Money Talks

Filmen “The Interview” stoppas alldeles innan premiären. För den som har missat det, är filmen en komedi eller satir över Nordkoreas ledare, Kim Jung-Un. Filmen produceras av Japanska Sony som är storägare i amerikanska Columbia pictures.

Inför premiären har Sonys servrar enligt uppgit hackats och en mängd uppgifter läckt ut på nätet. Nu är frågan vem och varför? Någon som kallar sig Guardian of Peace krävde att filmen stoppas, vilket alltså skett. Hotet framfördes så att det framstod som att Nordkoreanska staten ligger bakom. Men är det sant?

Har Nordkorea verkligen den kapaciteten undrar många? Varför skulle just denna film stoppas och inte andra som klandrar eller gör narr av Nordkorea? Finns det andra som kan ha intresse av att störa Sony-Columbia i Nordkoreas namn? Kina har definitivt kapaciteten. De har också intresse av att destabilisera internet. Att deras allierade, det avskärmade Nordkorea får ta smällen kanske de kan kompensera dem för? En lämplig dusör ordnar säkert den saken.

Kan det vara en reklamkupp av Sony? Kanske inte, vissa känsliga uppgifter om personal och kommande filmer har läckt ut. Nu ska filmen ändå visas. Onekligen har den fått mycket förhandsreklam.

Jag vet inte var jag ska stoppa in länkarna, så ni får dem i klartext nedan. Nu blir det lite julpaus för mig, så God Jul till alla!

http://www.thenewamerican.com/usnews/item/19751-would-the-interview-really-provoke-a-north-korean-terror-attack?utm_source=Newsletter&utm_campaign=a88e611516-The_Editors_Top_Picks_3_12_143_12_2014&utm_medium=email&utm_term=0_8ca494f2d2-a88e611516-289784593

http://www.thenewamerican.com/usnews/item/19755-forget-north-korea-watch-out-for-chinese-censorship-of-hollywood?utm_source=Newsletter&utm_campaign=a88e611516-The_Editors_Top_Picks_3_12_143_12_2014&utm_medium=email&utm_term=0_8ca494f2d2-a88e611516-289784593

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/usa-star-fast-vid-anklagelser_4205479.svd

http://www.svd.se/kultur/bioagarna-fruktade-batman-massaker_4206901.svd

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Money Talks

 1. Rutger skriver:

  God Jul och tack för ditt arbete med frihetsportalen. Rutger

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  God Jul och Gott Nytt År Mats!
  Du gör ett fantastiskt jobb, tack för det, framför allt om man betänker att alla andra så kallade proffstyckare är skattefinansierade på ett eller annat vis, för Dina och mina frånstulna pengar!
  Samuel

 3. dolf skriver:

  God Jul och “keep it up”!

 4. Thomas Gunnarson skriver:

  Självklart är det en pr-kupp av Sony….
  God Jul och Gott Nytt År!

Kommentarer inaktiverade.