Grönt hat mot vetenskap

Eukommissionens vetenskaplige rådgivare Anne Glover, verkar ha insett risken med att hamna i samma dåliga dager som IPCC. Hon har tydligt sagt ifrån att hon inte vill ha någon som lägger sig i hennes vetenskapliga bedömningar. Vilka politiska bedömningar som sedan görs på hennes utlåtanden tar hon inget ansvar för. Jag har skrivit om detta förut. Hon har förtydligat att hon inte vill tillåta att hennes arbete med den vetenskapliga bedömningen är en öppen process.

Detta har väckt omåttlig upprördhet bland lobbyister och påtryckare, inte minst NGOs. De ser tydligt sina möjligheter att påverka politiken via bakdörren minska. Nu bedriver de en intesiv smutskastningskampanj mot henne personligen och en övertalningskampanj mot den nye orföranden, Jean-Claude Juncker. De argumenterar att hon var anställd av Barroso och att Juncker inte har skyldighet att behålla henne. De anser han nog borde byta ut henne för att det inte ska verka som om han bara är en marionett för Barroso.

Anne Glover är skotska. Det finns många kända skottar som inte backat när de varit förvissade om att de har rätt. Nämnas kan Adam Smith och David Hume. Låt oss hoppas att hon är av samma virke.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.