Vargjakten – succé!

Det gick fort att fylla licenskvoten på varg. När detta skrivs återstår en varg att skjuta i Örebro län. Detta visar naturligtvis att jägarna var redo. Men än mer visar det att vargbeståndet är tillräckligt stort för att regleras med jakt.

Jägarnas Riksförbund har som policy, antagen på stämma 2013, att inte acceptera någon frilevande varg i Sverige. Jag uppfattar det som underförstått att policyn gäller så länge det inte finns en realistisk förvaltningsplan som inbegriper jakt som en del i förvaltningen.

Det finns också åtminstone ett svenskt parti som öppet rekommenderar vargjakt i nödvändig omfattning.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Vargjakten – succé!

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är bara att beklaga att spillrorna av den svenska befolkningen skall tvingas till total underkastelse under det socialistiska oket, sanslösa politiker och oavsättliga skattefinansierade tjänstemän med privata agendor gömda bakom skottsäkra glasdörrar i något storstadsgehtto i betongbunkrar.
  Rovdjuren har aldrig i modern tid varit något problem, det är Löfventyper och likasinnade som gjort livet på landsbygden till ett helvete!
  Måste dessa samhällsomstörtare verkligen äta?

 2. dolf skriver:

  Får jag välja mellan odjuren i vår riksdag och odjuren i vår natur vet jag i alla fall vad jag väljer.

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Bråket kommer att fortsätta tills något barn blir uppätet….

 4. mats skriver:

  Beslutet att återintroducera varg och låta stammen växa ohämmat utan laglig möjlighet att hantera den via vare sig skyddsjakt, licensjakt eller allmän jakt har verkligen varit i otakt med dem som tvingats leva med varg inpå knutarna.

 5. mats skriver:

  Enligt SVT Rapport 19.30 har den sista vargen i tilldelningen skjutits i Örebro län. Men Länsstyrelsen i Dalarnas län har tydligen möjlighet att fatta beslut om licens på fler vargar i veckan som kommer.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Snacka om konfiskerade rättigheter från den enskilde medborgaren, det hela är minst sagt groteskt! Hatet lyser i ögonen på länstyrelsen tjänstemän!

 6. Niklas skriver:

  Tänk om jägarna var lika beslutsamma när dt gällde älgjakten. Då skulle inte tallen behöva vara utrotningshotad i södra Sverige…

 7. kallepelle skriver:

  Tallen utrotningshotad! Den var fin – har Dina vargar börjat äta tall nu också?

 8. Niklas skriver:

  Nä, men älgen käkar tall i stora mängder och då särskilt toppskotten

Kommentarer inaktiverade.