Skandal-Obama

Skandal-Obama låter nästan som en attraktion på en nöjespark, skandal-orama. Men det är långt ifrån verkligheten.

Nu kommer allt fler vittnesmål om dels hur man lurat den amerikanska allmänheten om verkligheten med Obamacare, dels hur man medvetet försvårat insyn i det som skulle bli den mest transparenta administrationen någonsin, dels internt anlade ett föraktfullt ”von oben” perspektiv på väljarkåren.

Fler exempel kommer när jag får tag på dem

Fox 1

Fox 2

Fox 3

Fox 4

Fox 5

Fox 6

Fox 7

Fox 8

 

P.S. Självklart finns det likheter och vissa skillnader med hur politiken bedrivs i Sverige. Inte minst Kjell-Olof Feldts självrannsakan, samt hans och Ann- Marie Pålssons rannsakan av deras respektive partier visar att en omfattande genomlysning av svensk politik är av nöden.
Vi har garanterat blivit lurade i det mesta som avser välfärden (pensioner, skola, vård, omsorg), allemansrätten, hållbarhet (uthållighet), miljö, trafiksäkerhet, genus, ekonomi, mm.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Skandal-Obama

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Socialisterna räknar iskallt med att det inte finns någon som vågar trotsa deras destruktion, upplösning och undergång av ”deras” samhälle.
  Vem vågar välta Löfven när tom Sverige demokraternas representanter ser risken av att 4.000.000:kr kan rinna dem ur händerna under innevarande mandatperiod.
  Det är idealen och samhällsnyttan som regerar Sverige, eller?

 2. Åke Sundström skriver:

  Fast glöm inte att Kjell-Olof i boken Alla dessa dagar undvek att beröra sin egen allra största blunder: kreditavregleringen 1988. Det var i sig ett klokt beslut, som fick de borgerliga regeringarna 1976-82 att skämmas för inte själva ha tagit ett sådant initiativ. Men han missade att höja räntan för att dämpa den starka låneboom som självklart följde och som ohämmad initierade den djupa 90-talskrisen (som Feldts efterträdare naturligtvis försökte skylla på regeringen Bildt).

  (Detta krismönster är nu f ö på väg att upprepas, fast denna gång i den förment självständiga riksbankens regi.)

  Vill också be Samuel förtydliga sig: vilket SD-uttalande syftar du på? Är det risken för ett bakslag i ett nyval som avses?

 3. Rutger skriver:

  Dokumentationsvansinnet i Sverige. Att allt ska dokumenteras är ett sätt att skapa arbetstillfällen i vårt land. Alla skolor ska till exempel ha en likabehandlingsplan. Alla skolor ska skriva sin egen plan men de flesta blir relativt lika. Varför räcker det inte med läroplanens fina ord? Istället får rektorer och lärare lägga tid på dessa planer istället för att ägna sig åt eleverna. Att man ska behandla all lika och inte se ned på vissa är en självklarhet men sedan behöver elever olika mycket hjälp och uppmuntran.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Åke Sundström
  Just precis.
  Ju längre mandatperioden förflyter destu större är chansen att media hinner mala ner och trötta ut Sverige Demokraterna. Tvivlarna tycker nog också att socialisten Löfven ingjuter någon form av trygghet hos svenska folket. Det är ju socialistpropagandan som styr Sverige.

  • akesundstrom skriver:

   En mindre viktig detalj, men jag får fortfarande inte logiken att stämma. Om det nu är rädsla för nermalning under mandatperioden som du eller din sd-sagesman åsyftar, borde väl ett tidigt nyval vara en fördel?

 5. dolf skriver:

  Vad Obama beträffar, jag minns att han lovade, innan han tillträdde, att inga lagförslag skulle pressas igenom utan att de skulle vara tillgängliga att läsa en vecka (eller något sådant) innan det blev dags för omröstning. Det i stort sett första han gjorde var att pressa igenom omröstningar om bailouts och miljölagstiftning i gammal god anda, där kongressledamöterna hade några timmar på sig att sätta sig in i dokument på över 1000 sidor.
  Det är en sak att man kanske kan stöta på patrull när det gäller stora utrikespolitiska frågor. Men kan man inte ens leva upp till löftet att ledamöter skall ha en rimlig tid på sig att läsa de lagförslag de röstar om, då är man antingen genomruttet falsk, eller lika tandlös som en daggmask.

Kommentarer är stängda.