt är en av huvudorsakerna till vår s k eftersläpning gentemot resten av Europa. Koldioxidskatten har, ur denna speciella och fördolda synvinkel, fungerat som avsett. Prohibitiva skatter på kol och olja, slår ut dessa medtävlare och gör det möjligt för elproducenterna att ta bättre betalt för sin el. Vid en tävlan på lika villkor hade AB Svensk Kärnkraft för länge sen gått i konkurs. Det räcker med en ekonomisk ABC-bok för begripa den saken.

  Och näringslivet har varit en viktig del av konspirationen. Vattenfalls och AB Sveriges förluster har omvandlats till vinster för industrin, via konstlat låga elpriser, den s k elrean. Vilket också förklarar varför Urban Bäckström och hans styrelse älskar vindkraftsprogrammet. Ett nytt stort elöverskott leder förstås till en ny (men kortare) period med elrea. Plus ett par hundra miljarder i nya samhällsekonomiska förluster genom byggandet av obehövliga vindsnurror.

  Alltsammans med ett alltmer korrumperat forskarsamhälle och en blind eller ohederlig press som möjliggörare. Man frestas parafrasera Hamlet: någonting är väldigt ruttet, inte bara i Danmark.

  • mats skriver:

   När du säger finansiärer, så inser att jag glömde att nämna dem. De som är förutsättningen för den “autonoma” processen. Det är du och jag, Åke. Vi, och alla andra som betalar skatt, koldioxidskatt, trängselskatt, utsläppsrätter, ökade kostnader för allehanda symbolåtgärder, med mera.
   Med autonomt menade jag inte frivilligt. Jag menade att de aktiva bedragarna funnit ett sätt att sko sig, finansiera tokigheterna, i huvudsak oberoende av vad andra gör och inte minst oberoende av vad vi som betalar verkligen vill.

   Och den svenska kärnkraften var en gång en förutsättning för vårt ambitiösa kärnvapenprogram.

   Hamlet, den stackarn. Inte underligt att rösten stockar sig i halsen på danskarna när de försöker säga något!

 2. Åke Sundström skriver:

  Ditt förtydligande är välkommet, i så måtto att du nu nämner finansiärerna. För Sveriges del våra 349 riksdagsledamöter, som anser det vara deras moraliska rättighet att tvinga medborgarna att kasta hundratals miljarder i sjön till ingen som helst nytta. En smått ofattbar ondska om man funderar över pengarnas alternativa nytta. Fast 340 i denna skara har säkert ingen om vad de ställt till med. Deras partiledare och ett fåtal initierade förstår, men tiger.

  Du undviker att bemöta mitt påstående att Svenskt Näringsliv och kärnkraftsbolagen hör till klimatkonspirationens instiftare och “förmånstagare”. Vill du verkligen bestrida deras centrala roll och blunda för deras uppenbara motiv: att de hör till bedrägeriets vinnare. Att Urban Bäckström och hans direktörsklubb sväljer Al Gore´s och IPCC:s valser och hyllar riksdagens planekonomiska dårskaper är en förstås en präktig skandal, fast även den givetvis nedtystad i våra PK-media.

  Hur skall vi tolka ditt andra stycke? Adjektivet “ambitiöst” om kärnvapenprogrammet låter berömmande, men var det så du menade? I vilket fall är detta ett sidospår, eftersom diskussionen gäller det fredliga 12-reaktorprogrammet, som går till historien som efterkrigstidens allra största felinvestering. Alla satsade miljarder och mer därtill har gått upp i rök. Otroligt, men sant. Fast sant också att man måste kunna räkna rätt: i reala pengar och inte i nominella belopp. Det begriper naturligtvis Bäckström & hans styrelse – liksom f d heliga-ko-slaktaren Nils Lundgren – men de spelar ovetande, i mörkläggningens och särintressets tjänst.

  • mats skriver:

   Om man ger upp sina medborgerliga rättigheter för “snabba cash”, visar erfarenheten att det krävs betydligt mer än dessa “snabba cash” för att återfå sina rättigheter. Antingen är Bäckström och svenskt näringsliv så dumma att de inte begriper detta eller också är de så dumma att de verkligen tror på klimathotet. Jag har svårt att bestämma mig för vilket som är mest troligt. Det värsta är dock förmodligen det förstnämnda.

   Med “ambitiöst” tänkte jag mig något i stil med storvulet som synonym, med tanke på hur litet Sverige är för att hysa ambitionen att vara en kärnvapenmakt. Tycker inte att det helt är ett sidospår. Det finns kärnkraftsvänner som ännu drömmer om svenska kärnvapen.

   Det upphör aldrig att förvåna hur märkligt korkade, naiva och blåögda personer som nått riktigt högt i en hierarki faktiskt kan vara. Det är som om de tror att deras relativa framgång gör dem immuna mot feltänk.

   • Åke Sundström skriver:

    Överens i stort, dock avstod du från att kommentera kärnkraftsindustrins roll som gynnad part i en strid med kol- och naturgasproducenterna. Inga synpunkter heller om socialdemokratins intresse av att dölja sin leninistiska dundertabbe (12-reaktorsprogrammet). Dessa puzzelbitar hjälper oss att förstå klimatpolitikens uppkomst och den blocköverskridande samsynen (numer även inräknat centern).

    Men bra att du talar klartext om Svenskt Näringslivs agerande och om korkade beslutsfattare i maktens högre sfärer, låt vara att det senare i högre grad handlar om förvaltningens och forskningens politisering.
    Die dummen Schweden, som tyskarna säger, finns i detta översta skikt, Medborgarna i gemen bör mer korrekt beskrivas som dumhetens och den socialistiska indoktrineringens offer, vilseledda inte minst av vår förment liberala press. DN:s chefsgarnityr hör till de sanna “folkefienderna” och SvD är numera inte så mycket bättre, men ger dock utrymme för ett par nyttiga fritänkare.

    • mats skriver:

     Jag insåg inte att jag behövde förklara det uppenbara. Gynnad kärnkraft, socialismens kollektivistiska överordning, blockupplösningen, föraktet för medborgarna.

     • Åke Sundström skriver:

      Nja, helt uppenbart var det inte, i alla delar. Du har visserligen instämt i att koldioxidskatten innebär en stor subvention till kärnkraftsbolagen, men jag saknade en kommentar i fråga om reaktorbolagen, Ingvar Carlsson och Svenskt Näringsliv (SN) som klimatkonspirationens och IPCC:s “fäder”.

      Att enbart skylla på socialismen och politikernas medborgarförakt är att förenkla. Kapitalets ombud sitter i samma båt, eftersom SN valt att stödja subventioner till elindustrin på bekostnad av samhällsekonomin och den energisnåla verkstadsindustrin. Ett solklart svek mot den marknadsekonomiska modell man hyllar i högtidstalen, Och av samma natur som miljörörelsens svek via en huvudlös och i realiteten miljöförstörande klimatpolitik.

      Jag håller m a o en slant på kålsuparteorin. Mer om detta kan den roade ta del på Lars Berns blogg Antropocen. Där finns också en intervju (från Dagens Industri) med Lennart Bengtsson, vår tillsammans med Gösta Walin hederligaste klimatexpert. Ett slags genombrott att han får komma till tals i en av PK-drakarna.

     • Åke Sundström skriver:

      Jag måste snabbt be om time-out angående berömmet till professor Lennart Bengtsson. Det har visat sig att hans intervjusvar i Dagens Industri delvis strider mot åsikter han framfört i en rapport från KVA:s energiutskott. Forts följer, när LB hunnit gå i svaromål på bloggen Antropocene.

     • Åke Sundström skriver:

      Fortfarande ingen förklaring från Bengtsson eller Bern. Har i dag upprepat mina frågor på Antropocen och återkommer när svar inflyter. Till dess, fortsatt time-out i ärendet.

Kommentarer inaktiverade.